Ο Χρήστος Ευθυμίου, πρόεδρος των "LARNAKA REDS 7" για τα 20 χρόνια του συνδέσμου και τον Φορτούνη

«Ο Φορτούνης μας είπε ότι θα επιστρέψει στο γήπεδο νωρίτερα από ότι περίμεναν όλοι! Τέλος Δεκέμβρη, το πολύ αρχή Γενάρη», λέει στο «ΦΩΣ» ο Χρήστος Ευθυμίου, πρόεδρος του μεγάλου συνδέσμου στην Κύπρο “LARNAKA REDS 7”, ο οποίος γιόρτασε τα 20 χρόνια παρουσία του αρχηγού του Ολυμπιακού!

Ο Χρήστος Ευθυμίου, πρόεδρος των "LARNAKA REDS 7" για τα 20 χρόνια του συνδέσμου και τον Φορτούνη

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Η καρδιά του Ολυμπιακού χτυπάει και στην Κύπρο, έχω πάει στο παρελθόν εκεί και έχω ζήσει την αγάπη των Κύπριων για τον Ολυμπιακό. Ο μεγάλος σύνδεσμος "LARNAKA REDS 7" έκανε τη γιορτή του για τα 20 χρόνια του club και καλεσμένος ήταν ο Φορτούνης, τον τιμήσανε, όπως και τον βετεράνο Κύπριο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Σταύρο Παπαδόπουλο που τον αγαπάνε όλοι, Έλληνες και Κύπριοι. Μίλησα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Χρήστο Ευθυμίου, μου έστειλε και φωτογραφίες από τη λαμπρή γιορτή στην οποία παραβρέθηκαν εκατοντάδες Ολυμπιακοί. Μία προσωπική ιστορία που μου είπε, δείχνει την τρέλα του για τον Ολυμπιακό- και μιλάμε για σοβαρό άνθρωπο, μορφωμένο, που χαίρει εκτίμησης.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 15/10/2019

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το σύνδεσμο;

Από το 1989. Για 10 χρόνια ήμουν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο του Ολυμπιακού μαζί με την ΠΕΦΟ Κύπρου και το 1998 ανέλαβα να διαθέσω τα εισιτήρια του Τσάμπιονς Λιγκ Ανόρθωση- Ολυμπιακός από το σπίτι μου! Εκεί γνώρισα πολλά άτομα, ένας από αυτούς ήταν ο Ηλίας Σιαμαήλας, κάναμε συνάντηση και με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη (σ.σ. συνωνυμία με το γιο του Σάββα), και με τον φίλο σου τον Μισέλ Ορφανίδη, τον Ανθίμου, και τον Μάριο τον αδελφό μου. Και φτιάξαμε τον σύνδεσμο στη Λάρνακα.

Με τον Φορτούνη τι έγινε; Πώς τον πείσατε και ήρθε στην Κύπρο;

Είχαμε φτιάξει επιστολή από τον Ιούνιο, ήμουν παρών στο παγκόσμιο συνέδριο συνδέσμων στο Καραϊσκάκη, την παρέδωσα στον Μιχάλη Κουντούρη. Καλούσαμε τον κ. Μαρινάκη και κάποιους παίκτες να έρθουν στην εκδήλωσή μας. Το αφήσαμε ανοικτό για το ποιος θα έρθει. Μιλήσαμε τηλεφωνικώς με τον Μιχάλη Κουντούρη πριν λίγο καιρό και μας δόθηκε η ευκαιρία να υποδεχτούμε τον Κώστα Φορτούνη λόγω του τραυματισμού του, το επιδιώξαμε να έρθει, και έτσι το καταφέραμε να φέρουμε στην Κύπρο τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Η παρουσία του έκανε τη γιορτή μας ακόμα πιο όμορφη. Όλοι, από 5 χρονών ως 70 χρονών, ήθελαν να βγουν φωτογραφία μαζί του!

Πόσα άτομα ήταν στην εκδήλωση;

Γύρω στους 400. Εκτός του Φορτούνη, τιμήσαμε τον Σταύρο Παπαδόπουλο, τον Γιώργο Μανθάτη που είναι δανεικός στην Ανόρθωση, τον Ηλία Σιαμαήλα τον προηγούμενο πρόεδρο του συνδέσμου, και τον προπονητή πυγμαχίας του Ολυμπιακού Λευτέρη Λειβάδη.

Είπε κάτι ο Φορτούνης που σου έκανε εντύπωση;

Το σημαντικό είναι ότι πιστεύει πώς θα γυρίσει στο γήπεδο νωρίτερα από όσο περίμεναν όλοι!

Είπε πότε;

Τέλος Δεκέμβρη, το αργότερο αρχή Γενάρη. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τον εντυπωσίασε ο παλμός που είχε ο κόσμος στη Λάρνακα.

Σταύρος Παπαδόπουλος;

Τον αγαπάει ο κόσμος. Έπαιξε πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, ήταν αρχηγός, έχει τον σεβασμό μας. Στην εκδήλωση οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που τον πρόλαβαν να παίζει του έδειχναν την αγάπη τους. Να μην ξεχάσω να πω ότι στη γιορτή καλέσαμε και την Ακαδημία του Ολυμπιακού στη Λάρνακα, καθώς και εκπροσώπους από τους συνδέσμους των άλλων πόλεων στην Κύπρο, Λευκωσία, Λεμεσός, Αμμόχωστος, Πάφος.

