Ο Ζοσέ Σα ονειρεύεται θέση βασικού στο Πορτογαλία-Λουξεμβούργο

Για τον Ζοσέ Σα έχουν καθιερωθεί οι προσκλήσεις στην Εθνική Πορτογαλίας, αλλά περιμένει και να παίξει! Το πλεονέκτημα του Ρουί Πατρίτσιο. 

Ο Ζοσέ Σα ονειρεύεται θέση βασικού στο Πορτογαλία-Λουξεμβούργο

Μπορεί τα φώτα στην Εθνική Πορτογαλίας σε ό,τι αφορά τους παίκτες του Ολυμπιακού που κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος να έχουν πέσει στον Ρούμπεν Σεμέδο επειδή είναι η πρώτη φορά που μετέχει στο γκρουπ, αλλά έχει ενδιαφέρον εάν αυτή τη φορά ο Ζοσέ Σα βρει επιτέλους την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο σε αγώνα της Εθνικής ομάδας!

Ο Σα είναι διαρκώς στις κλήσεις του Σάντος, αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, καθώς θεωρητικά είναι η τρίτη επιλογή πίσω από τον Ρουί Πατρίτσιο της Γουλβς και τον 37χρονο Μπέτο της τουρκικής Γκεζτέπε.

Στο παιχνίδι της Παρασκευής με το Λουξεμβούργο ίσως θα περίμενε κανείς ότι ο Σα θα είχε την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά με το εθνόσημο σε αγώνα της Εθνικής Ανδρών της Πορτογαλίας. Είναι ένα εύκολο ματς και λογικά δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα για την Πορτογαλία να πάρει άνετα τη νίκη και να αφοσιωθεί στον αγώνα που ακολουθεί με την Ουκρανία.

Πώς, όμως, να αφήσει έξω τον Ρουί Πατρίτσιο ο Σάντος, όταν ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας προέρχεται από την εκπληκτική εμφάνισή του στο Etihad και στην τεράστια νίκη της Γουλβς επί της Σίτι με 2-0, στην οποία ήταν βασικός πρωταγωνιστής! Ίσως εάν επρόκειτο για λίγες εβδομάδες νωρίτερα, μετά το Γουλβς-Τσέλσι 2-5, με τον Ρουί Πατρίτσιο σε πολύ κακή μέρα, ίσως... Αλλά τώρα είναι δύσκολο. Απογοήτευση θα είναι, πάντως, εάν ο Σάντος κρατήσει τον γκολκίπερ της Γουλβς και βάλει βασικό τον Μπέτο που πάντως και αυτός καλά τα πηγαίνει στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Γκεζτέπε. Όχι φυσικά όπως ο Σα με τον Ολυμπιακό.

Αξίζει μια ευκαιρία για βασικός ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών. Με τις φετινές εμφανίσεις του έχει πείσει τον Σάντος να τον μονιμοποιήσει στην αποστολή. Κάποια στιγμή μπορεί να έρθει και η ώρα της ενδεκάδας...