H θέση του Σουντανί

Ο Χιλάλ Σουντανί είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και θα... συνεχίσει όσο πιο κοντά στην «κορυφή» βρίσκεται. 

H θέση του Σουντανί

Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε, ερωτηθείς για τη θέση που ταιριάζει καλύτερα στον Χιλάλ Σουντανί, το αυτονόητο: ότι είναι καλύτερα γι΄αυτόν να παίζει δίπλα ή πίσω από τον σέντερ φορ, παρά να παίζει στα άκρα της επίθεσης. Προφανώς και αυτό ισχύει, ενώ ακόμη και κλασσικός σέντερ φορ ο Αλγερινός άσος μπορεί να ανταποκριθεί, όπως έχει δείξει η έως τώρα μακρά καριέρα του. Άλλωστε τώρα που κλήθηκε ξανά στην εθνική ομάδα της χώρας του έπειτα από πάνω από έναν χρόνο, υπολογίζεται - σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ στην Αλγερία - για τη θέση του βασικού στράικερ, απόντος και ενός καλού επιθετικού που παίζει στην Αγγλία και είναι τραυματίας.

Ο Σουντανί έχει δείξει επαγγελματισμό από τη στιγμή που δεν έχει επηρεαστεί η απόδοση και η παραγωγικότητά του μετά τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε «μούτρα» κράτησε στον Μαρτίνς, συνέχισε να δουλεύει και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προπονητή του που πλέον τον έχει βασικό σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι πως ο έμπειρος επιθετικός μπορεί να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα σε όποια θέση κι αν αγωνίζεται από αυτές που του ταιριάζουν. Είτε μόνος του μπροστά, είτε συνήθως ως δεύτερος φορ. Έχει την ικανότητα να παίρνει τις κατάλληλες θέσεις και τα σουτ που επιχειρεί είναι συνήθως εντός εστίας και με πιθανότητες επιτυχίες. Αρκετές αποκρούσεις των αντίπαλων γκολκίπερ στα ματς του Ολυμπιακού έχουν γίνει από δικά του σουτ ή κεφαλιές, πέντε φορές δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν.

Είναι επίσης θετικό ότι ο Σουντανί μπορεί να σκοράρει και να δίνει ουσιαστικές λύσεις έστω κι αν δεν είναι καλός συνολικά σε ένα ματς. Διότι με τον Ατρόμητο, όντως δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο και πολλοί διαφώνησαν με την αλλαγή του Μασούρα από τον Μαρτίνς. Σχεδόν αμέσως μετά, όμως, ο Σουντανί έβαλε το γκολ και ο προπονητής δικαιώθηκε, έστω και για το ένστικτό του.

Εάν συνεχίζει να παίζει εκεί που πρέπει και εφόσον είναι λίγο πιο εύστοχος απ' όσο μέχρι τώρα, ο Σουντανί μπορεί να συνεχίσει να είναι ο πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό και αργότερα. Μπορεί και μέχρι το τέλος της σεζόν. Με τον ίδιο στην «κορυφή» των γκολτζήδων και τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας από πολλά δικά του τέρματα!