Βασίλης Σιώκος στο «ΦΩΣ»: «Σεμέδο-Μεριά όπως Σιώκος-Γκλέζος - Μπορεί ο Ολυμπιακός με Τότεναμ»

Ο Βασίλης Σιώκος ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Ολυμπιακού επί της Τότεναμ το 1972 και μιλώντας στο «ΦΩΣ» τόνισε πως η ομάδα του Πειραιά μπορεί να το ξανακάνει. 

Βασίλης Σιώκος στο «ΦΩΣ»: «Σεμέδο-Μεριά όπως Σιώκος-Γκλέζος - Μπορεί ο Ολυμπιακός με Τότεναμ»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Βασίλης Σιώκος ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού απέναντι στην Τότεναμ το 1972. Ήταν η μόνη φορά που ο Ολυμπιακός συνάντησε την Τότεναμ από τότε ως σήμερα. Και ήταν η πρώτη φορά τότε που ο Ολυμπιακός συνάντησε αγγλική ομάδα. Στο Καραϊσκάκη νίκησε την Τότεναμ ο Ολυμπιακός με τον Σιώκο να ξεχωρίζει. Είχε βαριά ήττα όμως στην Αγγλία. Γενικώς η παράδοση του Ολυμπιακού δεν είναι καλή στην Αγγλία. Τότε είχε γίνει και το σκηνικό με τον Τότη Φυλακούρη και έναν κόκορα...

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 7/9/2019

Τι θυμάστε από εκείνο το ματς;

Ήταν Νοέμβρης και το θυμάμαι γιατί λίγο καιρό μετά κάναμε μεγάλη νίκη μέσα στη Λεωφόρο με γκολ του Ρομαίν Αργυρούδη. Μια νίκη που ήταν και απάντηση στους Παναθηναϊκούς...

Ο Κελεσίδης είχε κάνει μεγάλο ματς στη Λεωφόρο.

Όλη η άμυνα ήταν καλή και πράγματι ο Κελεσίδης ήταν καταπληκτικός. Ήταν τα πρώτα του ματς στον Ολυμπιακό, ήταν η αρχή του και καθιερώθηκε έτσι. Γενικώς ήταν η αρχή της μεγάλης ομάδας του Γουλανδρή που σάρωσε τους τίτλους και τα επιθετικά και αμυντικά ρεκόρ στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Πείτε μου όλα όσα θυμάστε. Και περιστατικά που έχετε ζήσει.

Είχαμε μια βαριά ήττα στο Λονδίνο με 4-0, η Τότεναμ ήταν τότε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Αγγλία, όπως είναι τώρα. Στη ρεβάνς παίξαμε ελεύθερα, θέλαμε να τους νικήσουμε, είχαμε χάσει ευκαιρίες ακόμα και για 3-0. Θυμάμαι ότι το 1-0 που νικήσαμε μάς φαινόταν λίγο. Είχαν βγάλει μέσα από τα δίχτυα μια κεφαλιά δική μου και μία κεφαλιά του Κρητικόπουλου. Ο Τότης Φυλακούρης είχε προσπαθήσει να κοροϊδέψει τον Ολυμπιακό για την ήττα μας στο πρώτο ματς. Είχε ένα βραδυνό ματς ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, ευρωπαϊκό ματς, και πριν αρχίσει ο αγώνας πήρε ο Τότης έναν πετεινό και τον πέταξε στο γήπεδο. Επειδή το σήμα της Τότεναμ είναι ο πετεινός.

Τιμωρήθηκε για αυτό και ζήτησε και συγγνώμη.

Έφαγε κάποιες αγωνιστικές.

Και δεν πέρασε ο Παναθηναϊκός, αποκλείστηκε, δεν πήγε καλά σε εκείνο το ματς. Και λίγο καιρό μετά τους νικήσατε και στη Λεωφόρο.

Υπήρχε πολύ μεγάλη αντιπαλότητα. Τον Δεκέμβρη πήγαμε στη Λεωφόρο και νικήσαμε 0-1 με τη γκολάρα του Ρομαίν. Κάτι που πρέπει να σου πω είναι ότι ήμασταν άτυχοι τότε στην Ευρώπη, είχαμε άσχημες κληρώσεις με πολύ δύσκολες ομάδες.

