Ο MVP Τσιμίκας του Ολυμπιακού στον πάγκο της Ελλάδας

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που έχουν λάμψει στην πορεία της ομάδας του Πειραιά και ο Φαν’τ Σιπ επέλεξε να μην τον ξεκινήσει βασικό.

Ο MVP Τσιμίκας του Ολυμπιακού στον πάγκο της Ελλάδας

Και πέρσι τέτοια εποχή ο Κώστας Τσιμίκας είχε ξεκινήσει παίζοντας βασικός στον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος αριστερός μπακ είχε και πάλι σερί ενενηντάλεπτα σε Ελλάδα και Ευρώπη μόνο που κάπου στα μέσα Οκτώβρη έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα.

Φέτος ο Τσιμίκας και πάλι έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Από τα οκτώ επίσημα ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει μόνο σε αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ροτέισον και γι’ αυτό τον είχε αφήσει εκτός.

Η διαφορά του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι πως ο φετινός Τσιμίκας είναι πολύ καλύτερος, είναι πιο ώριμος στο παιχνίδι του και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Στα ευρωπαϊκά ματς ήταν αν όχι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, ένας από τους καλύτερους.

Και με τη Βικτόρια Πλζεν και με τη Μπασακσεχίρ και με τη Κράσνονταρ απέναντι του είχε δυνατούς αντιπάλους. Είχε ποδοσφαιριστές που είχαν ποιότητα και οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά. Ο Τσιμίκας αντεπεξήλθε σε όλες τις περιπτώσεις και τους εξουδετέρωσε όλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βάντερσον της Κράσνονταρ που στη ρεβάνς της Ρωσίας άλλαξε πλευρά, διότι στο πρώτο παιχνίδι τα είχε βρει σκούρα με τον «Τσίμι».

Λίγο πολύ όλα αυτά είναι γνωστά με τον Έλληνα μπακ να είναι η αποκάλυψη του Ολυμπιακού. Σοβαρός ανασταλτικά και προσηλωμένος στο πλάνο του προπονητή του. Τον φορμαρισμένο Τσιμίκα περίμεναν όλοι και στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα της Ελλάδας με τη Φινλανδία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν’τ Σιπ επέλεξε σε αυτό το κρίσιμο ματς της Ελλάδας τον Σταφυλίδη και όχι τον πολύ ανεβασμένο αριστερό μπακ του Ολυμπιακού.

Και ο Τσιμίκας περίμενε πως θα παίξει στο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Φινλανδία και είναι αλήθεια πως η απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή του προκάλεσε μία έκπληξη. Βέβαια το σημαντικό για τον ίδιο είναι να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει και να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και στο υπόλοιπο της σεζόν.

Στην Εθνική ανδρών ο Τσιμίκας έχει κάνει δύο συμμετοχές, ενώ έχει 16 και δύο γκολ στη U21 και 13 συμμετοχές στη U19.