«Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για την επίθεση στη σχολή του Ολυμπιακού» (vid)

Τι λένε οι Βασίλης Νάνος, Αντώνης Πίκουλας και Δημήτρης Μαυρογενίδης για την επίθεση που δέχτηκαν παιδιά της Ακαδημίας του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.

«Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για την επίθεση στη σχολή του Ολυμπιακού» (vid)

Εκτός ελέγχου είναι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δυστυχώς τα χειρότερα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής σε φιλικό παιχνίδι της Κ-16 στη Θεσσαλονίκη. Τη στιγμή που το ματς βρισκόταν σε εξέλιξη εισέβαλλαν στο γήπεδο 100 άτομα και επιτέθηκαν στους ανήλικους ποδοσφαιριστές και τον υπεύθυνο της σχολής του Ολυμπιακού, τον οποίο μάλιστα χτύπησαν και στο πρόσωπο.

Οι οπαδοί που εισέβαλλαν στο γήπεδο αφαίρεσαν από τους πιτσιρικάδες της μπλούζες του Ολυμπιακού και πήραν οτιδήποτε είχε πάνω του το σήμα της ομάδας του Πειραιά. Ο διευθυντής του δικτύου σχολών των Πειραιωτών, Βασίλης Νάνος μίλησε στο One Channel για το θλιβερό γεγονός τονίζοντας: «Κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου φιλικού προετοιμασίας με μια άλλη ομάδα, η σχολή μας δέχθηκε επίθεση από 100 περίπου άτομα, έκλεισαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο γήπεδο, επιτέθηκαν στα παιδιά, στο προσωπικό, στους προπονητές της σχολή μας, αλλά και στον υπεύθυνο της σχολής. Τους πήραν εξοπλισμό, μπάλες, τσάντες και ό,τι άλλο έβρισκαν, τους πήραν τις φανέλες και δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας στην έδρα της σχολή μας» αναφέρει στην κάμερα του One Channel o διευθυντής δικτύου σχολών του Ολυμπιακού, Βασίλης Νάνος, ενώ συνεχίζει: «Κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου φιλικού προετοιμασίας με μια άλλη ομάδα, η σχολή μας δέχθηκε επίθεση από 100 περίπου άτομα, έκλεισαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο γήπεδο, επιτέθηκαν στα παιδιά, στο προσωπικό, στους προπονητές της σχολή μας, αλλά και στον υπεύθυνο της σχολής. Τους πήραν εξοπλισμό, μπάλες, τσάντες και ό,τι άλλο έβρισκαν, τους πήραν τις φανέλες και δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας στην έδρα της σχολή μας. Όπως αντιλαμβάνεστε τα παιδιά είναι τρομοκρατημένα, όπως και οι γονείς. Αντί να παρακινούμε τα παιδιά και τους γονείς να ασχολούνται με τον αθλητισμό, αυτή τη στιγμή καλούμαστε να συζητάμε πράγματα θλιβερά. Είναι σε εξέλιξη και η διενέργεια έρευνας της αστυνομίας, ήδη μετά το συμβάν o υπεύθυνος της σχολής μίλησε με την Αστυνομία. Ο άνθρωπος βέβαια χτυπήθηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου έκανε μια σειρά από εξετάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού, Αντώνης Πίκουλας είπε από την πλευρά του: «Αυτό το οποίο ζήσαμε είναι ανεπίτρεπτο και πρωτοφανές. Εκείνο το οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς είναι αυτού του είδους την τρομοκρατία απέναντι σε μικρά παιδιά. Αυτό αποτελεί αθλιότητα και κτηνωδία. Είναι επιβεβλημένη η παρέμβαση της αστυνομίας και των θεσμικών οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι προφανές ότι κάποιοι οπλίζουν το χέρι ορισμένων. Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Κανένας από την οικογένεια του Ολυμπιακού δεν φοβάται από οποιαδήποτε τύπου απειλή ή τρομοκρατική αντιμετώπιση, γιατί αυτό συνιστά τρομοκρατία όταν αφορά μικρά παιδιά», ήταν τα λόγια του Αντώνη Πίκουλα.

Στο One Channel μίλησε και ο προπονητής της Κ17 του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μαυρογενίδης, ο οποίος τόνισε: «Σαν ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε πιάσει πάτο. Όταν στην εποχή που ζούμε σχολιάζουμε τέτοια γεγονότα, όπου κινδυνεύουν μικρά παιδιά φορώντας μια φανέλα που δεν είναι αρεστή σε μια κοινωνία, περιττεύει σχολιασμού. Το μόνο που πρέπει να υπάρξει πλέον είναι λύση του προβλήματος, η οποία πρέπει να είναι οριστική και παραδειγματική. Εμείς ως Ολυμπιακός, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στα δικά μας παιδιά που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, είναι να συμπαρασταθούμε. Ο Ολυμπιακός επειδή υπάρχει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας είναι και θα είναι παντού, στηρίζοντας την όποια προσπάθεια γίνεται κάτω από τα πλαίσια που θέλουμε να υπάρχουν στο ελληνικό αθλητισμό», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μαυρογενίδης.