Ολυμπιακός: Η ευφυΐα και η πάσα που ποτέ δεν έγινε

Ο καθοριστικός Ντανιέλ Ποντένσε στο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και η πάσα που δεν έκανε στον Μασούρα για το 1-3.

Ολυμπιακός: Η ευφυΐα και η πάσα που ποτέ δεν έγινε

Έχει ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα και να καθορίσουν αποτελέσματα. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έχει τεράστιο μερίδιο στο γκολ που γίνεται το 1-1 και αλλάζει όλο το ματς.

Ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση του να πάρει τη μπάλα από τη σέντρα και να επιτεθεί κατά μέτωπο στην περιοχή της Κράσνονταρ. Την κατάλληλη στιγμή πάσαρε και έγινε το γκολ από τον Μαροκινό επιθετικό, με το οποίο οι Πειραιώτες έφεραν το ματς στα ίσια και επί της ουσίας τελείωσαν με την πρόκριση.

Για κάτι τέτοιες στιγμές, άλλωστε θέλεις ποδοσφαιριστές όπως ο Ποντένσε. Με αυτή τη φάση έκανε τη διαφορά ο Πορτογάλος ακραίος επιθετικός του Ολυμπιακού, αφού δεν επέτρεψε στους Ρώσους να χαρούν το γκολ που σημείωσαν.

Βέβαια είναι και η φάση προς το τέλος του ματς που ο Ποντένσε δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Όταν έφυγε… σφαίρα στην κόντρα επίθεση και παράλληλα είχε κάνει κίνηση ο Μασούρας ο Πορτογάλος δεν πάσαρε για να αυξηθούν οι πιθανότητες για το 1-3 και να τελειώσει και το διπλό.

Σε εκείνη τη φάση ο Ποντένσε προτίμησε να μπει στην περιοχή και τελικά να κλειστεί. Όσο έξυπνα φέρθηκε στο πρώτο γκολ τόσο ανόητα φέρθηκε στη φάση με τον Μασούρα, αφού ο Ολυμπιακός έτσι όπως είχε γίνει το ματς το ήθελε και το διπλό.