Ούτε Ολυμπιακός. Ούτε Νίκη. ΝΠΣ!

Δεν είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, δεν είναι η Νίκη Βόλου. Είναι ο ΝΠΣ Βόλος. Ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Βόλος» αποδείχθηκε την φετινή χρονιά πιο ωραίος και κατάφερε στον τέταρτο όμιλο να κόψει πρώτος το νήμα και κάνοντας...παρέλαση στο πρωτάθλημα.

Ούτε Ολυμπιακός. Ούτε Νίκη. ΝΠΣ!

Ομάδα ενός χρόνου

Όταν πέρσι τέτοια εποχή ανακοινωνόταν η ίδρυση του νέου Συλλόγου στην πόλη του Βόλου, κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει πως σε λιγότερα από έναν χρόνο ο ΝΠΣ θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου για την Β’ Εθνική.

Η νέα ομάδα του Βόλου, πήρε ουσιαστικά τη θέση της Πύδνα Κύτρους στην κατηγορία της Γ’ Εθνικής και πριν καλά-καλά το καταλάβει ο κόσμος, χτίστηκε ένα ρόστερ υψηλού επιπέδου που απέδειξε μέσα στο γήπεδο ποιος είναι το αφεντικό στον τέταρτο όμιλο και κατέκτησε τον τίτλο.

Πριν φύγει ο χειμώνας!

Το φοβερό είναι πως ο ΝΠΣ Βόλος κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο πριν ακόμη...φύγει ο χειμώνας. Στις 25 Φεβρουαρίου οι Θεσσαλοί νίκησαν στο Δίστομο τον Αμβρυσσέα με 1-0 και εξασφάλισαν την πρωτιά. Το χρυσό γκολ για τους Βολιώτες είχε σημειώσει σε εκείνο τον αγώνα ο Μελισσόπουλος τρία λεπτά πριν από τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα. Στο τέλος του πρωταθλήματος, ο ΝΠΣ Βόλος είχε 17 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Νίκη Βόλου, που ήταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε στον φετινό «μαραθώνιο» το Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο του Βόλου. Οι πρωταθλητές είχαν και τρεις ισοπαλίες αλλά όταν μιλάμε για 17 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Νίκη Βόλου, τότε καταλαβαίνει κανείς πως οι Θεσσαλοί έκαναν...παρέλαση.

Επίθεση φωτιά

Το μεγάλο όπλο των πρωταθλητών του 4ου ομίλου είναι η επίθεση. Η ομάδα σε 24 αγώνες σημείωσε 67 γκολ ενώ 38 σημείωσε ο Αστέρας Ιτέας που τερμάτισε τρίτος και 36 η δεύτερη Νίκη Βόλου και η ένατη της βαθμολογίας Θήβα. Αμυντικά, ο ΝΠΣ Βόλος δεν ήταν ο καλύτερος στην κατηγορία με 18 τέρματα παθητικό. Η Νίκη Βόλου είχε 12 τέρματα κατά και ο Ολυμπιακός Βόλου 15. Είπαμε όμως πως η επίθεση πετούσε φωτιές με τον Μάντζη να αναδεικνύεται και πρώτος σκόρερ με 16 τέρματα. Ο Ηλιόπουλος είχε 8 γκολ ενώ από 7 σημείωσαν οι Πίτου Γκαρσία, Μελισσόπουλος. Ο Ντεντάκης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα 5 φορές και μία λιγότερη ο Πέντα. Οι Ζέρης, Δημόπουλος σκόραραν 3 φορές και από δύο οι Κόλλας, Τζελίδης, Δεμηρτζόγλου. Τέλος από ένα γκολ σημείωσαν οι Μαλακασιώτης, Καμπαγέρο, Γκαλίτσιος, Ντόσης, Μηλιώτης, Πιαστόπουλος.

O Γκώνιας, ο Φεράντο και ο Εργοτέλης

Ο Τάκης Γκώνιας είχε ανακοινωθεί το περασμένο καλοκαίρι πως θα είναι ο προπονητής της νέας ομάδας του Βόλου. Τελικά η συμφωνία δεν ενεργοποιήθηκε και οι Βολιώτες έδωσαν τα χέρια με τον Χουάν Φεράντο, ο οποίος είχε ένα σύντομο πέρασμα πριν από τέσσερα χρόνια στον Εργοτέλη, εκεί όπου εργάζεται από την αρχή της σεζόν ο Τάκης Γκώνιας. Ο κόουτς που αρχικά είχε ανακοινωθεί ως ο νέος προπονητής του ΝΠΣ Βόλος. Με τον Καταλανό Φεράντο, η ομάδα της Μαγνησίας έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, πρόσφερε γκολ και θέαμα αλλά στα μπαράζ ανόδου δεν θα μετρήσει μόνο αυτό αλλά και οι βαθμοί. Ο Φεράντο έχει εργαστεί και σε Τεράσα, Οσπιταλέτ, Μάλαγα Β', Σερίφ Τιρασπόλ.