Το επιχείρημα του Ολυμπιακού για να μη τιμωρηθεί 2-4 αγωνιστικές

Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου και ο πρωτοπόρος κινδυνεύει με ποινή τιμωρίας της έδρας με 2-4 αγωνιστικές.

Το επιχείρημα του Ολυμπιακού για να μη τιμωρηθεί  2-4 αγωνιστικές

Μετά από συμπληρωματική έκθεση, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη στην "ΠΑΕ Ολυμπιακός με βάση το άρθρο 15 4β, το οποίο προβλέπει ποινές, μέχρι και τιμωρίας της έδρας 2-4 αγωνιστικές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,15 4β και 25 παρ. 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Τα επόμενα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού είναι με Άρη, Ξάνθη, Πανιώνιο, Παναιτωλικό, ενώ ανάμεσα σε Ξάνθη και Πανιώνιο θα υπάρξει και ένας εντός έδρας αγώνας κυπέλλου. Την Τετάρτη υπάρχει και το ματς Ολυμπιακός-Καλαμάτα, αλλά ως τότε δύσκολα θα τελεσιδικήσει η υπόθεση, αφού θα γίνει έφεση.

Ο Ολυμπιακός πάντως πιστεύει ότι θα αθωωθεί γιατί το ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι αψιμαχίες με τους αστυνομικούς έγιναν, πέρα των λεωφορείων των ΜΑΤ, που οριοθέτησαν τον περιβάλλοντα χώρο.