Γιώργος Ιωακειμίδης: Τι θα αγοράσει ο Ολυμπιακός στο Ρέντη και τα 12 στρέμματα του Κόκκαλη

Ο δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης μίλησε στο «ΦΩΣ» για τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Γιώργος Ιωακειμίδης: Τι θα αγοράσει ο Ολυμπιακός στο Ρέντη και τα 12 στρέμματα του Κόκκαλη

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Κάθε φορά που βλέπω τον Σπανούλη να παίζει έτσι σε τόσο μεγάλη ηλικία, αναρωτιέμαι τι θα γίνει μετά τον Σπανούλη. Είναι χαρμολύπη αυτό. Θυμάμαι όταν στα 33 του έλεγαν ότι δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα, ο γυμναστής του Ολυμπιακού που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, και φίλος του Σπανούλη και συμπατριώτης του, ο Ανδρέας Γκατζούλης, μού είχε πει “άσ' τους να λένε, εγώ τον ξέρω πιο καλά από όλους, ο Βασίλης έχει άλλα 4 χρόνια καλό μπάσκετ ακόμα. Και σωματικά αλλά και ψυχολογικά, μπορεί να παίζει άνετα άλλα 4 χρόνια”.

Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο, θα γίνει μεγάλη μάχη στο Βόλο. Περιμένω να δω έναν Βόλο πολύ καλό όπως ήταν στο Καραϊσκάκη για 70 λεπτά μέχρι που κατέρρευσε. Είναι ματς της χρονιάς για κάποιους...

Όταν εκτέθηκε ο Βόλος παίρνοντας πολλούς δανεικούς από τον ΠΑΟΚ, κάποιοι γελούσαν. Ξαναεκτέθηκε όμως μη δίνοντας εισιτήρια στον Ολυμπιακό, ενώ έδωσε σε όλους τους άλλους. Και ενώ ο Μπέος για να δικαιολογήσει το ότι πουλιόνταν εισιτήρια ως και στα εκδοτήρια της Τούμπας (!), εξυμνούσε πόσο καλό είναι για την πόλη που ζωντανεύει να έρχονται εκδρομείς οπαδοί μεγάλων ομάδων. Συν τις δηλώσεις που συνεχώς κάνει εναντίον του Ολυμπιακού και υπέρ του ΠΑΟΚ.

Βγάζω έναν άλλο δήμαρχο, τον Γιώργο Ιωακειμίδη, δήμαρχο Ρέντη- Νίκαιας που έχει και αυτός χιλιάδες δημότες, όπως ο Μπέος στον Βόλο. Δίνει μια είδηση, αλλά και μιλάει σαν γνήσιος Ολυμπιακός που είναι.

Τον είχα ξαναβγάλει παλιότερα όταν συμφώνησε με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό να δώσει μια έκταση για να φτιαχτεί εκεί γήπεδο χάντμπολ για τον Ολυμπιακό. Η μισή καρδιά του Ολυμπιακού χτυπάει στο Ρέντη, αφού εκεί είναι το προπονητικό κέντρο του ποδοσφαίρου, εκεί είναι το βόλεϊ σε άντρες και γυναίκες, εκεί είναι και το χάντμπολ. Η άλλη μισή καρδιά είναι στο Νέο Φάληρο με το Καραϊσκάκη και το ΣΕΦ.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 20/12/2020

Να αρχίσουμε με μία πληροφορία που έχω ότι μπορεί να αγοράσει κάτι ο Ολυμπιακός από τον δήμο Ρέντη.

Ναι, μας είπε άνθρωπος του Ολυμπιακού ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Ολυμπιακού για κάποιες ιδιοκτησίες που έχει ο δήμος στον Ρέντη, στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το προπονητικό κέντρο.

Τα 12 στρέμματα για τα οποία έγινε “πόλεμος”, πώς τα είχε αποκτήσει η Ιντρακάτ; Από εσάς τα είχε πάρει;

Όχι. Ήταν μια ιδιοκτησία του Υπουργείου Γεωργίας αν θυμάμαι καλά, που την πούλησε το Υπουργείο και την αγόρασε ο Κόκκαλης ιδιωτικά. Τα άλλα στρέμματα τα είχε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός από την δεκαετία του '60.

Από το 1962.

Ναι, η αρχή ήταν τότε. Και λίγο μετά αυξήθηκαν.

Πόσες χιλιάδες είναι οι δημότες σας;

Γύρω στις 130.000-140.000.

Πώς βλέπετε το ότι ο Βόλος έδωσε εισιτήρια σε ΠΑΟΚτσήδες, Αρειανούς, Παναθηναϊκούς, αλλά όχι στον Ολυμπιακό; Και μπλοκάρει κιόλας να πάνε μεμονωμένοι Ολυμπιακοί αφού έβγαλε ανακοίνωση ότι πρέπει να έχουν κάρτα φιλάθλου του Βόλου όσοι θέλουν να πάρουν εισιτήριο, και δεν θα δίνει νέες κάρτες φιλάθλου μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό.

Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Εφόσον έδωσε στους άλλους, έπρεπε να δώσει και στον Ολυμπιακό. Αυτά μόνο με μια λέξη βαριά χαρακτηρίζονται, αλλά μην την γράψεις.

Σπανούλης;

Είμαστε τυχεροί που τον είδαμε και τον βλέπουμε αυτόν τον παίκτη από κοντά! Αυτό λέω και στον γιο μου που πάμε στο γήπεδο “βλέπε τον όσο μπορείς γιατί δεν ξέρω πότε θα ξαναδείς στον Ολυμπιακό τέτοιον παίκτη”! Αλήθεια, νιώθω πολύ τυχερός που ζήσαμε τέτοιον παίκτη. Θα είναι πολύ φτωχό το ελληνικό μπάσκετ και ο Ολυμπιακός όταν αποσυρθεί ο Σπανούλης.

Ανησυχείτε για το μετά, ε;

Μα είναι να μην ανησυχείς; Θα αφήσει μεγάλο κενό πίσω του, είναι ηγέτης, και πρέπει να ετοιμάζεται η ομάδα για το πώς θα καλύψει αυτό το κενό. Αναρωτιόμαστε “μετά, τι”; Και πονάει αυτό.

Τον βάζετε στην κατηγορία Γκάλη, Γιαννάκη;

Ε βέβαια. Και ειδικά για εμάς τους Ολυμπιακούς, δύο παίκτες είδαμε τις τελευταίες δεκαετίες που μπορούσαν να τραβήξουν την ομάδα μόνοι τους. Ο ένας είναι ο Σπανούλης, και ο άλλος ήταν ο Πάσπαλιε- για πολύ λιγότερο καιρό βέβαια εκείνος. Ο Πάσπαλιε όμως μας είχε βγάλει στην αρχή από την ανυποληψία.

Και ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Σωστό. Αλλά μιλάω για παίκτες. Το αγαπάω πολύ το μπάσκετ, όπως το ποδόσφαιρο.

Την κλήρωση με την Άρσεναλ πώς την είδατε;

Δύσκολη, αλλά ο καλός Ολυμπιακός φέτος μπορεί να την αποκλείσει την Άρσεναλ! Άλλα χρόνια μπορεί να ακουγόταν ως μ... αυτό που λέω. (γελάει). Όμως πιστεύω φέτος στην ομάδα μας, και επίσης η Άρσεναλ έχει πολλά προβλήματα.

Γνώμη για τον Μαρτίνς; Είστε υπέρ ή κατά;

Είμαι πολύ υπέρ του Μαρτίνς! Η δουλειά που έχει κάνει, είναι πολύ σημαντική. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ετοιμάζει την ομάδα να είναι μάχιμη από το τέλος Ιουλίου που ξεκίνησαν σημαντικές υποχρεώσεις στην Ευρώπη, και τα έχουμε πάει πολύ καλά σε όλα τα μέτωπα. Με αντίξοες συνθήκες... Όχι μόνο εξωαγωνιστικές αλλά και με προβλήματα τραυματισμών στους καλύτερους παίκτες μας. Ο ΠΑΟΚ έχει μόνο την Ελλάδα και ξεκουράζεται. Έχουμε έναν προπονητή που παρουσιάζει έναν καταπληκτικό Ολυμπιακό που είχαμε χρόνια να δούμε.

Το μαρκάρισμα στον Γκιγιέρμε που τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και 80 ευρώ πρόστιμο, πώς σας φάνηκε;

Φοβερό! Είναι από τις φάσεις που βλέπεις και αναρωτιέσαι αν έχουν χάσει το μυαλό τους οι παίκτες και δεν σκέφτονται ότι μπορεί να καταστρέψουν την καριέρα συναδέλφων τους. Εντυπωσιάζεσαι από την κακότητα κάποιων μαρκαρισμάτων... Οι κανονισμοί είναι αστείοι αν τιμωρείται τέτοιο μαρκάρισμα μόνο με μία αγωνιστική.

Από πότε εκλέγεστε δήμαρχος, πόσα χρόνια σερί; Κοίταγα το αρχείο μου για τα ιστορικά αφιερώματα που κάνουμε, και είδα συνέντευξή που μου είχατε δώσει πριν... έναν αιώνα!

25 σερί χρόνια εκλέγομαι δήμαρχος. Είμαι ο πιο παλιός, είναι η 7η μου θητεία αυτή τώρα και βγήκα από τον πρώτο γύρο με 65%!