Ο Ολυμπιακός το 9-0 και το δεύτερο γκολ

Στην Τρίπολη αποκαλύφθηκε ακόμη περισσότερο το μυστικό για τα «διπλά» του τίτλου για τον Ολυμπιακό. 

Ο Ολυμπιακός το 9-0 και το δεύτερο γκολ

Η αρχή είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα στο Αγρίνιο, αλλά δεν ήταν ολοκληρωμένη έστω κι αν είχε έρθει η νίκη για τον Ολυμπιακό. Το γρήγορο γκολ του Ποντένσε δεν είχε συνέχεια σε πίεση και ευκαιρίες, με συνέπεια να χάσει μεγάλη ευκαιρία ο Παναιτωλικός να ισοφαρίσει, με το δοκάρι του Αριγίμπι. Δεν το έβαλε και ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε με συνέπεια να ξεμπλέξει άμεσα με τα γκολ του Ελ Αραμπί στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

Στην Τρίπολη αυτό το λάθος που έγινε σε όλα τα εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και βαθμολογικές απώλειες, δεν συνεχίστηκε. Διότι μετά το πρώτο γκολ στο 5' η πίεση δεν σταμάτησε. Έγινε το 0-2 στο 9' και μετά... καληνύχτα.

Τι είχε συμβεί έως τώρα; Το 1-0 στην Λάρισα που παραλίγο να γίνει ισοπαλία με την ευκαιρία του Μπούστος στο φινάλε. Το 1-1 στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ παρά το προβάδισμα με τον Γκερέρο. Το 2-1 στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη, εκεί όπου έγινε η ανατροπή, αλλά δεν μπήκε ένα ακόμη γκολ για να μην υπάρχει ο κίνδυνος έως το τέλος. Το 0-0 στην Ξάνθη όπου δεν μπήκε καν πρώτο γκολ. Και το 1-1 στη Νέα Σμύρνη, στην πιο «εγκληματική» απώλεια απ' όλες, με την ισοφάριση στο τέλος επειδή ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που έβαλε το πήγε «σβηστά» για να πάρει το ματς και έπαθε τη ζημιά από τον Πανιώνιο.

Η συμπεριφορά της ομάδας στην Τρίπολη ήταν η απόλυτη, η ιδανική για μια ομάδα που υπερέχει των υπολοίπων. Η τέλεια για την αποφυγή τέτοιου είδους απωλειών που κοστίζουν στη διάρκεια της σεζόν και τελικά παίζουν ρόλο για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Η συνέχεια εάν είναι η ίδια, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα κι ας περνάνε από τις έδρες χωρίς τις ίδιες δυσκολίες από διαιτητές και αντίπαλους οι αντίπαλοί του.

Και κάτι ακόμη: Τα γκολ που βάζει ο Ολυμπιακός πλέον είναι πιο εύκολα. Στα τρία τελευταία παιχνίδια του έχει σκορ 9-0 (με Παναιτωλικό, Ερυθρό Αστέρα και Αστέρα Τρίπολης). Κι αν με τους Σέρβους δεν είχε αποτελεσματικότητα, στα εγχώρια ματς ήταν ένα στοιχείο που επέστρεψε για την ομάδα και κάνει τη ζωή του Μαρτίνς και των παικτών του πιο εύκολη.

Όσο για την Άρσεναλ; Μπορεί να περιμένει, υπάρχει πάρα πολύς χρόνος μέχρι τότε. Αλλά καλή μια κλήρωση με ένα κλαμπ με ρόστερ 700 εκατ. ευρώ δεν τη λες. Κι ας είναι όχι 9η, αλλά και... 19η στην Πρέμιερ Λιγκ...