Ο Ολυμπιακός, το Λονδίνο και ο ΠΑΟΚ

Ποια είναι η σχέση των αγώνων του Ολυμπιακού στο Λονδίνο με τον ΠΑΟΚ. Αλλά και γενικά τι κάνει με τον ΠΑΟΚ όταν ακολουθεί ντέρμπι μαζί του έπειτα από ευρωπαϊκό ματς! 

Ο Ολυμπιακός, το Λονδίνο και ο ΠΑΟΚ

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2015, ο Ολυμπιακός με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του, είχε πετύχει ίσως τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας στο Λονδίνο της Άρσεναλ με 3-2. Και λίγες μέρες αργότερα, στις 4 Οκτωβρίου, πήγε στην Τούμπα και με τα γκολ του Μιλιβόγεβιτς και του Ιντέγε είχε σημειώσει μια πολύ πειστική νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου εκείνης της περιόδου.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά στο Λονδίνο για ένα επίσης πολύ σπουδαία και σημαντικό παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη φορά αντίπαλος δεν είναι η Άρσεναλ, αλλά μια άλλη μεγάλη ομάδα που εδρεύει στην αγγλική πρωτεύουσα, η Τότεναμ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι πάλι Πορτογάλος, ο Πέδρο Μαρτίνς. Και αμέσως μετά ακολουθεί ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά όχι στη Θεσσαλονίκη, αλλά στο «Καραϊσκάκης». Και κάποιοι στον Ολυμπιακό πιστεύουν στα σημάδια.

Επιπλέον, μετά από εκείνο το «ζευγάρι» αγώνων με τις πολλές ομοιότητες που στον Ολυμπιακό ελπίζουν ότι θα επαναληφθούν, τα επόμενα χρόνια όποτε ο Ολυμπιακός είχε ευρωπαϊκό ματς μεσοβδόμαδα και εν συνεχεία το επόμενο παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ ήταν στο Φάληρο, πάντοτε έπαιρνε τη νίκη. Αυτό είχε γίνει και τη σεζόν 2016-17, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στην έδρα του την Αστάνα για τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ με 4-1 και αμέσως μετά για το πρωτάθλημα είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ στο Φάληρο με 2-1. Ενώ και την επόμενη χρονιά, στο Τσάμπιονς Λιγκ ξανά, ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στο Κάμπ Νόου από την Μπαρτσελόνα με 3-1, αλλά λίγες μέρες μετά (18 Οκτωβρίου και 22 Οκτωβρίου), είχε υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ και τον είχε νικήσει 1-0 με το γκολ του Μπιορν Ένγκελς!

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός χάνει τα τελευταία χρόνια από τον ΠΑΟΚ όταν το μεταξύ τους ντέρμπι προηγείται ευρωπαϊκής αναμέτρησης των «ερυθρόλευκων». Το 2016-17 ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει στην Τούμπα τον Ολυμπιακό με 2-0 και αμέσως μετά ο Ολυμπιακός είχε φέρει 1-1 στην έδρα του με την Μπεσίκτας. Ενώ πέρυσι είχαν γίνει διαδοχικά το Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ 0-1 και Μίλαν-Ολυμπιακός 3-1 το φθινόπωρο και το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1 και Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2 τον χειμώνα. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι όποτε ο Ολυμπιακός έχει τον ΠΑΟΚ πριν από ευρωπαϊκά παιχνίδια του, δεν μπορεί στη συνέχεια να κερδίσει και το διεθνές ματς που ακολουθεί! Ενώ όταν προηγείται ματς της Ευρώπης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο Ολυμπιακός κερδίζει πάντα τον ΠΑΟΚ όταν τον αντιμετωπίζει αμέσως μετά! Είναι περιπτώσεις που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και δεν μπορούν να μη σημειωθούν ως «ιστορία που συνήθως επαναλαμβάνεται».

Φέτος, η πειραϊκή ομάδα είχε ντέρμπι μπροστά της αμέσως μετά τα πολύ δύσκολα ματς που έδωσε στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Τότεναμ στον πρώτο γύρο και με την Μπάγερν επίσης στο Φάληρο. Αμέσως μετά το Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2 έγινε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1. Και αμέσως μετά το Ολυμπιακός-Μπάγερν 2-3, έγινε το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0.