Χρήστος Μουρίκης: «Ας δημιουργήσουμε έναν παίκτη ευφυή που δεν θα παίζει μπάλα, αλλά ποδόσφαιρο!»

Ο Χρήστος Μουρίκης ήταν ένας εκ των ομιλητών του 9ου σεμιναρίου των σχολών του Ολυμπιακού, διαπρέποντας με την υψηλού επιπέδου ομιλία του.

 

Χρήστος Μουρίκης: «Ας δημιουργήσουμε έναν παίκτη ευφυή που δεν θα παίζει μπάλα, αλλά ποδόσφαιρο!»

Το 9ο σεμινάριο των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού αποτέλεσε μια δεξαμενή εμπειριών και γνώσεων για τους συμμετέχοντες, που είχαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα ερεθίσματα από τους κορυφαίους σε κάθε τομέα και να το μεταφέρουν στα παιδιά των σχολών τους.

Ένας από τους ομιλητές που ξεχώρισε με την παρουσίαση του ήταν ο Χρήστος Μουρίκης. Ο προπονητής φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού διακρίνεται από το επαγγελματικό πάθος, που μεταφέρεται χωρίς επιτήδευση και στον τρόπο έκφρασης. Το κοινό καθηλώθηκε επί 40 λεπτά από την υψηλού επιστημονικού και πρακτικού επιπέδου προσέγγιση της σύγχρονης προπονητικής!

Ο γυμναστής του Ολυμπιακού δεν... λυπήθηκε το παραδοσιακό ποδοσφαιρικό σημειωματάριο και με πάθος σπατάλησε-τσαλάκωσε-μουτζούρωσε-προσπέρασε δεκάδες σελίδες με ισάριθμα παραδείγματα σχεδιασμένα επί τόπου με τον μαρκαδόρο του, πρόχειρα αλλά και ακριβή. Ένα ασκησεολόγιο πολλαπλών συνδυασμών και επιβαρύνσεων εφαρμοσμένο στις προπονήσεις του Ολυμπιακού πάνω σε ποδοσφαιρικά αστέρια, έγινε απλόχερα χάρισμα με τη μορφή βίντεο στους εκπροσώπους των σχολών. Τι τύχη και τι ευθύνη μαζί!

Αυτή η ομιλία ολοκληρώθηκε με τρόπο λυρικό. Με μια οπτική σύνθεση εμβληματικών ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και που προφανώς έχουν επηρεάσει τον Χρήστο Μουρίκη για διαφορετικούς λόγους. Ιμπαγάσα, Βαλμπουενά, Τσόρι Ντομίνγκες, Καμπιάσο, αλλά και Βασίλης Καραπιάλης! Η επιγραφή κάτω από τα ερυθρόλευκα αστέρια ήταν η επιτομή του επίμονου και παθιασμένου 40λεπτου διάλεξης του Μουρίκη:

"Όχι απλά γρήγορος, όχι απλά δυνατός, όχι ένας δρομέας, αλλά ένας σκεπτόμενος παίκτης. Ας δημιουργήσουμε έναν παίκτη ευφυή που δεν παίζει μπάλα, αλλά ποδόσφαιρο!".

Λίγο αργότερα ο ίδιος ανέφερε στην κάμερα του Novasports.gr:

"Προσπάθησα σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα να δώσω κάποιες νέες ιδέες και να δώσω την οπτική μου γύρω από τη σύγχρονη προπονητικήτου ποδοσφαίρου. Αναλύθηκαν θέματα γύρω από την ποδοσφαιρική δύναμη, ταχύτητα και αντοχή, μέσα από το πλαίσιο της νέας προπονητικής του αθλήματος.

"Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, τους ευχαριστώ όλους και εύχομαι και του χρόνου να είμαστε πάλι μαζί. Το να βλέπουν οι εκπρόσωποι των σχολών μέλη της προπόνησης της πρώτης ομάδας, είναι μια μεγάλη προσφορά του συλλόγου στους προπονητές των σχολών που ανήκουν στην οικογένεια του Ολυμπιακού.

"Είναι πολύ σημαντικό να έχουν μια πρώτη επαφή με τους προπονητές της ακαδημίας, αλλά και της πρώτης ομάδας και να μπορούν να επικοινωνούν με σκέψεις, ιδέες και φυσικά να ανταλλάσσουν γνώσεις.

"Δε θα μπορούσα στον επίλογο να μην τοποθετήσω παίκτες εμβληματικούς όπως ο Καμπιάσο, ο Τσόρι, ο Καμπιάσο και τον «δικό» μας Βασίλη Καραπιάλη, γιατί θέλω να τους τιμήσω . Είναι παίκτες που βοήθησαν πολύ τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τίτλους και να φτάσει σε επιτυχίες. Επίσης εκπροσωπούσαν σπάνια ποδοσφαιρικά ταλέντα και νομίζω πως αυτή τη μορφή ταλέντου θα πρέπει τα νέα παιδιά να τα μιμηθούν."