Ένα γκολ και άντε γεια!

Οι ελπίδες των Ρώσων για την ανατροπή πεισμώνουν ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό. Για να προκριθεί με δεύτερη νίκη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!

 Ένα γκολ και άντε γεια!

Η Κράσνονταρ δεν έχει βάλει μυαλό από το πάθημά της στο πρώτο παιχνίδι. Είχε έρθει στην Αθήνα με τον «αέρα» της Πορτογαλίας και πίστευε ότι θα τσεκάρει με νίκη το εισιτήριο για τους ομίλους. Υποτίμησε τον Ολυμπιακό, θεώρησε ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα και ότι στη χειρότερη περίπτωση δεν θα έχανε. Από τον προπονητή της, τους παίκτες της και τους...ρεπόρτερ της έβγαινε μια αίσθηση ανωτερότητας. Τελικά έφαγαν και έφυγαν με τέσσερα.

Τώρα έχουν αρχίσει πάλι μια αντίστοιχη συμπεριφορά. Ναι μεν δύσκολο, αλλά όχι απίθανο. Έχουν γίνει κι άλλες τέτοιες ανατροπές. Η διαιτησία δεν είχε δώσει πέναλτι στο πρώτο ματς. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Έχουμε βάλει πέρυσι 5-0 στην Ανζί στο πρωτάθλημα και 5-2 στη Νις στην Ευρώπη. Έχουμε βάλει τρία γκολ στην Πόρτο σε ένα ημίχρονο, αν κάνουμε το ίδιο και σήμερα θα το γυρίσουμε εντελώς μετά, θα πανικοβληθεί ο Ολυμπιακός.

Μάλιστα. Το ίδιο τροπάριο. Αντί να πουν «έχουμε αποκλειστεί και πάμε απλά για μια τιμητική νίκη», να «κοιμήσουν» τον Ολυμπιακό και να έχουν αληθινές έστω και ελάχιστες ελπίδες, εκείνοι συνεχίζουν τη συμπεριφορά της Αθήνας.

Ξεχνάνε ότι παίζουν με μια ομάδα που έχει κάνει εντυπωσιακές προκριματικές χρονιές και είναι αήττητη. Ότι πέρυσι ηττήθηκε 3-1 από την Μίλαν, αλλά ήταν μπροστά στο σκορ και απλά πλήρωσε την αδράνειά της στο τέλος. Ξεχνάνε ότι είναι ο Ολυμπιακός που δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ φέτος. Και αντί να το πάνε στο λάου λάου για να τον ξεγελάσουν, εκείνοι εξακολουθούν να είναι προκλητικοί και υπερόπτες. Και να τον πεισμώνουν περισσότερο.

Ένα γκολ του Ολυμπιακού θα είναι το μεγάλο μυστικό για μια πρόκριση με δεύτερη νίκη. Πιθανώς και με πάρτι όπως στο Φάληρο. Δύσκολο; Ναι. Πάντως πιο πιθανό από το να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός με ασπίδα το 4-0 του πρώτου αγώνα...