Το Υπουργείο Αθλητισμού προωθεί άμεσα στη Βουλή μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του σχετική με την επίθεση στην Ακαδημία του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι από δω και στο εξής θα υπάρχει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας.

Το Υπουργείο Αθλητισμού προωθεί άμεσα στη Βουλή μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση για το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε στης Ακαδημίες του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη και όπως τόνισε η ανοχή θα είναι μηδενική για οποιοδήποτε περιστατικό βίας σημειώνεται.

Επίθεση σε 16χρονους στη Θεσσαλονίκη – 100 χούλιγκαν επιτέθηκαν στη σχολή του Ολυμπιακού

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια οργανωμένη επίθεση δεκάδων οπαδών εναντίον 15χρονων ποδοσφαιριστών στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και πληροφορείται τις εξελίξεις της σχετικής έρευνας για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Το πρωτοφανές περιστατικό επιβεβαιώνει την αδήριτη ανάγκη προτεραιότητας, που έχει θέσει η Κυβέρνηση, για τα ζητήματα ασφάλειας στα γήπεδα και αντιμετώπισης της βίας, υπό το δόγμα της μηδενικής ανοχής.

Δρομολογείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή η πρώτη δέσμη μέτρων που είχε συναποφασιστεί και ανακοινωθεί προ ολίγων ημερών, στην κοινή σύσκεψη με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Υπογράφτηκε ήδη, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τελευταία ετήσια παράταση νομιμοποίησης και αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκαν 100 εκατομμύρια από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του ΥΠΕΣ για τον εκσυγχρονισμό τους.

Επιπλέον, μεθαύριο Τετάρτη, σε συνάντηση με τις διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου, FIFA/UEFA, που αποδέχθηκαν σχετική πρόσκληση του κ. Αυγενάκη, θα συσταθεί επιτροπή αντιμετώπισης της βίας και των προσυνεννοημένων αγώνων.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας