Νίκος Βαμβακούλας και Θανάσης Αγγελής για Τσιμίκα: «Μέγας Κωνσταντίνος-Τυχεροί που δεν έχει σκάσει»

Ήταν Κωστάκης, έγινε Κώστας, πλέον είναι «Μέγας Κωνσταντίνος»! Δύο μεγάλοι αριστεροί μπακ του παρελθόντος, Θανάσης Αγγελής και Νίκος Βαμβακούλας, αναλύουν στο «ΦΩΣ» την ραγδαία εξέλιξη του Τσιμίκα.

Νίκος Βαμβακούλας και Θανάσης Αγγελής για Τσιμίκα: «Μέγας Κωνσταντίνος-Τυχεροί που δεν έχει σκάσει»

Συνεντεύξεις στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Οι συνεντεύξεις δημοσιεύτηκαν στο «ΦΩΣ» στις 13/12/2019

ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ: «ΤΥΧΕΡΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΑΣΕΙ»

Βαμβακούλας αποκαλυπτικός στο «ΦΩΣ» για τις συμβουλές και τις συζητήσεις του με τον Τσιμίκα στο Ρέντη! Ο Τσιμίκας καταπλήσσει με την απόδοσή του, την αυταπάρνησή του, και την ποιότητά του ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς. Μίλησα με δύο μεγάλους αριστερούς μπακ του παρελθόντος, τον Θανάση Αγγελή και τον Νίκο Βαμβακούλα. Ο Βαμβακούλας εργάζεται στο Ρέντη και έχει μιλήσει με τον Τσιμίκα, του έχει δώσει συμβουλές. Για να δούμε τι λένε για τον “Μέγα Κωνσταντίνο” Τσιμίκα. Ήταν Κωστάκης, έγινε Κώστας, πλέον είναι Κωνσταντίνος.

Νίκο Βαμβακούλα, θέλω να μου πεις όσα ξέρεις και όσα βλέπεις στον Τσιμίκα.

Είναι το παιδί που στην αρχή το είχαν παρεξηγήσει, δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες, και έλεγαν “πού πάμε με τον Τσιμίκα”. Ήταν μόνο αμυντικογενής. Πλέον έχει αλλάξει και είναι σούπερ! Έχω μιλήσει με το παιδί στο Ρέντη...

Πες μου τι του έχεις πει.

Δουλεύω στο Ρέντη, πάω στις προπονήσεις. Είναι ένα πολύ σοβαρό παιδί, χαμηλών τόνων. Δεν έπαιζε, έκανε υπομονή και εκεί που δεν το περίμενε κανείς εξελίχτηκε σε αυτό που βλέπουμε. Έχει δουλέψει πολύ και ξεπετάχτηκε.

Τι τον έχεις συμβουλεύσει;

Πράγματα που με συμβούλευαν και εμένα όταν ήμουν νέος στον Ολυμπιακό.

Ποιοι σε συμβούλευαν;

Ο Τόζα ο μακαρίτης, ο Κυράστας ο μακαρίτης.

Τι σου έλεγε ο Κυράστας;

Εγώ ήρθα ως φορ στον Ολυμπιακό, ο Κυράστας έπαιζε πλάγια και ήξερε τα μυστικά της θέσης. Με είχε βοηθήσει πολύ στις αρχές. Τώρα τι να κάτσω να σου πω, τις συμβουλές στον Τσιμίκα; Είναι ορισμένα πράγματα που τα κάνει πλέον!

Ένα παράδειγμα δώσε μου.

Όταν είσαι αριστερό μπακ και έχεις τον δεξί εξτρέμ, στις 8 από τις 10 φορές θα σου φύγει από έξω. Και όταν σου φύγει τις δύο φορές από μέσα, θα πέσει πάνω στον χαφ. Και στον Μανωλά έδινα συμβουλές.

Πες μου μία.

Του είχα πει “ρε παιδί μου, δυνατός είσαι, γρήγορος είσαι, τρομερό άλμα έχεις, για αυτό σε θέλουμε, μην βαράς τη μπάλα μπάμπα μπούμπα και όπου πάει. Δίνε τη δίπλα σου σε άλλον στα σίγουρα”. Ακόμα και τώρα που έκανε πολύ ακριβή μεταγραφή στην Ιταλία, τον βλέπω τη δίνει τη μπάλα κοντά στα σίγουρα. Ο Μανωλάς της αρχής στον Ολυμπιακό δεν είχε σχέση με τον Μανωλά της συνέχειας. Το ίδιο και ο Τσιμίκας. Θα έχει και άλλη εξέλιξη αυτό το παιδί και πιστεύω ότι θα φέρει πολλά χρήματα. Αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει έτσι όπως δουλεύει. Και το ότι δεν έχει σκάσει παίζοντας ανελλιπώς, είναι θέμα.

Μπράβο, σωστή επισήμανση.

Από το καλοκαίρι παίζει ανελλιπώς σε όλα τα ματς. Το ότι δεν έχει σκάσει, είμαστε τυχεροί!

