Πυρετός: 18 μεταγραφές ο Ολυμπιακός - Ποιοι έφυγαν

Όλο το πάρε-δώσε των «ερυθρόλευκων» λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η θερινή μεταγραφική περίοδος. Ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν από το μεγάλο λιμάνι.

Πυρετός: 18 μεταγραφές ο Ολυμπιακός - Ποιοι έφυγαν

Όταν ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν στον Ολυμπιακό το νούμερο «1» ζητούμενο ήταν να παραμείνει ο βασικός κορμός της ομάδας και να μη φύγουν στελέχη που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην περσινή καλή εικόνα. Αυτό έγινε και ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τη διοίκηση να ενισχύει πολύ σημαντικά το ρόστερ της ομάδας του Πειραιά.

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες και ο Ολυμπιακός μέχρι αυτή τη στιγμή έχει αποκτήσει 17 ποδοσφαιριστές, εκκρεμεί η ανακοίνωση του Μπρούνο Γκασπάρ, άρα θα φτάσει στους 18.

Πάμε να δούμε πόσο πολύ έχει ενισχυθεί η ομάδα του Πειραιά τη φετινή σεζόν. Αγόρασε τον Ζοσέ Σα από την Πόρτο ενεργοποιώντας τη ρήτρα που είχαν βάλει οι δύο ομάδες την περασμένη σεζόν. Έκανε δικό του τον Ρούμπεν Σεμέδο (αμυντικός) από τη Βιγιαρεάλ, πήρε τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς (αμυντικός) από την Παρτιζάν για τον Ιωάννη Κωστή από τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Μπρούνο (εξτρέμ) αποκτήθηκε από τη Λίντσερ, ο Φιορίν Ντουρμισάι (επιθετικός) από τον Πανιώνιο και ο Μπόμπι Αλέν από τη Ντιζόν για δεύτερος τερματοφύλακας.

Ο Ούγκο Κάιπερς (επιθετικός) από τον Εργοτέλη, ο Μάριος Σιαμπάνης (τερματοφύλακας) από τον ΠΑΟΚ και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί (επιθετικός) από την Αλ Ντουχαΐλ. Η ενίσχυση του Ολυμπιακού συνεχίζεται με τον Ματιέ Βαλμπουενά (μέσος) από τη Φενέρμπαχτσε, τον Γιασίν Μπενζιά (μέσος, δανεικός) από τη Λιλ, τον Χιλάλ Σουντανί (εξτρέμ) από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, τον Μάξι Λοβέρα (εξτρέμ) από τη Ροζάριο και τον Νεμάνια Νίκολιτς (δεξί μπακ) από τη Μλάντοστ. Προσθέστε ακόμα και τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς (εξτρέμ) που ήταν δανεικός στη Ραντνίσκι Νις και τον Ουσεϊνού Μπα (αμυντικός) που ήταν δανεικός στην Γκαζελέκ Αζαξιό.

Έφυγαν από τον Ολυμπιακό

Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που έφυγαν από την ομάδα του Πειραιά, αλλά χωρίς να πειραχτεί ο βασικός κορμός. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός πούλησε στη Ρεμς έναντι 4 εκατ. ευρώ τον Ένγκελς και τον Νικολάου στην Έμπολι έναντι 3,5 εκατ. ευρώ. Δανεικοί έφυγαν οι Σολδάνο (Μπόκα Τζούνιορς), Ιωάννης Κωστή (Νέα Σαλαμίνα), Δημήτρης Μάνος (ΟΦΗ), Ούγκο Κάιπερς (Γκαζελέκ Αζαξιό), Μάριος Σιαμπάνης (Νότιγχαμ Φόρεστ), Γιώργος Μανθάτης (Ανόρθωση), Φιορίν Ντουρμισάι (Μπέβερεν), Θανάσης Ανδρούτσος (Ατρόμητος), Ιγκόρ Σίλβα (Όσιγιεκ), Νεμάνια Νίκολιτς (Ραντνίσκι Νις).

Με ελεύθερη μεταγραφή αποχώρησαν από το μεγάλο λιμάνι οι Ανδρέας Γιαννιώτης (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Δημήτρης Γούτας (Ατρόμητος), Μανώλης Σάλιακας (Λαμία), Μπίμπαρς Νάτχο (Παρτιζάν), Ματίας Ναουέλ (Τενερίφη) και Στέφανος Ευαγγέλου (Πανιώνιος).

Από τους δανεικούς που είχε ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν δεν κράτησε τον Ζιλ Ντίας, τον Αχμέντ Χασάν, τον Γιούρι Λοντίγκιν και τον Ροντερίκ Μιράντα.