Τι είπε στο «ΦΩΣ» ο Κόκκαλης για την απόλυση Μπάγιεβιτς

Ο Πέτρος Κόκκαλης έκανε την δική του τοποθέτηση στο «ΦΩΣ» όσον αφορά τη συνέντευξη του Δημήτρη Μπουρουτζίκα. Γράφει ο Θέμης Σινάνογλου. 

Τι είπε στο «ΦΩΣ» ο Κόκκαλης για την απόλυση Μπάγιεβιτς

Ο Πέτρος Κόκκαλης επικοινώνησε μαζί μου. Και μου ζήτησε κάτι ευγενικά, σε πολιτισμένο επίπεδο. Έχει δίκιο σε αυτό που μου ζήτησε.

Στη συνέντευξη με τον Δημήτρη Μπουρουτζίκα, τον πιο στενό συνεργάτη του Μπάγεβιτς επί 25 χρόνια σε όλες τις ομάδες που έχει πάει ο Ντούσαν, ο Μπουρουτζίκας είπε για την απόλυση του Μπάγεβιτς την πρώτη φορά από τον Κόκκαλη: «Ήταν ποδοσφαιρικό έγκλημα, έκλαιγε όλο το Ρέντη».

Μπουρουτζίκας στο ΦΩΣ: Το κλάμα για Μπάγεβιτς και το 1 δις δρχ του Κόκκαλη για τον Στέλιο Μανωλά!

Και ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επηρεάστηκε από εξωπαράγοντες... Εκείνη τη στιγμή εγώ του είπα τα ονόματα Πέτρος και Θωμάς και εμμέσως πλην σαφώς τα επιβεβαίωσε, χωρίς όμως να θέλει να πει ονόματα.

Εδώ να σημειώσω ότι ο Μπουρουτζίκας έχει επικοινωνήσει μαζί μου από μέρες να με ευχαριστήσει και μου είχε ότι του άρεσε πάρα πολύ η συνέντευξη.

Ποια είναι η ένσταση του Πέτρου Κόκκαλη;

Ότι δεν ήταν εξωπαράγοντας τότε στον Ολυμπιακό, ήταν επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος επί τριετία. Επίσης δεν είχε πάει στο Ρέντη να το ανακοινώσει στον Μπάγεβιτς, είχε πάει πριν στο σπίτι του Μπάγεβιτς.

Του είπα ότι ήξερα από το ρεπορτάζ της εποχής ότι ούτε ο Πέτρος Κόκκαλης γούσταρε τον Μπάγεβιτς τότε ούτε ο Θωμάς Μητρόπουλος. Στη συνέχεια έπειτα από χρόνια ο Θωμάς άλλαξε και έγινε υποστηρικτής του Μπάγεβιτς. Δεν το διέψευσε αυτό ο Πέτρος, δεν μπήκε σε αυτή τη συζήτηση, απλώς μου εξήγησε ποια ήταν η ένστασή του. Και φυσικά τη βάζω.

Και κάτι ακόμα: Μου έκανε εντύπωση ότι δεν κατηγόρησε καθόλου τον Μπουρουτζίκα, αντιθέτως έλεγε «ο Δημήτρης» και σε άλλη στιγμή «ο Μήτσος». Και δεν διέψευσε τίποτε από όσα άλλα αποκαλυπτικά είπε στη συνέντευξη για μεταγραφές, παίκτες, εισηγήσεις.

Θεωρώ ότι σχεδόν όλοι, έπειτα από χρόνια, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η απόλυση Μπάγεβιτς σε εκείνο το χρονικό σημείο, τον Νοέμβριο του 1999, έπειτα από τα 3 πρώτα σερί πρωταθλήματα του Ολυμπιακού και την ανάσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος, ήταν λάθος. Και οι τότε παράγοντες και οι ποδοσφαιριστές που μου τα λένε.

Έχουμε ασχοληθεί με την ιστορία του Ολυμπιακού από τη δεκαετία του '50, χρόνο με τον χρόνο φτάσαμε και ξεπεράσαμε το 2000, έχουν βγει ντοκουμέντα και αποκαλύψεις, και δόξα τω Θεώ δεν έχουμε αντιδράσεις ούτε αμφισβητήσεις για την προσπάθεια να είμαστε δίκαιοι.