Μία δωδεκάδα δανεικοί από τον Ολυμπιακό

Τι κάνουν οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον Ολυμπιακό και έχουν παραχωρηθεί δανεικοί σε άλλους συλλόγους. Ο βασικότατος Βρουσάι, ο Σολδάνο της Μπόκα και οι υπόλοιποι.

Μία δωδεκάδα δανεικοί από τον Ολυμπιακό

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Απείχε από τις πωλήσεις βασικών ποδοσφαιριστών κάτι που ήταν άλλωστε και επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς. Κράτησε τον βασικό του κορμό και τον ενίσχυση με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές προκειμένου η ομάδα του Πειραιά να είναι πιο ισχυρή σε σχέση με πέρσι. Σε μία ομάδα με αρκετές λύσεις όπως ο Ολυμπιακός κάθε καλοκαίρι γίνεται «μάχη» μεταξύ των ποδοσφαιριστών προκειμένου να κερδίσουν μία θέση στο ρόστερ. Άλλοι τα καταφέρνουν και άλλοι όχι. Αυτοί που δεν βρίσκουν θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού παραχωρούνται δανεικοί και μέσω αυτής της διαδικασίας καλούνται να πείσουν το σύλλογο να τους πάρει πίσω και να τους δώσει ευκαιρίες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Τσιμίκας που από τη Βίλεμ γύρισε στον Πειραιά και είναι βασικότατο στέλεχος. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει δώδεκα δανεικούς ποδοσφαιριστές, άλλους στο εξωτερικό και άλλους εντός Ελλάδας. Με την ευκαιρία της διακοπής των πρωταθλημάτων έχει ενδιαφέρον να δούμε τι κάνουν οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην ομάδα του Πειραιά και αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους με τη μορφή του δανεισμού. Ίσως αυτός που ξεχωρίζει και κάνει τη διαφορά είναι ο Μάριος Βρουσάι, ο οποίος είναι βασικότατος στη Βίλεμ. Ας δούμε, όμως, αναλυτικά και τους δώδεκα τι ακριβώς κάνουν στις ομάδες που αγωνίζονται…

ΦΡΑΝΚΟ ΣΟΛΔΑΝΟ-ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ

Ο Αργεντινός επιθετικός αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Ουνιόν και με τις προσδοκίες να είναι μεγάλες. Στο μισό της περσινής σεζόν δεν έπεισε τον Πέδρο Μαρτίνς, ενώ το ίδιο ισχύει και για την καλοκαίρι προετοιμασία που επίσης δεν κατάφερε να δείξει στον Πορτογάλο τεχνικό πως αξίζει μία θέση στο ρόστερ. Από τη στιγμή που δεν θα έπαιρνε παιχνίδια στα πόδια του ο Μαρτίνς αποφάσισε να παραχωρηθεί δανεικός. Ο Σολδάνο δόθηκε στην Μπόκα που έχει και οψιόν αγοράς. Μέχρι τώρα έχει κάνει πέντε συμμετοχές με τη φανέλα της όλες ως βασικός και έχει σκοράρει μία φορά στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Μπάνφιλντ. Στα δύο τελευταία παιχνίδια της Μπόκα ο Σολδάνο έχει μείνει εκτός αποστολής.

ΦΟΝΤΕ ΚΑΜΑΡΑ-ΓΚΑΖΕΛΕΚ ΑΖΑΞΙΟ

Έχει βρει αρκετά λαβράκια στη Γαλλία ο Ολυμπιακός κι έτσι το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε στη μεταγραφή του Φοντέ Καμαρά. Ο παίκτης αποκτήθηκε από τη Γκαζελέκ Αζαξιό στην οποία ήταν συμπαίκτης με τον Ουσεϊνού Μπα, ενώ είναι διεθνής και με την Εθνική Γουινέας. Έμεινε με τη μορφή δανεισμού στη Γκαζελέκ Αζαξιό, η οποία αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας. Μέχρι τώρα ο νεαρός αριστερός μπακ έχει παίξει μόλις σε ένα παιχνίδι και αυτό για 17 λεπτά και με την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα με 4-0 από την Παού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο 23χρονος μπακ πέρσι είχε δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο και το καλοκαίρι επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Πήρε ευκαιρίες στην προετοιμασία της ομάδας του Πειραιά, όμως, δεν τις άρπαξε για να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ. Ο Πέδρο Μαρτίνς άναψε το πράσινο φως για να φύγει δανεικός για τον Πανιώνιο. Ο Μασούρας ήταν άτυχος στο ξεκίνημα της σεζόν, αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση στους κοιλιακούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει λίγο πριν τη διακοπή και η μοναδική του συμμετοχή είναι τα τέσσερα λεπτά που έπαιξε ως αλλαγή στην εκτός έδρας ήττα του Πανιωνίου με 4-1 από τον ΟΦΗ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΣ-ΟΦΗ