Άλλη παρατήρηση;

Είναι πολύ καλύτερος από πέρσι, βλέπεις ότι από τη μία σεζόν στην άλλη πρόσθεσε στοιχεία που δεν είχε. Τώρα έχει γίνει και τσαμπουκάς και σκληρός, έχει το πακέτο που θέλει ο Ολυμπιακός. Όχι μόνο τρέξιμο και καλή σέντρα. Ο Ολυμπιακός θέλει και πάθος και δύναμη. Αν δεν έχεις αυτά τα στοιχεία δεν μπορείς να παίξεις στον Ολυμπιακό. Ο Κωστάκης τα έβαλε αυτά γρήγορα στο παιχνίδι του.

Δώσε του μία συμβουλή ακόμα:

Ποτέ να μην νιώσει ότι πήρε τη φανέλα σπίτι του. Ξέχασέ το! Έχει μεγάλο μέλλον, αλλά με πολλή δουλειά. Και δεν θα τον αδικήσει κανένας, ούτε ο εαυτός του, ούτε η ζωή! Ούτε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού που τους τα παρέχει όλα και έχουν τις καλύτερες συνθήκες.

Νίκο, είμαι εντάξει.

Πότε θα το βάλεις;

Αύριο.

Πού; Στα... Κυνηγετικά Νέα; (Πάντα στο τέλος το ρίχνει στην πλάκα).

Μια ζωή ΦΩΣ.

Το ξέρω, το ξέρω.

ΑΓΓΕΛΗΣ: «ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ»

Πάμε τώρα στον Θανάση Αγγελή, μεγάλος αριστερός μπακ της δεκαετίας του '70, ομάδα Γουλανδρή.

Θέλω τη γνώμη σας για τον Κώστα Τσιμίκα. Στη θέση που παίζατε και εσείς.

Για την ηλικία του είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έχει πολύ γρήγορη εξέλιξη, η εξέλιξή του με εκπλήσσει. Ήταν αμυντικογενής, τώρα όμως βγαίνει πολύ όμορφα μπροστά, με σέντρες φαρμάκι. Προχθές ήταν περίφημος!

Σας φέρνει στο στιλ; Εγώ δεν σας πρόλαβα να παίζετε.

Εγώ ήμουν πιο επιθετικός, ταχύτατος, φύσει επιθετικός που με γύρισαν αριστερό μπακ. Ο Τσιμίκας είναι πολύ καλός αμυντικά και βγαίνει πλέον πολύ ωραία μπροστά όταν χρειάζεται.

Και έχει πάθος ε;

Μα αυτό θέλουμε, αυτό μας αρέσει, να δούμε περισσότερα ελληνόπουλα στην 11άδα! Τουλάχιστον είχαμε τρεις Έλληνες με τον Ερυθρό Αστέρα.

Λείπει και ο Φορτούνης.

Πράγματι, θα είχαμε τέσσερις. Αν και είναι γενικό το πρόβλημα με τους πολλούς ξένους στην Ευρώπη, πρέπει να το προσέξει αυτό ο Ολυμπιακός κατά τη γνώμη μου. Το ελληνικό στοιχείο πρέπει να είναι ισχυρό μέσα στην ομάδα. Σε ό,τι αφορά την έλλειψη του Φορτούνη, είναι και η έλλειψη του Βαλμπουενά- και όμως η ομάδα προχωράει. Έχει φτιάξει καλό σύνολο αυτός ο προπονητής. Μόνο μια παρατήρηση ακόμα θα ήθελα.

Βεβαίως.

Μέσα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός μπορεί να παίζει με 2 φορ γκολτζήδες. Για να μην πω πρέπει, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε τους προπονητές.

Χρειάζεται μεταγραφή σέντερ φορ κατά τη γνώμη σας;

Πολύ σωστό! Θέλει έναν στράικερ ακόμα η ομάδα. Αυτό λέμε οι βετεράνοι που βλέπουμε όλα τα ματς στο Καραϊσκάκη. Εγώ δεν λείπω ποτέ από την έδρα μας.

Ποιοι κάθονται κοντά σας;

Ο Δαρίβας, ο Γιούτσος, ο Γκαϊτατζής, ο Κελεσίδης, ήταν και ο Τσαλουχίδης προχθές. Ο Μαρινάκης μας έχει προσέξει πολύ, μας έχει δώσει μια σειρά όλη δική μας στα VIP.

Η ατμόσφαιρα πώς σας φάνηκε;

Φοβερή, ήταν το κάτι άλλο! Ασπροκόκκινες εξέδρες πανοραμικά, γύρω- γύρω, πανόραμα!

Μεριά;

Έκανε ορισμένες γκέλες, αλλά εγώ τον πιστεύω τον Μεριά. Πρέπει να τον στηρίξουμε. Έχει στιγματιστεί το παλικάρι, αλλά έχει προσόντα. Και ο Φαν Ντάικ που κόστισε 80 εκατομμύρια στη Λίβερπουλ έκανε πρόσφατα μια γκέλα αλά Μεριά. Η γκέλα του όμως δεν στοίχισε. Η εξέδρα πρέπει να μην αποδοκιμάζει, οι παίκτες χρειάζονται βοήθεια από τον κόσμο.