«ΘΥΡΑ 4 ΟΦΗ» στο «ΦΩΣ» για τη φετινή καταπληκτική πορεία της ομάδας τους: «Ο νότος ανατέλλει ξανά»

«Περάσαμε πάρα πολλά πέτρινα χρόνια, άλλες ομάδες θα είχαν σβήσει! Μεγάλωσαν με πίκρες τα παιδιά μας. Αλλά η μαγεία είναι ότι ο κόσμος πολλαπλασιάστηκε! Ο νότος ανατέλλει ξανά, και αυτή τη φορά η ανατολή δεν θα πέφτει»...

«ΘΥΡΑ 4 ΟΦΗ» στο «ΦΩΣ» για τη φετινή καταπληκτική πορεία της ομάδας τους: «Ο νότος ανατέλλει ξανά»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Με τους συνδέσμους του ΟΦΗ έχω κάνει αρκετά θέματα στο παρελθόν. Ειδικά για τον αγώνα που έκαναν να φύγει ο σύλλογος από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πέρασαν πολλά δεινά. Πρώτα επί Βαρδινογιάννηδων ενώ είχαν καλή ομάδα, δεν είχαν το γόητρο γιατί τους έλεγαν οι άλλοι «τσάτσους» και πληγωνόταν η υπερηφάνειά τους. Όταν έφυγαν οι Βαρδινογιάννηδες είχαν το γόητρο της ανεξαρτησίας επιτέλους, αλλά δεν είχαν λεφτά και οργάνωση, και η ομάδα κόντευε να διαλυθεί αγωνιστικά. Μέχρι και στη Γ' Εθνική έφτασε.

Πλέον όμως ο ΟΦΗ έχει και τα λεφτά έχει και το γόητρο. Κάνει εκπληκτική πορεία φέτος. Ο Μπούσης έφερε ηρεμία, έβαλε παράγοντες που αγαπούν τον ΟΦΗ, πρώην παίκτες του ΟΦΗ, εγώ προσωπικά συμπαθώ ιδιαίτερα τον Ηλία Πουρσανίδη που έπαιξε και στην ομάδα του Ολυμπιακού που βγήκε από τα «πέτρινα χρόνια». Ο ΟΦΗ φέτος έχει βάλει πιο πολλά γκολ και από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Και η άμυνά του είναι πολύ καλή.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώρια να χάσει βαθμούς. Αλλά ο ΟΦΗ είναι επικίνδυνη ομάδα. Θέλει μεγάλη προσοχή αυτός ο αγώνας διότι ακολουθεί Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν και ξέρουμε ότι τα μυαλά των παικτών είναι στη Μπάγερν και μπορεί να λένε «ποιος ΟΦΗ»... Μπείτε στη θέση των παικτών και ειδικά των ξένων. Από τη μια ο ΟΦΗ και από την άλλη η Μπάγερν. Από την μια ματς στο πρωτάθλημα στην έδρα τους και από την άλλη Τσάμπιονς Λιγκ που αν κάνουν επιτυχία επί της Μπάγερν θα τους συζητήσει όλη η Ευρώπη.

Ζήτησα από τους διοικούντες του ΟΦΗ να μιλήσω με έναν παίκτη ή με τον προπονητή, αλλά ευγενικά αρνήθηκαν λέγοντας ότι πριν τα ματς δεν αφήνουν παίκτες και προπονητές να μιλάνε. Μου είπαν για μετά το ματς. Επειδή όμως ήθελα να έχω θέμα από ΟΦΗ ζήτησα να με φέρουν σε επαφή με τους οργανωμένους. Έχουν αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στον ΟΦΗ σε όλα τα πόστα. Αφού μίλησα με τη... μισή διοίκηση λοιπόν, με έφεραν σε επαφή με πρόσωπο κλειδί στο οπαδικό κίνημα που εκπροσωπεί τους συνδέσμους του ΟΦΗ και μίλησε ως ΘΥΡΑ 4 ΟΦΗ. Δεν ήθελε να μπει το όνομά του για ειδικό λόγο, όμως αυτός είναι τσεκαρισμένος, μιλάει στο «ΦΩΣ» ως ΘΥΡΑ 4 ΟΦΗ. Μου έστειλε και φωτογραφίες.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 18/10/2019