Δεν πήρε καν την ευκαιρία στην προετοιμασία του Ολυμπιακού ο 25χρονος επιθετικός, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στον ΟΦΗ. Από την ομάδα της Κρήτης τον είχε αγοράσει ο Ολυμπιακός. Ο Μάνος είναι βασικό μέλος της εξαιρετικής πορεία που κάνουν οι Κρητικοί στο πρωτάθλημα. Έχει κάνει έξι συμμετοχές, τις τέσσερις από αυτές ως βασικός. Έχει σημειώσει τρία γκολ στο πρωτάθλημα εκ των οποίων τα δύο στον Παναθηναϊκό και ένα στον Παναιτωλικό. Ο Μάνος στα δύο τελευταία ματς με Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο έχει παίξει ως αλλαγή παίρνοντας ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Πάντως είναι παίκτης που έχει ρόλο στη φετινή πορεία της ομάδας της Κρήτης.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Αυτή η χρονιά είναι σημαντική για την καριέρα του Θανάση Ανδρούτσο, ο οποίος δεν το έκρυβε από το καλοκαίρι πως ήθελε να παίζει και όχι να είναι μονίμως εκτός αποστολής. Ο 22χρονος μέσος που προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού για πρώτη φορά παραχωρήθηκε δανεικός μετακομίζοντας στο Περιστέρι για τον Ατρόμητο. Έπαιξε 20 λεπτά τη 2η αγωνιστική στο παιχνίδι με τη Λαμία και έντεκα την 5η αγωνιστική στο ματς με τον Παναιτωλικό. Στο πρόσφατο ματς των «κυανόλευκων» με αντίπαλο τον Βόλο ο Ανδρούτσος έκανε και το πρώτο του ενενηντάλεπτο σημειώνοντας μάλιστα και το πρώτο του γκολ με την «κυανόλευκη» φανέλα. Στο μοναδικό παιχνίδι που έπαιξε βασικός χρησιμοποιήθηκε στη μεσαία γραμμή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΘΑΤΗΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Για δεύτερη σερί σεζόν ένα παιδί που προέρχεται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού παραχωρείται δανεικό. Ο Γιώργος Μανθάτης δεν συμμετείχε καν το καλοκαίρι στην προετοιμασία της ομάδας του Πειραιά και δόθηκε στην Ανόρθωση με τη φανέλα της οποίας καλείται να αποδείξει πως αξίζει μία ευκαιρία στο μεγάλο λιμάνι. Μέχρι τώρα έχει παίξει και στα τέσσερα παιχνίδια της Ανόρθωσης. Βασικός έχει αγωνιστεί μόνο στην αναμέτρηση με το Παραλίμνι, ενώ στα άλλα παιχνίδια έχει πάρει χρόνο ως αλλαγή. Στην τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης βρίσκεται ένας παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού, ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος έχει βάλει τον Μανθάτη στα άκρα της επίθεσης σε όλα τα παιχνίδια.

ΟΥΓΚΟ ΚΑΪΠΕΡΣ-ΑΖΑΞΙΟ

Ο Βέλγος επιθετικός το γνώριζε πως δύσκολα θα κέρδιζε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είχε μείνει στον… πάγο για περίπου ένα χρόνο και του έλειπε ρυθμός. Συμμετείχε στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων», όμως ο Πέδρο Μαρτίνς θεώρησε πως θα είναι καλύτερο για τον παίκτη να δοθεί δανεικός. Έτσι παραχωρήθηκε στην Αζαξιό, η οποία αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να μπει στα παιχνίδια της ομάδας, αλλά όταν το έκανε οι Γάλλοι έπαθαν πλάκα. Έπαιξε για μισή ώρα στο ματς με τη Λε Μαν και σημείωσε δύο γκολ, ενώ αγωνίστηκε για 69’ λεπτά στο ματς με τη Βαλενσιέν και πέτυχε ένα γκολ. Για 90 λεπτά έπαιξε και στο 0-0 με τη Λοριάν. Ο Κάιπερς αρχίζει και βρίσκει ρυθμό και είναι ένας από τους δανεικούς που έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

ΜΑΡΙΟΣ ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ-ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ Κ23