Είσαι Κύπριος βέρος;

Ναι, γεννημένος στη Λάρνακα.

Πώς έγινες Ολυμπιακός;

Από μικρό παιδί!

Υποστηρίζεις μόνο τον Ολυμπιακό;

Παλιότερα συμπαθούσα και μία κυπριακή ομάδα, αλλά από τη στιγμή που αναμείχθηκα με τους συνδέσμους του Ολυμπιακού σταμάτησα να ασχολούμαι με το κυπριακό ποδόσφαιρο. Έχω κάνει άπειρες εκδρομές στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, και στο εξωτερικό.

Η γνώμη σου για τον Κωστή που πήρε ο Ολυμπιακός από τη Νέα Σαλαμίνα;

Είναι προσφυγική ομάδα, αλλά η έδρα της είναι στη Λάρνακα. Ο Κωστή είναι παιδί της Λάρνακας. Εγώ όπως σου είπα δεν παρακολουθώ κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά αυτοί που παρακολουθούν λένε ότι είναι μεγάλο ταλέντο. Διάβασα και τι σου είπε για αυτόν ο Σταύρος Παπαδόπουλος.

Πες μου ένα τρελό περιστατικό που έχεις ζήσει με τον Ολυμπιακό. Έχεις παιδιά;

Ναι, έχω δύο παιδιά. Αξέχαστο περιστατικό: Ήταν ο τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ που οι δύο ομάδες χτυπούσαν συνεχώς πέναλτι. Στην ισοφάριση -πριν φτάσουμε στα πέναλτι- ανέβηκα στο μπαρ του συνδέσμου και όταν κατέβηκα, πάτησα σε ένα σκαμπό, γλίστρησα, έπεσα και έκοψα άσχημα το πόδι. Έκανα 20 εκατοστά σκίσιμο σε μήκος. Ενώ έτρεχε αίμα και μου έλεγαν να πάω στο νοσοκομείο, έβαλα πάγο και παρέμεινα να δω αν θα παίρναμε το Κύπελλο, περνούσε η ώρα γιατί τελειωμό δεν είχαν τα πέναλτι, και έφυγα για το νοσοκομείο μόνο όταν έληξε και πανηγύρισα! Τότε πήγα στο νοσοκομείο για ράμματα. Το ματς αυτό έμεινε χαραγμένο για πάντα πάνω μου...

Πόσο κόσμο μαζεύει ο σύνδεσμος όταν παίζει ο Ολυμπιακός;

Στα μεγάλα ματς, λόγου χάρη σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, μαζεύονται 150-200 Ολυμπιακοί και βλέπουμε τον αγώνα.

Πού χωράνε όλοι αυτοί;

Είναι μεγάλο το club αλλά έχουμε και προαύλιο, βγάζουμε τη μεγάλη οθόνη έξω. Ακόμα και με πολύ κρύο.

Στη Λάρνακα που είναι η πόλη σου και την ξέρεις καλά, από τους 10 Κύπριους που αγαπάνε μια ελληνική ομάδα, πόσοι είναι Ολυμπιακοί;

Οι μισοί.

Ισχύει ότι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είναι οι πιο πολλοί Παναθηναϊκοί, ενώ οι οπαδοί της Ομόνοιας είναι οι πιο πολλοί Ολυμπιακοί;

Ισχύει ότι οι πιο πολλοί οπαδοί της Ομόνοιας είναι Ολυμπιακοί. Για το ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι Παναθηναϊκοί. Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι στην αναλογία είναι περισσότεροι οι Παναθηναϊκοί που υποστηρίζουν ΑΠΟΕΛ από τους Παναθηναϊκούς που υποστηρίζουν Ομόνοια.

Πιο πολύ κόσμο ποιος έχει στην Κύπρο; Ο ΑΠΟΕΛ ή η Ομόνοια; Έχει κερδίσει κόσμο ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια έτσι δεν είναι;

Ναι έχει κερδίσει κόσμο λόγω των επιτυχιών που κάνει στην Ευρώπη και λόγω του ότι η Ομόνοια περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια.

Γιατί περνάει κρίση τα τελευταία χρόνια η Ομόνοια;

Είναι σαν τον Παναθηναϊκό. Έλλειψη χρημάτων και έλλειψη παραγόντων να ηγηθούν. Το ποιος έχει περισσότερο κόσμο αυτή τη στιγμή μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας δεν μπορώ να το ξέρω ακριβώς, πιστεύω όμως η Ομόνοια. Διότι οπαδούς της Ομόνοιας μπορείς να βρεις σε κάθε μέρος της Κύπρου.

Με τους Τούρκους ανησυχείτε;

Πάντα υπάρχει ανησυχία. Ποτέ δεν μπορείς να εφησυχάσεις με αυτούς. Εδώ βλέπεις ότι τα βάζουν με τις ΗΠΑ και πιο πριν με την Ρωσία. Βομβάρδισαν σημείο που ήταν πολύ κοντά Αμερικανοί, αυτό τα λέει όλα.

Εγώ είμαι εντάξει, εσύ θα ήθελες να πεις κάτι άλλο;

Ο Ολυμπιακός φέτος εμφανίζεται πιο δυνατός από τα προηγούμενα χρόνια, πιστεύουμε ότι θα επιστρέψει η αγαπημένη μας ομάδα στην κορυφή.