FIFA-Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Συνεργασία για την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων

Με αφορμή την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων οι πρόεδροι των FIFA και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για πιθανή τους συνεργασία.

FIFA-Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Συνεργασία για την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, συναντήθηκαν χθες (11/12) στις Βρυξέλλες και συμφώνησαν τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης, τον επόμενο χρόνο (2020), με στόχο την αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων μέσω του ποδοσφαίρου, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

«Ξεκινήσαμε μια πορεία στη FIFA πριν από μερικά χρόνια, προκειμένου το ποδόσφαιρο να επενδύσει στην κοινωνία, γιατί έχουμε μια κοινωνική ευθύνη και είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά.

Αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας αυτό και γι 'αυτό είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ (στις Βρυξέλλες) για να συνεργαστώ με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, προκειμένου να διασφαλίσου, ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ποδόσφαιρο ως εργαλείο για την κοινωνική συνοχή, για συζητήσεις θεμάτων όπως η ισότητα, οι διακρίσεις, τα δικαιώματα των γυναικών, οι ευκαιρίες, η ελεύθερη διακίνηση, η υγεία και το κλίμα.

Αυτά είναι όλα τα θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο καθώς και τη κοινωνία γενικότερα και γι 'αυτό πρέπει να συνεργαστούμε. Την επόμενη χρονιά θα διοργανώσουμε μία κοινή εκδήλωση, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα μηνύματα μπορούν να περάσουν με έναν κοινό τρόπο», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.