Εσύ είσαι από τους SNAKES;

Οι SNAKES είναι ο κεντρικός σύνδεσμος της ομάδας. Υπάρχουν όμως κι άλλοι σύνδεσμοι, οι «ΚΡΗΤΕΣ», ο «Σύνδεσμος οπαδών ΟΦΗ Αρχανών», ο σύνδεσμος της Γερμανίας και ο σύνδεσμος της Αγγλίας. Εγώ εκπροσωπώ το σύνολο των συνδέσμων, όλοι είμαστε ΘΥΡΑ 4 ΟΦΗ. Μιλάει η ΘΥΡΑ 4. Το πέταλο που βλέπετε γεμάτο στα ματς του ΟΦΗ, οι φανατικοί οπαδοί.

Πώς εξηγείται το φετινό θαύμα;

Καλό κλίμα στον κόσμο, στη διοίκηση, στην ομάδα, στους πάντες. Χωρίς μουρμούρα. Πρώτη φορά οι οπαδοί ασχολούνται με την εξέδρα μόνο, χωρίς να σκέφτονται ποιος χρωστάει σε ποιον, γιατί κινδυνεύει να υποβιβαστεί η ομάδα, ποιον θα κυνηγήσουμε. Στον ΟΦΗ πλέον είναι ο καθένας στον τομέα του. Σε όλα τα πόστα ο καθένας στον τομέα του.

Παίζει ρόλο το οικονομικό ασφαλώς.

Το οικονομικό είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά δεν είναι το μόνο. Για εμένα ο κόσμος είναι πάνω από όλα. Ο κόσμος κράτησε τον ΟΦΗ για να έρθει ο κ. Μπούσης και να τον πάρει. Αν δεν υπήρχε ο κόσμος, δεν θα υπήρχε ομάδα. Άλλες ομάδες αν περνούσαν αυτά που πέρασε ο ΟΦΗ θα είχαν εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ο ΟΦΗ είναι ο κόσμος του και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Στο νομό Ηρακλείου είστε πλειοψηφία στους συμπαθούντες; Στους δέκα πόσοι συμπαθούν τον Ολυμπιακό, πόσοι τον Παναθηναϊκό, πόσοι την ΑΕΚ, πόσοι τον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα της Κρήτης, η ομάδα όλου του νησιού.

Ε, εντάξει, στο νομό Χανίων οι Ολυμπιακοί είναι πολύ περισσότεροι. Στο νομό Ηρακλείου είναι η δική σας δύναμη. Δεν είναι βέβαια μικρός νομός, είναι σχεδόν η μισή Κρήτη.

Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα όλης της Κρήτης.

Ποιος παίκτης κάνει τη διαφορά φέτος;

Τη διαφορά την κάνει η ομάδα. Ο ΟΦΗ έχει γίνει ομάδα, σύνολο.

Ούτε μεταγραφές εντυπωσιακές έγιναν.

Δεν έχουμε μονάδες ηχηρές, έχουμε σύνολο. Είναι μια οικογένεια η ομάδα. Βέβαια δεν έχουν έρθει τα πολύ δύσκολα ακόμα...

Έρχονται τώρα, στο Καραϊσκάκη.

Όχι, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι από αυτό το ματς. Το άγχος θα είναι στον Ολυμπιακό, όχι σε εμάς. Ο Ολυμπιακός θα βρει τον ΟΦΗ σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν το έχετε καταλάβει ακόμα.

Εγώ χαίρομαι να υπάρχουν δυνατές επαρχιακές ομάδες. Έτσι ήταν το ποδόσφαιρο τη δεκαετία του '80, την πιο σούπερ δεκαετία για τους ποδοσφαιρόφιλους.

Εμείς να δεις πώς χαιρόμαστε. Έχουν αλλάξει τα πράγματα στον ΟΦΗ. Κι εμείς ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως. Βλέπεις υγεία σε όλους τους τομείς της ομάδας. Είναι κάτι το τέλειο.

