Η αλαζονεία του ΠΑΟΚ και τα εύλογα ερωτήματα που γεννούνται

Η αλαζονεία του ΠΑΟΚ και τα εύλογα ερωτήματα που γεννούνται. Αποδείχτηκε -και γρήγορα- ότι ο Ολυμπιακός είχε δίκιο για την ΕΡΤ. Η διαφορά του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ τεράστια. Μιλάμε για τους παππούδες μας, τους μπαμπάδες μας, τη δική μας τη γενιά και για τα παιδιά μας! 

Η αλαζονεία του ΠΑΟΚ και τα εύλογα ερωτήματα που γεννούνται

Το θέμα των τηλεοπτικών του ΠΑΟΚ δεν είναι μικρή υπόθεση. Αφορά την τσέπη όλων μας, αφού εμείς πληρώνουμε την ΕