Οι τέσσερις «μαραθωνοδρόμοι» του Ολυμπιακού

Οι Σα, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε και Ποντένσε είναι οι μοναδικοί που έχουν πάρει φανέλα βασικού σε όλα τα παιχνίδια και το ίδιο θα συμβεί στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου.

Οι τέσσερις «μαραθωνοδρόμοι» του Ολυμπιακού

Μπορεί στην Ντόχα να διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, αλλά και ο Ολυμπιακός έχει τους δικούς του… μαραθωνοδρόμους. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές που σε όλα τα ματς έχουν πάρει φανέλα βασικού, είτε πρόκειται για προκριματικά Champions League, είτε για φάση ομίλων, είτε για αγώνες της Super League.

Ο Ζοσέ Σα ήταν απολύτως φυσιολογικό να πάρει τα γάντια σπίτι του και να μην το κουνάει από την ενδεκάδα. Ο δε Ελαμπντελαουί που είχε κυκλοφορήσει ένα σενάριο ότι θα έπαιρνε ανάσες με την Λαμία, τελικά όχι μόνο έπαιξε βασικός, αλλά έβγαλε και όλο το ματς.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε επίσης είναι πάντοτε στις αρχικές επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον «βιονικό» Γκιγιέρμε. Συγκεκριμένα ο Σα και ο Ελαμπντελαουί έχουν παίξει 1.080 λεπτά και είναι οι πρώτοι στη σχετική λίστα, ο Γκιγιέρμε 1.073 λεπτά και ο Ποντένσε 1.026.

Όλοι τους θα παίξουν βασικοί και στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου για να συμπληρώσουν… 13άρι στις συμμετοχές τους ως «ενδεκαδάτοι».

Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει παραπονεθεί για κούραση, κανένας δεν έχει πει στον Μαρτίνς ότι πονάει, ότι νιώθει την παραμικρή ενόχληση. Για αυτό το λόγο ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του και να τους υπολογίζει κανονικότατα και για τον αγώνα στο Βελιγράδι, για ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την 3η θέση του ομίλου.