Δεν είναι μόνο «10άρι» ο Καρβάλιο

Ο βασικός ρόλος του Πορτογάλου που «βλέπει» ο Ολυμπιακός από τη Νότιγχαμ και πώς είχε παίξει στη «μικρή» Πορτογαλία με τον Ζοάο Φέλιξ μπροστά του! 

Δεν είναι μόνο «10άρι» ο Καρβάλιο

Για την αξία του Ζοάο Καρβάλιο της Φόρεστ δεν αμφιβάλλει κανείς. Με τον διεθνή Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να αποτελεί μια λύση ενίσχυσης που μπορεί να γίνει λόγω των σχέσεων ανάμεσα στους δύο συλλόγους, χωρίς πάντα να είναι απλό κάτι τέτοιο όπως νομίζουν πολλοί. Διότι πρόκειται για παίκτη που κόστισε 15 εκατομμύρια ευρώ στη Νότιγχαμ για να τον αποκτήσει από την Μπενφίκα, αποτελώντας την ακριβότερη μεταγραφή του αγγλικού συλλόγου. Και για να φύγει, έστω και σε ομάδα με ίδιο ιδιοκτήτη, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μετράνε κι άλλα πράγματα. Ο μισθός του παίκτη, το δέλεαρ της Αγγλίας, οι ατζέντηδές του. Και πολλά ακόμη που έχουν να κάνουν με τον σύλλογό του.

Είναι, όμως, όντως μια μετακίνηση που μπορεί να γίνει πιο εύκολα σε σχέση με κάποια άλλη περίπτωση χωρίς τις συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες. Και ειπώθηκε ότι υπάρχει ενδοιασμός γιατί πρόκειται για παίκτη που αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Φορτούνη, αλλά και εκεί όπου μπορεί να παίξει και ο Βαλμπουενά.

Μόνο που ο Καρβάλιο δεν έχει αγωνιστεί μόνο στη θέση του πλέι μέικερ ή του δεύτερου επιθετικού. Έχει παίξει αρκετά ματς με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας σε θέση αριστερού χαφ ή κεντρικού μέσου. Και μάλιστα ήταν στη μεσαία γραμμή, λίγο πιο πλάγια ή ακριβώς πίσω από τον Ζοάο Φέλιξ, το πιο μεγάλο νέο αστέρι της χώρας του. Έχοντας βάλει και γκολ από αυτή τη θέση. Κι είναι κάτι που μπορεί να μετρήσει πολύ, γιατί ακόμη και σε αυτό το ρόλο ο Καρβάλιο μπορεί να είναι πολύτιμος στη συνέχεια της σεζόν. Οπότε μπορεί και αυτή η παράμετρος να παίξει ρόλο στις τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο μεταγραφικό ζήτημα.