Αυτό θέλει και ο κόσμος του Ολυμπιακού!

Την Τετάρτη έρχεται ολόκληρη Τότεναμ για το Champions League αλλά το «Καραϊσκάκης» βούιζε για νίκη στο ΟΑΚΑ και πρωτάθλημα!

Αυτό θέλει και ο κόσμος του Ολυμπιακού!

Διοίκηση και προπονητής του Ολυμπιακού στέλνουν σε κάθε ευκαιρία το μήνυμα και δίνουν το σύνθημα: ο πρώτος στόχος της ομάδας για φέτος είναι η επιστροφή στον τίτλο του πρωταθλητή έπειτα από δύο χρόνια απωλειών. Κι όπως φαίνεται, ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει την ίδια πρεμούρα, το ίδιο πάθος.

Στο παιχνίδι με τον Βόλο, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στο φινάλε, έπειτα από το «τούρμπο» τελευταίο εικοσάλεπτο με το 1-0 να γίνεται 5-0, ο ενθουσιασμένος κόσμος παραληρούσε. Αλλά δεν παρότρυνε με τα τραγούδια του και τα συνθήματά του την ομάδα να νικήσει την Τετάρτη την Τότεναμ στην πρεμιέρα του Champions League.

Νίκη στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή θέλει πάνω απ' όλα ο οπαδός του Ολυμπιακού, παρότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι πια ομάδα που μπορεί να κάνει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μοιάζει με τα ντέρμπι του παρελθόντος. Όμως για τον «ερυθρόλευκο» οπαδό, αυτό το ματς θα είναι πάντοτε η «μητέρα των μαχών». Πιο πολύ από τα άλλα ντέρμπι, με τους πρωταθλητές των δύο τελευταίαων ετών, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Όχι ότι δεν υπάρχει λαχτάρα και προσμονή για την Τότεναμ. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι θα είναι τεράστια τιμή και διάκριση να σταματήσει την ομάδα των σούπερ αστέρων της Premier League, αυτή που έφτασε μια ανάσα πέρυσι από την κατάκτηση του Champions League. Προς Θεού, μην τρελαθούμε.

Αλλά αυτό το παιχνίδι, όπως και εκείνα με την Μπάγερν στον όμιλο, θα είναι για τον Ολυμπιακό και για κάθε άνθρωπό του παιχνίδια απόλαυσης και δικαίωσης για τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε το καλοκαίρι. Παιχνίδια που αποδεικνύουν ότι η πειραϊκή ομάδα είναι για να ανατιμετωπίζει κάθε χρόνο τέτοιους αντίπαλους. Και να πετυχαίνει σπουδαία αποτελέσματα που μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο το όνομά του διεθνώς.

Όμως για να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να το κάνει αυτό πρέπει να κατακτά τους τίτλους στην Ελλάδα. Να είναι πρώτος, όπως συμβαίνει σχεδόν μονίμως στην πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικά την τελευταία εικοσαετία (και βάλε). Αυτό το ξέρει πολύ ο Μαρινάκης, το έχει μάθει πολύ καλά ο Μαρτίνς, το κάνουν συνείδηση και οι παίκτες. Το καταλαβαίνει απολύτως και ο κόσμος. Για όλους το Champions League είναι η διασκέδαση, η λάμψη. Το πρωτάθλημα και ο εγχώριος τίτλος είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει...