Μπενζιά, ο... αντι-Βαλμπουενά!

Ο Ολυμπιακός έχει βρει στο πρόσωπο του Γάλλου άσου τον απόλυτο ηγέτη για τη φετινή σεζόν και ο Γιασίν Μπενζιά έρχεται για να τον συμπληρώσει. 

Μπενζιά, ο... αντι-Βαλμπουενά!

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για να δώσει λύσεις στα πλάγια της επίθεσης, αφού ο βασικός ρόλος στην καριέρα του ήταν πάντα αυτός του εξτρέμ, ασχέτως εάν είχε τη δυνατότητα και είχε κάνει πολλά παιχνίδια ως «πλέι μέικερ» στις ομάδες που αγωνίστηκε σε Γαλλία, Ρωσία και Τουρκία.

Στην Εθνική Πορτογαλίας κλήθηκε και ο Ποντένσε!

Από την κακιά στιγμή του τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη συνέβησαν δύο πράγματα. Αφενός ο Βαλμπουενά χρίστηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς ως ο παίκτης που θα είχε την ευθύνη να καλύψει αυτό το τεράστιο κενό της απουσίας του αρχηγού, φυσικού ηγέτη και κορυφαίου παίκτη της ομάδας.

Ολυμπιακός: Η ομιλία του Μαρινάκη στα αποδυτήρια! (vid)

Αφετέρου η βασική προτεραιότητα στη μεταγραφική προσπάθεια του Ολυμπιακού ήταν να βρεθεί και να αποκτηθεί ο λεγόμενος «αντί-Φορτούνης». Ο παίκτης που θα έπαιρνε τον πρώτο ρόλο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι προκειμένου να καλύψει όσο γίνεται το κενό του Κώστα και να μπορέσει ο Βαλμπουενά να προσφέρει περισσότερο στα άκρα και να παίρνει τις απαραίτητες ανάσες λόγω της ηλικίας του.

Τι ακριβώς έχει συμβεί ένα μήνα αργότερα;

Ο Βαλμπουενά έχει αναδειχτεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Έχει συμμετάσχει στα μισά και απολύτως καθοριστικά γκολ της ομάδας για τις νίκες που έφεραν αυτό το σπουδαίο κατόρθωμα. Έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και δείχνει πέραν των ποιοτικών στοιχείων του για τα οποία ουδείς αμφέβαλλε, πως βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο φυσικής κατάστασης. Είναι ένας πραγματικός σταρ, αλλά και εργάτης και δουλευταράς και όλα!

Ολυμπιακός: Στην Αθήνα το βράδυ και ο Λοβέρα! (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει βρει με την απόκτηση του Γάλλου τον αντι-Φορτούνη, μόνο που είχε κάνει δικό του τον Βαλμπουενά προτού τραυματιστεί ο Έλληνας άσος. Συνεπώς η αναζήτηση του αντι-Φορτούνη μετατράπηκε στην πραγματικότητα σε προσπάθεια να βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής που θα συμπληρώνει τον Ματιέ, θα μπορεί να του δίνει την ευκαιρία να ξεκουράζεται σε συγκεκριμένα ματς και που θα έχει την ευθύνη να είναι απολύτως ανταγωνιστικός και έτοιμος όποτε χρειάζεται να παίρνει τον πολύ σημαντικό ρόλο του σε όλη την αγωνιστική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Ώρα Μπενζιά... 17:10

Ο Γιασίν Μπενζιά μοιάζει περισσότερο στον Φορτούνη στον τρόπο που αγωνίζεται, αλλά στην πραγματικότητα έρχεται στην ομάδα του Πειραιά για... αντι-Βαλμπουενά, όταν ο Γάλλος θα γεμίζει τις μπαταρίες του. Εάν ο Αλγερινός καταφέρει να βρει τρόπο να παίζει μαζί του στην ενδεκάδα ή να γίνει αυτός το πρώτο βιολί στην οργάνωση του ερυθρόλευκου παιχνιδιού, τότε ο Πέδρο Μαρτίνς θα γίνει ακόμη πιο ευτυχισμένος!