Είχε φόντα ο ΟΦΗ, αλλά κοιμόντουσαν οι επενδυτές. Ομάδα με κόσμο, με γήπεδο, με προπονητικό κέντρο φοβερό.

Χρόνια τώρα. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι έρχονται τα καλύτερα για την ομάδα μας. Το πού θα φτάσει τα επόμενα χρόνια, ίσως ούτε εμείς το φανταζόμαστε.

Το όνειρό σας ποιο είναι;

Να μεγαλώσουν τα παιδιά μας και να ζήσουν μεγαλύτερες στιγμές από εμάς στο παρελθόν.

Η μεγαλύτερη στιγμή ήταν το Κύπελλο και η 2η θέση στο πρωτάθλημα.

Ναι, αλλά είσαι ΟΦΗ, δεν μπορείς να ζεις με τις αναμνήσεις του '87. Είμαστε από τα ιστορικότερα και πιο δημοφιλή σωματεία στην Ελλάδα. Έχουμε αντέξει πάρα πολλά «πέτρινα χρόνια». Ο ΟΦΗ πήρε αυτό που άξιζε ουσιαστικά μόνο τη δεκαετία του '80 και του '90. Τα τελευταία πολλά χρόνια, μιλάμε για 20 χρόνια τώρα, τα παιδιά μας γίνονταν ΟΦΗ παίρνοντας μόνο πίκρες από την ομάδα τους. Και όμως ο κόσμος κρατήθηκε. Παρ' ότι δεν είχαμε προβολή από το κράτος των Αθηνών.

Πες μου μια τρέλα που έχετε ζήσει με τον ΟΦΗ.

Τρέλα είναι να χάνεις το καράβι εκτός έδρας, να μένεις χωρίς καθόλου λεφτά, χωρίς φαγητό, και να περιμένεις μέχρι να έρθει το επόμενο.

Ποιο ματς;

Στην Καλαμαριά, επιστροφή, το 2003. Οι οπαδικές εκδρομές είναι η πιο όμορφη εμπειρία για έναν οπαδό. Και δεν έχουν να κάνουν με τον κόσμο που κουβαλάς πίσω σου. Δεν έχουν να κάνουν με τον όγκο. Εμείς είμαστε υπέρ των μετακινήσεων. Το έχουμε αποδείξει και με πράξεις. Έχουμε προσφερθεί να βοηθήσουμε αντίπαλους οπαδούς να έρθουν στην έδρα μας να δουν την ομάδα τους.

Είσαι από παιδί μόνο ΟΦΗ;

Μόνο, μόνο. Δεν είμαστε καλά, απλά! Τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε μόνο δύο αξιοπρεπείς παρουσίες ως ομάδα, αγωνιστικά, αλλά άντεξε ο κόσμος. Και βλέπεις ένα γήπεδο καμίνι. Παρά τα τόσα πολλά «πέτρινα χρόνια», παρ' ότι μεγάλωναν τα παιδιά μας και δεν έβλεπαν χαρά από την ομάδα τους. Η μαγεία ήταν ότι πολλαπλασιαζόταν ο κόσμος αντί να χάνεται. Είναι η αγάπη, η τρέλα, η καψούρα. Να βλέπεις στις πίκρες να γεμίζει το γήπεδο.

Θα μου στείλεις ωραίες φωτογραφίες από το πέταλο;

Θα σου στείλω.

Πιστεύεις ότι θα παίξει ανοικτά ο ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη;

Με αυτά που βλέπουμε μέχρι στιγμής, ναι. Γιατί όχι. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Πάμε να πάρουμε το διπλό. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ο ένας δένει με τον άλλο μέσα στο γήπεδο και έξω από το γήπεδο. Δεν είναι για εμάς ένα ματς το θέμα. Για εμάς είναι ότι άλλαξε η κατάσταση συνολικά. Ο νότος ανατέλει ξανά! Και αυτή τη φορά η ανατολή δεν θα πέφτει!

Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να γραφτεί ως ΘΥΡΑ 4 ΟΦΗ;

Λευτεριά στους οπαδούς.