Βλέπω τη σύνθεση της νίκης του Ολυμπιακού επί της Τότεναμ. Θέλω ένα σύντομο σχόλιο για ορισμένα ονόματα. Λάκης Γκλέζος.

Είχαμε φτιάξει σπουδαίο δίδυμο σέντερ μπακ με τον Λάκη τον Γκλέζο. Παίζαμε με κλειστά μάτια.

Γκαϊτατζής-Αγγελής.

Επελάσεις, σέντρες, προωθούνταν πολύ, πλάγια μπακ μπροστά από την εποχή τους.

Ποιοι έμεναν πίσω;

Τα δύο σέντερ μπακ, δηλαδή εγώ με τον Γκλέζο, και ένας χαφ, είτε έπαιζε ο Περσίδης, είτε έπαιζε ο Συνετόπουλος. Ο χαφ κάλυπτε τα δύο πλάγια μπακ πηγαίνοντας προς τη μία ή προς την άλλη πλευρά του γηπέδου.

Ο Συνετόπουλος έπαιξε στη νίκη επί της Τότεναμ.

Πολύ καλός παίκτης. Κόφτης με πολύ δύναμη, σκληροτράχυλος. Πρόσφερε πολλά στον Ολυμπιακό.

Υβ.

Ο μεγάλος σκόρερ μας.

Ρομαίν.

Ο τεχνίτης μας. Ήξερε πιο πολλή μπάλα από τον Υβ ο οποίος ήταν πιο δυνατό παιδί.

Γιούτσος.

Ο παικταράς, ο παλαιότερος στην ομάδα του Γουλανδρή, αυτός που συνέδεσε την ομάδα του Γουλανδρή με την ομάδα του Μπούκοβι. Είχε κάνει πολύ καλή σεζόν, έβαζε και αρκετά γκολ.

Τι βλέπετε για το ματς τώρα του Ολυμπιακού με την Τότεναμ;

Τον παρακολουθώ τον Ολυμπιακό, μου αρέσει η ομάδα. Το γήπεδο θα είναι καμίνι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει, το πιστεύω. Απέδειξε στην Ευρώπη ότι είναι ικανός για όλα. Έχει φτιάξει καλή ομάδα.

Ποιος παίκτης σας αρέσει πιο πολύ;

Παρ' ότι μας έλειψε ο Φορτούνης, ο Βαλμπουενά έχει σηκώσει μεγάλο βάρος. Εμένα όμως μου αρέσει πιο πολύ από όλους το δίδυμο των στόπερ. Και ο Σεμέντο αλλά και ο Μεριά έχουν δέσει, ο Μεριά είναι μεταμορφωμένος, δεν έχει σχέση με τον περσινό παίκτη. Ήρθε αλλαγμένος από το Κόπα Άφρικα. Κάνουν ένα δυνατό τρίγωνο με τον τερματοφύλακα, τον Σα.

Όπως εσείς στην εποχή σας, Κελεσίδης, Σιώκος, Γκλέζος.

Μα από εκεί ξεκινάς. Από την άμυνα ξεκινάς αν θες να φτιάξεις ομάδα. Αυτό είναι πεποίθησή μου. Και ο Τσιμίκας μου αρέσει, είναι ανεβασμένος. Έδεσε η άμυνα.

Το «ΦΩΣ» είχε πρωτοσέλιδο μετά τη νίκη επί της Τότεναμ με κεφαλαία γράμματα ΜΕΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Το «ΦΩΣ» ήταν πολύ μεγάλη δύναμη για τον Ολυμπιακό πάντα.

Και ένα σχόλιο θα ήθελα για τον προπονητή, τον Λάκη Πετρόπουλο. Με εδιαφέρει η γνώμη σας. Πολλοί μου έχουν πει ότι ήταν καλός προπονητής, αλλά όχι καλός ως άνθρωπος.

Ο Λάκης Πετρόπουλος βοήθησε τον Ολυμπιακό. Παρ' ότι ήρθε από τον Παναθηναϊκό. Ήταν μπροστά από την εποχή του ως προπονητής. Πολύ καλός προπονητής. Είχε φτιάξει όλες τις σπουδαίες μονάδες που είχε ο Ολυμπιακός να γίνουν ένα σπουδαίο σύνολο.