Ολυμπιακός: Εικοσιδύο ημέρες, έξι ματς, ένα πρωτάθλημα και μια πρόκριση!

Έξι ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη θα παίξει ο Ολυμπιακός έως τις 10 Νοεμβρίου .  Γιατί αυτό το διάστημα θα κρίνει πολλά σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.  Ανάλυση του προγράμματος και σύγκριση με αυτό των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Ολυμπιακός: Εικοσιδύο ημέρες, έξι ματς, ένα πρωτάθλημα και μια πρόκριση!

Η μοναδική μουντζούρα στη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού είναι η ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Εκείνο το ματς είναι και το μόνο που οι Πειραιώτες δεν αντεπεξήλθαν στις απαιτήσεις και μάλιστα έβαλαν σε περιπέτειες το ευρωπαϊκό μέλλον τους.

Μέχρι τώρα η ομάδα του Πειραιά δεν τα έχει πάει άσχημα, έχει καταφέρει να πάρει σημαντικά αποτελέσματα και προκρίσεις, με μοναδική εξαίρεση το Βελιγράδι και το 1-1 στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Τώρα, όμως, αρχίζει μία σειρά από δύσκολα ματς και μάλιστα πολύ σημαντικά για το μέλλον του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε ένα διάστημα 22 ημερών οι Πειραιώτες θα κληθούν να δώσουν έξι παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Ψάχνει βαθμό στην Ευρώπη και ντέρμπι με ΑΕΚ

Πρόκειται για ματς που ο βαθμός δυσκολίας τους είναι πολύ μεγάλος και τόσο για την ομάδα όσο και για τον Πέδρο Μαρτίνς θα είναι μία πολύ σοβαρή δοκιμασία. Και το επισημαίνουμε αυτό, διότι στον σύλλογο άπαντες κρίνονται από τα αποτελέσματα και ο Ολυμπιακός μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να καταφέρει να διατηρηθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος και παράλληλα να μπορέσει να βάλει ακόμα ένα λιθαράκι για να συνεχίσει στην Ευρώπη και το 2020. Ας δούμε αναλυτικά, όμως, γιατί αυτές οι 22 ημέρες είναι οι πιο σημαντικές για τον Ολυμπιακό.

Το Σάββατο η ομάδα του Πειραιά υποδέχεται τον ΟΦΗ που έχει δείξει μέχρι τώρα πως διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο που παίζει ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ δεν θα κατέβει στο Καραϊσκάκη για… τουρισμό, ενώ ο Ολυμπιακός την Τρίτη έχει την Μπάγερν Μονάχου. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με την ήττα στο Βελιγράδι, οι Πειραιώτες καλούνται να ψάξουν βαθμό στα δύο ματς με τους Βαυαρούς για να είναι σε καλύτερη μοίρα. Το εντός έδρας ματς με την Μπάγερν είναι μία καλή ευκαιρία για να το κάνουν αυτό. Πέντε ημέρες μετά την Μπάγερν ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, την οποία έχει στο -5 και αν τη νικήσει, θα τη θέσει ουσιαστικά εκτός τίτλου.

Το δύσκολο ταξίδι στην Ξάνθη

Μία εβδομάδα μετά ο Ολυμπιακός έχει ταξίδι στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει μία ομάδα που είναι σκληρή και επίσης φέτος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της. Η Ξάνθη αυτήν τη στιγμή είναι έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, επομένως γίνεται αντιληπτό πως τέσσερις ημέρες πριν από το ταξίδι στο Μόναχο την ομάδα του Πειραιά την περιμένει μία σκληρή δοκιμασία στην επαρχία απέναντι σε έναν καλό και ποιοτικό αντίπαλο. Στις 6 Νοεμβρίου έχει το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου και τέσσερις ημέρες μετά υποδέχεται τον Ατρόμητο, ο οποίος παραδοσιακά δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Με το ματς κόντρα στους Περιστεριώτες τελειώνει αυτή η δοκιμασία των 22 ημερών, αφού ακολουθεί η διακοπή του Νοεμβρίου.

Πιο άνετος ο ΠΑΟΚ, τι περιμένει την ΑΕΚ

Είναι σημαντικό, όμως, να δούμε και τι δρόμο καλείται να διανύσει και ο ΠΑΟΚ που θεωρητικά είναι ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρώτα απ’ όλα σε αυτό το διάστημα θα παίξει μόλις τέσσερα παιχνίδια, δηλαδή ένα κάθε εβδομάδα.

Την ερχόμενη Κυριακή ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία και την επόμενη εβδομάδα πηγαίνει στον Βόλο για να παίξει με την τοπική ομάδα, στην οποία έχει αρκετούς δανεικούς ποδοσφαιριστές. Στις 3 Νοεμβρίου υπάρχει το ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό θα γίνει στην Τούμπα, και σε αυτήν τη σειρά ίσως το πιο δύσκολο ματς για τον ΠΑΟΚ έρχεται στις 9 Νοεμβρίου με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Θεωρητικά πάντα τα πράγματα είναι πιο βατά για τον ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα είναι σαφώς πιο άνετος.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, ξεκινά με τον Βόλο στη Ριζούπολη, στη συνέχεια υπάρχει το ματς με τον Ολυμπιακό και ακολουθεί το εντός με τον Ατρόμητο που έχει δημιουργήσει καλή παράδοση μαζί της και το εκτός με τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη δοκιμασία, που θα δείξει πολλά και για την ομάδα και για το μέλλον της.