Το καλοκαίρι τον απέκτησε ο Ολυμπιακός και μάλιστα οι προσδοκίες ήταν μεγάλες, αφού προερχόταν από τον ΠΑΟΚ και θεωρείται ένα σπουδαίο ταλέντο. Ο Μάριος Σιαμπάνης δεν μπόρεσε να πείσει τον Μαρτίνς ότι αξίζει να βρίσκεται πίσω από τον Ζοσέ Σα και έτσι έφυγε δανεικός για την Κ23 της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο 20χρονος πορτιέρε είναι αλήθεια ότι τα πηγαίνει περίφημα στην Αγγλία. Έχει κάνει ήδη πέντε συμμετοχές με την Κ23 της Νότιγχαμ Φόρεστ και έχει αποκρούσει δύο πέναλτι. Είναι ένα πρότζεκτ που το πιστεύουν στο λιμάνι και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθησε προκειμένου να αποφασίσουν τη νέα σεζόν τι θα γίνει με αυτόν. Πάντως είναι από τους δανεικούς που έχει ρόλο στην ομάδα του και τα πηγαίνει ήδη πολύ καλά.

ΦΙΟΡΙΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ-ΜΠΕΒΕΡΕΝ

Αλλιώς τα περίμενε τα πράγματα ο Φιορίν Ντουρμισάι και αλλιώς του ήρθαν. Ο διεθνής επιθετικός δεν κέρδισε τον Μαρτίνς στην προετοιμασία του καλοκαιριού και έφυγε δανεικός για τη βελγική Μπέβερεν. Είναι αλήθεια πως η μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα του Βελγίου δεν είναι ούτε πειστική, ούτε εντυπωσιακή. Στο πρωτάθλημα έχει κάνει μόλις τρεις συμμετοχές σε δέκα αγωνιστικές εκ των οποίων μόλις η μία είναι ως βασικός. Έχει σκοράρει δύο φορές με τη φανέλα της Μπέβερεν, αλλά αυτό το έκανε σε αγώνα για το Κύπελλο που η ομάδα του έχασε 4-3 από τη Βέστερλο.

ΙΓΚΟΡ ΣΙΛΒΑ-ΟΣΙΓΙΕΚ

Την περασμένη σεζόν ως δανεικός στην ΑΕΚ Λάρνακας ο Ιγκόρ Σίλβα είχε κλέψει την παράσταση και μάλιστα είχε ανοίξει και κουβέντα περί επιστροφής του στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος δοκιμάστηκε από τον Μαρτίνς το πρώτο δεκαήμερο της προετοιμασίας που έγινε στον Ρέντη και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στην κροατική Όσιγιεκ, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία και βρίσκεται στην 3η θέση. Με τη φανέλα της Όσιγιεκ έχει κάνει έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τέσσερα ενενηντάλεπτο στο ενεργητικό του. έχει σκοράρει μία φορά και έχει μία ασίστ. Αξίζει να σημειώσουμε πως δεν έχει παίξει καμία φορά ως δεξί μπακ που είναι η φυσική του θέση. Παίζει ως δεξιός μέσος ή δεξί εξτρέμ.

ΝΕΜΑΝΙΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣ-ΡΑΝΤΝΙΣΚΙ ΝΙΣ

Ο Βόσνιος δεξιός μπακ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι από τη Μλάντοστ. Θεωρείται ένα σπουδαίο ταλέντο για τους Πειραιώτες και για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του παραχωρήθηκε δανεικός στη Ραντνίσκι Νις στην οποία πέρσι έπαιζε ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Με τη φανέλα της Ραντνίσκι Νις έχει κάνει μέχρι στιγμής μόλις μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Σερβίας και αυτή για 19 λεπτά, ενώ έχει παίξει ενενήντα λεπτά στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Ντομπανόβτσι. Να σημειώσουμε πως ο Νίκολιτς έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2023.

ΜΑΡΙΟΣ ΒΡΟΥΣΑΪ-ΒΙΛΕΜ

Ο 21χρονος ακραίος επιθετικός συνεχίζει με τη μορφή του δανεισμού στη Βίλεμ. Ο Ολυμπιακός τον είχε παραχωρήσει στην ολλανδική ομάδα που παίζει στην πρώτη κατηγορία πέρσι τον Ιανουάριο και ο δανεισμός του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Συνεχίζει να κλέβει την παράσταση με τη Βίλεμ και θεωρείται ένας από τους καλύτερους δανεικούς που έχει ο Ολυμπιακός. Φέτος είναι βασικός και στα εννιά παιχνίδια της Βίλεμ έχοντας μία ασίστ και ένα γκολ. Ο Βρουσάι χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ως εσωτερικός μέσος και όχι ως δεξί εξτρέμ. Πρόκειται για προϊόν της Ακαδημίας του Ολυμπιακού που μέσα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Βίλεμ κλήθηκε στην Εθνική ομάδα.