Φτερά στα ποδάρια, καρδιά μες στα στήθια!

Λονδίνο - Πειραιάς - Ελλάδα - Ευρώπη. Το "Γ. Καραϊσκάκης" βρέθηκε και την Τετάρτη στο -ποδοσφαιρικό- επίκεντρο.

Φτερά στα ποδάρια, καρδιά μες στα στήθια!

Όλη η γκλαμουριά του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, τελείωσε μόλις ο Ιταλός διαιτητής, Ρόκι, σφύριξε για πρώτη φορά. Έντεκα εναντίον έντεκα, αλλά με διαφορετικό παρελθόν. Δεν ήταν η διαφορά του μπάτζετ. Ο Ολυμπιακός έχει αντιπαραθέσει κατά το παρελθόν σε διάσημες και πανάκριβες ομάδες το… μπάτζετ της ψυχής.

Όμως, έβλεπες από τη μία τον Ούγκο Γιορίς να συμπληρώνει 95 συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και απέναντί του να κάνουν ντεμπούτο οι Γκερέρο, Μασούρας, Τσιμίκας, Μεριά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε. Ακόμα και ο Πέδρο Μαρτίνς ζούσε για πρώτη φορά τη λάμψη του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια λάμψη, που έγινε εκτυφλωτική μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Χάρι Κέιν κέρδισε και εκτέλεσε τον Σα και ο Λούκας Μόουρα έφερε στη μνήμη όλων την "διαστημική" εμφάνισή του πέρυσι στο Αμστερνταμ, όπου με χατ τρικ πέταξε μόνος του τον Άγιαξ εκτός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κορυφαία φωτογραφία - Το coreo της Θύρας 7 στο Καραϊσκάκη από drone (pics)

Η Τότεναμ βρέθηκε από το πουθενά να προηγείται 2-0 και ο Ολυμπιακός να αναθεματίζει για το δοκάρι του Γκερέρο στο 0-0. Ολα πήγαν στράφι μέχρι το δεύτερο γκολ των Άγγλων. Δεν είχε σημασία τίποτα πια. Ο Πέδρο Μαρτίνς και ολόκληρος ο Ολυμπιακός όφειλε να επενδύσει στο ψυχολογικό κομμάτι. Και τι πιο τονωτικό από ένα γκολ λίγο πριν το ημίχρονο!

Ο "δαίμονας του Φαλήρου", Ντανιέλ Ποντένσε, διεμβόλισε την άμυνα της Τότεναμ και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γιορίς, δίνοντας ελπίδες για το θετικό αποτέλεσμα και ξανανάβοντας την φλόγα στην εξέδρα. Το δικαούταν! Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 12 τελικές και η Τότεναμ με 3!

Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Τα highlights από την αναμέτρηση (vid)

Τι να ειπώθηκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο; θα μάθουμε - αν και υποψιαζόμαστε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε το σκορ, αλλά είχε το μομέντουμ με το μέρος του. Οι παίκτες του μπήκαν στο γήπεδο με μάτι να γυαλίζει. Με το μαχαίρι στα δόντια. Είχαν πίστη για την ανατροπή και "κληρονομιά" την καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Κατέβηκαν στο χορτάρι να πάρουν αυτά που δικαιούνται.

Ηταν όμως ακόμα με την πλάτη στον τοίχο, από τον οποίο "ξεκόλλησαν" χάρη στην ποδοσφαιρική ευφυΐα του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος κέρδισε πέναλτι, έστησε τη μπάλα και σκόραρε στην 100ή του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι! Το Καραϊσκάκη κουνήθηκε από τη θέση του, βλέποντας τον Ολυμπιακό να μετατρέπει το 0-2 σε 2-2 και στο μυαλό όλων ήρθε το ματς στο Κράσνονταρ. Ήταν το μόνο, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και το γύρισε.

Champions League: Ο Βαλμπουενά στην καλύτερη 11αδα της εβδομάδας! (pic)

Οι παλμοί, η αδρεναλίνη στα ύψη. Όλοι "έπαιζαν" τη... μπάλα τους. Οι παίκτες, ο κόσμος και ο Μαρτίνς, που έριξε στη μάχη τον Μπενζιά! Ο Ποτσετίνο, που έβλεπε την καταστροφή να έρχεται και αναγκάστηκε μέσα σε 15 λεπτά να κάνει όλες τις αλλαγές (Σισοκό, Σον και Λαμέλα)! Το ματς είχε μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι ερυθρόλευκοι πάλευαν κάθε μπάλα, έπεφταν, έκοβαν, "έτρωγαν" το χορτάρι, προκειμένου να υπερασπιστούν αυτό που κέρδισαν σε 10 αγωνιστικά λεπτά (44'-54').

Ίδια διάθεση και από απέναντι. Το ματς είχε γίνει "ροντέο" και κάθε λάθος θα κόστιζε. Λίγο έλειψε να γίνει από τον Γιορίς στις καθυστερήσεις, αλλά το τελικό 2-2 μοιάζει στα μάτια πολλών με νίκη. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει πολλά από τον προπονητή του. Από τους παίκτες του. Ακόμα ηχεί στα αυτιά μας το χειροκρότημα από το "όρθιο" Καραϊσκάκη στο τέλος του αγώνα που είδε έντεκα "καμικάζι" να παίζουν με φτερά στα ποδάρια και καρδιά μες στα στήθια.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι η μόνη ομάδα, που δίνει βαθμούς στην Ελλάδα. Που βελτιώνει την θέση του στην κατάταξη των ισχυρών της ΟΥΕΦΑ. Που μπορεί να... τελειώσει -τουλάχιστον- την 3η θέση του ομίλου στο Βελιγράδι την 1η Οκτωβρίου!