Όταν ο ΠΑΟΚ πήγε στην έδρα του Ολυμπιακού ως πρωταθλητής (vid)

Το παιχνίδι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ δεσπόζει από το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Super League 1 και το fosonline.gr θυμάται τι είχε συμβεί κατά το παρελθόν, όταν ο Δικέφαλος επισκέφθηκε ως πρωταθλητής την έδρα των ερυθρόλευκων.

Όταν ο ΠΑΟΚ πήγε στην έδρα του Ολυμπιακού ως πρωταθλητής (vid)

Δεν είναι δα και πολλές οι φορές, που ο ΠΑΟΚ είχε το προνόμιο να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Αυτή την Κυριακή (1/12) θα είναι μόλις η τρίτη φορά που ο πολυνίκης του θεσμού, Ολυμπιακός, θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή.

Τι είχε συμβεί στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις;

1976-77: Με "Βαρβάρα" και Δεληκάρη

Υπό την καθοδήγηση του Ούγγρου, Γκιούλα Λόραντ, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 1976 με απολογισμό 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες. Στον Πειραιά πήγε ως πρωταθλητής τον Απρίλιο του 1977 και στο 11ο λεπτό του αγώνα έχανε ήδη 2-0, χάρη σε τέρματα των Κρητικόπουλου (2') και Δεληκάρη (11'). Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα για τον Ολυμπιακό, που αγωνίστηκε με τους:

Κελεσίδης Π. - Γκλέζος Α., Κυράστας Γ., Συνετόπουλος Δ., Δεληκάρης Γ.,
Λιόλιος Κ., Δαβουρλής Κ., Κρητικόπουλος Μ., Γραμμός Χ. (72' Παπαδημητρίου Π.), Βασιλόπουλος Γ., Γαλάκος Μ.

Με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν οι: Μηλίνης Δ., Φουντουκίδης Α., Γούναρης Γ., Ιωσηφίδης Κ., Καπουσούζης Θ., Κούδας Γ. (45' Δαμανάκης), Τερζανίδης Χ., Αναστασιάδης Ά., Γκουερίνο Ν., Σαράφης Σ. (45' Αποστολίδης), Κερμανίδης Π.

1985-86: "Καθάρισε" ο Αναστό

Το 1984-85 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα Ελλάδας και το πρώτο επαγγελματικό του με απολογισμό 19 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες (54–26 τέρματα). Μεταξύ των κορυφαίων παικτών εκείνη την χρονιά ήταν οι Γιώργος Σκαρτάδος, Χρήστος Δημόπουλος, Γιώργος Κωστίκος και Ιβάν Γιούρισιτς. Την επόμενη χρονιά επισκέφθηκε την έδρα του Ολυμπιακού, αλλά το παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ. Καλή ώρα όπως και τώρα ήταν 1η Δεκεμβρίου του 1985. Και τότε, όπως το 1977, ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει το σκορ στο 2ο λεπτό (!) με τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο "μουστάκιας" υπέγραψε τη νίκη του Ολυμπιακού, καθώς στο 81ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Σε εκείνο το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν οι Μουκέας Γ., Παπαγγέλης Β., Αποστολάκης Σ., Μίχος Π., Ξανθόπουλος Π., Μπάριος Χ., Σέστιτς Μ., Σεμερτζίδης Γ., Κοκολάκης Γ. (45' Παπαχρήστου), Αναστόπουλος Ν., Λεμονής Π. (75' Τόγιας Γ.)

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Τερζής Α., Σκαρτάδος Γ., Αλαβάντας Ν., Σίγγας Θ., Γιούριτσιτς Ι., Μπανιώτης Χ., Πήττας Δ. (77' Ορφανός Κ.), Βασιλάκος Β., Καρασαββίδης Α., Αλεξανδρίδης Κ., Πάπριτσα Ρ.