Υπάρχουν και... ελεύθεροι - Ως πότε μπορεί να γίνει μεταγραφή

Τις τελευταίες τους κινήσεις για να ενισχύσουν τα ρόστερ τους, μπορούν να κάνουν μέχρι σήμερα (2/9) το βράδυ οι ομάδες στην Ευρώπη.

Υπάρχουν και... ελεύθεροι - Ως πότε μπορεί να γίνει μεταγραφή

Κανονικά η μεταγραφική περίοδος λήγει την 31η Αυγούστου, αλλά επειδή φέτος "έπεσε" Σάββατο και όχι καθημερινή εργάσιμη, αυτόματα πήρε παράταση μέχρι σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Η διορία ισχύει για ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεσμεύονται με συμβόλαιο με κάποιον σύλλογο. Όσον αφορά τους "ελεύθερους" η μεταγραφική περίοδος εκπνέει την 15η Σεπτεμβρίου. Υπάρχει δηλαδή ένα διάστημα δύο εβδομάδων επιπλέον, ώστε οι "άνεργοι" του ποδοσφαίρου να βρουν την επόμενη επαγγελματική τους στέγη.

Οπως μας έχει διδάξει η ιστορία, αρκετές ομάδες θα περιμένουν μέχρι την ύστατη ώρα, ώστε να ενσωματώσουν στο δυναμικό τους ελεύθερους ποδοσφαριστές, γλίτωνοντας το αντίτιμο σε άλλη ομάδα.

Πάντως, μέχρι απόψε θα οπλοκληρωθούν οι βασικές κινήσεις (αποκτήσεις και αποχωρήσεις) των περισσότερων ομάδων, ώστε οι προπονητές να έχουν στα χέρια τους το σύνολο με το οποίο θα δουλέψουν στη διακοπή των πρωταθλημάτων, λόγω Εθνικών υποχρεώσεων.