Μέχρι τέλους για τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι θα βρει κι άλλα εμπόδια στο πρωτάθλημα του... Βόλου, αλλά είναι ο Ολυμπιακός. Ο καλύτερος όλων. Και ο τίτλος παραμένει στο χέρι του. 

Μέχρι τέλους για τον τίτλο

Το VAR είναι άχρηστο στην Ελλάδα. Αποδείχτηκε στο ματς του Ολυμπιακού στον Βόλο. Βλέπουν δύο άτομα τη φάση με το γκολ του Σουντανί. Και βλέπουν ότι δεν είναι οφσάιντ. Σε αντίθεση με ό,τι είδε ολόκληρη η Ελλάδα.

Τι θα είχε συμβεί εάν δεν υπήρχε VAR; Θα είχε σηκώσει τη σημαία ο Φίλος και ο Φωτιάς θα είχε ακυρώσει ένα κανονικό γκολ. Θα γινόταν φασαρία, αλλά θα ήταν μία φάση στην οποία θα είχε πέσει το βάρος του λάθος στον βοηθό. Και θα πηγαίναμε παρακάτω. Με το VAR τι έχουμε πετύχει στην Ελλάδα; Απλά να εξευτελίσουμε τη χρησιμότητα της τεχνολογίας. Και να πετάμε στα σκουπίδια κάθε δυνατότητα διόρθωσης ενός λάθους. Διότι κάνουμε περισσότερα!

Ο Ολυμπιακός δεν περίμενε το ματς του Βόλου για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Ότι συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα του... Βόλου. Εδώ και μερικά χρόνια τέτοια περιστατικά είναι συνηθισμένα. Ακόμη και ακραία όπως αυτό με το VAR στη φάση του Σουντανί, αλλά και στην άλλη φάση με το διπλό πέναλτι που ζήτησε ο Ολυμπιακός στο φινάλε του ημιχρόνου. Τότε που αντί να δείξουν στον Φωτιά από το στούντιο οι άλλοι δύο και τις δύο φάσεις (και το σπρώξιμο στον Μπα και το μαρκάρισμα στον Ελ Αραμπί), του έδειξαν μόνο τη δεύτερη περίπτωση. Αυτό με τον Μπα δεν το ξαναείδε ποτέ ο διαιτητής για να κρίνει αν υπήρχε ή όχι παράβαση. Το VAR στην Ελλάδα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο χρήσης.

Αυτό ο Ολυμπιακός το γνωρίζει. Όπως γνωρίζει ότι παραμένει η πιο ποιοτική ομάδα. Η κορυφαία της χώρας. Συνεπώς μπορεί να κερδίζει τέτοια παιχνίδια, ακόμη κι αν η διαιτησία οργιάζει στον αγωνιστικό χώρο και στα καμαράκια. Ακόμη κι όταν λείπουν κορυφαίοι παίκτες όπως ο Γκιγιέρμε και ο Ποντένσε. Ακόμη κι όταν τραυματίζονται πριν από το ημίχρονο δύο παίκτες 11αδας, όπως ο Μπρούνο και ο Σουντανί. Ακόμη κι όταν στις φάσεις που δημιουργεί, η μπάλα βρίσκει τρεις φορές τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας. Ακόμη κι όταν οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας παίζουν τόσο αποφασισμένα για το αποτέλεσμα και το πανηγυρίζουν στο τέλος σαν τρελοί, ακόμη κι όταν δεν αφήνουν τον κόσμο του Ολυμπιακού να είναι στις εξέδρες και προτιμούν να παίζουν τους αγώνες τους «κεκλεισμένων των θυρών», ακόμη κι όταν οι γενικότερες συνθήκες είναι δύσκολες για ένα σωρό λόγους που έχει καταντήσει βαρετό να παραθέτουμε κάθε φορά.

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μπορεί να νικήσει όλους όσοι τον εμποδίζουν με θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους. Μέχρι τέλους. Ώστε να πάρει τον τίτλο απέναντι σε όλους όσοι έχουν ξεφτιλίσει το VAR και το... σύμπαν, με την επωδό «ναι, αλλά παλιά έπεφτε ο Αλεξανδρής και ο Γιαννακόπουλος». Και τότε οι καλύτεροι δηλαδή ( μαζί τους ο Τζόλε, ο Τζιοβάνι, ο Ριβάλντο, ο Καρεμπέ, ο Γεωργάτος και άλλοι αναρίθμητοι).

Μέχρι τέλους για τον τίτλο που αξίζει και που μπορεί να κερδίσει, ακόμη κι έτσι...