VIDEO: To πέναλτι που «αρνήθηκε» στη Μάντσεστερ Σίτι ο διαιτητής VAR

Ακόμα δεν ξεκινήσαμε στην Ελλάδα και το VAR μονοπωλεί τις συζητήσεις. Λίγο η προκατάληψη, λίγο η ημιμάθεια -που είναι χειρότερη της αμάθειας- οδηγούν τις κρίσεις όλων στα άκρα...

VIDEO: To πέναλτι που «αρνήθηκε» στη Μάντσεστερ Σίτι ο διαιτητής VAR

Στην Αγγλία, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και συγκεκριμένα στο παιχνίδι της Μπόρνμουθ με την Μάντσεστερ Σίτι, έγινε μια φάση προς συζήτηση, αλλά για τους περισσότερους ξεκάθαρη.

Στο 60' ο Μπερνάρντο Σίλβα έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του αντιπάλου του, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Η κάμερα του VAR δείχνει ότι υπάρχει παράβαση.

Και γιατί ο διαιτητής δεν πήγε στην οθόνη; Γιατί αυτό γίνεται μόνο αν διαφωνούν ο διαιτητής VAR με τον διαιτητή του αγώνα. Συμφώνησαν λοιπόν ότι δεν υπήρχε παράβαση, εμφανίστηκε ένα τεράστιο "Desicion: NO penalty" (=Απόφαση: Κανένα πέναλτι) στα μάτριξ του γηπέδου και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Αν γινόταν στην Ελλάδα φαντάζεστε τη συνέχεια. Μάλλον δεν την φαντάζεστε, αλλά είστε σίγουροι, μετά από όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί για την επίμαχη φάση στο παιχνίδι Ολυμπιακός - Αστέρας, αλλά και σε αυτά των Λαμία - Παναθηναϊκός και Άρης - ΟΦΗ.