Oπαδοί της Δόξας Βύρωνος έβαψαν το γήπεδο, ενόψει του ντέρμπι με τον Αθηναϊκό! (pic)

Το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Αθηναϊκό και τη Δόξα Βύρωνος δεσπόζει από το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Oπαδοί της Δόξας Βύρωνος έβαψαν το γήπεδο, ενόψει του ντέρμπι με τον Αθηναϊκό! (pic)

Την Τετάρτη (25/9) στις 16:00, το Δημοτικό Στάδιο του Βύρωνα ανοίγει τις θύρες του για να υποδεχθεί το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον τυπικά γηπεδούχο Αθηναϊκό και τη Δόξα Βύρωνος.

Τις δύο ομάδες χωρίζει -μεταξύ άλλων- μία κατηγορία, καθώς ο Αθηναϊκός αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ και η Δόξα υποβιβάστηκε πέρυσι στην Β' ΕΠΣΑ. Το πάθος για τη νίκη όμως είναι το ίδιο και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς το μεσημέρι της Τετάρτης (25/9) στο γήπεδο.

Ξεσηκωμός επικρατεί στους φίλους της Δόξας Βύρωνος, οι οποίοι αποτελούν το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Είναι ενδεικτικό ότι την Τρίτη (23/9) έκαναν πράξη αυτό που ζητούσαν χρόνια από την τοπική αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αρχή: Να μην είναι το γήπεδο βαμμένο στα χρώματα του Αθηναϊκού. Αν όχι στης Δόξας, τουλάχιστον σε ουδέτερο χρώμα. Αφού τα αιτήματά τους έπεσαν στο κενό, αποφάσισαν να το κάνουν οι ίδιοι, βάφοντας στα χρώματα της ομάδας τους (μπλε-άσπρο) τη Θύρα 2 του γηπέδου, όπου μαζεύονται οι οργανωμένοι!

Σημειώνεται ότι όλες οι δραστηριότητες και οι αθλοπαιδιές (ρυθμική γυμναστική κτλ) που γίνονται στους εσωτερικούς χώρους του Σταδίου, αναβλήθηκαν για αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, κυρίως για την προστασία και την ασφάλεια των μικρότερων σε ηλικία παιδιών.