Το απίστευτο κι όμως αληθινό του Ομάρ Ελαμπντελαουί!

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ ήταν η πρώτη με τον Ελαμπντελαουί στην ενδεκάδα! Τις «τεσσάρες» και τις «τριάρες» τις είχε χάσει λόγω τραυματισμών!

Το απίστευτο κι όμως αληθινό του Ομάρ Ελαμπντελαουί!

Ο Ολυμπιακός την τελευταία δεκαετία επί εποχής Μαρινάκης έχει πετύχει τεράστιες σε έκταση νίκες απέναντι στην ΑΕΚ. «Εξάρες», «τεσσάρες», «τριάρες»... Από το καλοκαίρι του 2014 όταν ήρθε στη χώρα μας ο Ελαμπντελαουί, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για το πρωτάθλημα μόλις μία ήττα (το 1-2 πρόπερσι με Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο). Εδώ και μία εξαετία λοιπόν μετρούν πέντε νίκες και μία ήττα, ένα ποσοστό που δείχνει ξεκάθαρα την κυριαρχία του Ολυμπιακού.

Το απίστευτο κι όμως αληθινό έχει να κάνει με τον Ελαμπντελαουί! Ο Νορβηγός χθες πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι στην ΑΕΚ ως αγωνιζόμενος. Όσοες φορές είχε παίξει στο παρελθόν ανεξαρτήτου διοργάνωσης ή έδρας, ποτέ δεν είχε καταφέρει να την κερδίσει!

Οι «τεσσάρες» και οι «τριάρες» που έχει ρίξει ο Ολυμπιακός στην «Ένωση» του Δέλλα, του Κετσπάγια ή του Χιμένεθ, ο Ελαμπντελαουί είτε βρισκόταν στην εξέδρα λόγω τραυματισμού, είτε δανεικός στην Χαλ, είτε στον πάγκο!

Πέντε φορές είχε «ανταμώσει» με την ΑΕΚ και είχε πάρει μόλις μία ισοπαλία! Το περσινό 1-1 στο ΟΑΚΑ με την γκολάρα του Φορτούνη και την ισοφάριση από τον Μπακασέτα στις καθυστερήσεις. Στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια είχε ήττες.

Συγκεκριμένα έπαιξε στο 1-2 στο Καραϊσκάκη στις 4 Φεβρουαρίου 2018 με την ανατροπή της ΑΕΚ με τους Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη που «απάντησαν» στο γκολ του Ανσαριφάρντ, στην ανατροπή του Σεπτεμβρίου του 2017 (από 0-2 έγινε 3-2 με τα γκολ του Λάζαρου) που έφερε την απόλυση του Μπέσνικ Χάσι, στη μοναδική ήττα που είχε κάνει ο Ολυμπιακός με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο τη σεζόν 2015-16 στο ΟΑΚΑ (1-0) και στη ρεβάνς του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ τον Φεβρουάριο του 2018 (2-1 η «Ένωση»).

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μετά από πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό, ο Ελαμπντελαουί έκανε «σεφτέ» στις νίκες επί της ΑΕΚ!

Σίγουρα ήταν από τα πιο περίεργα που θα μπορούσε να φανταστεί ο οποιοσδήποτε και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Ομάρ. Τουλάχιστον χθες του έφυγε αυτός ο «βραχνάς»!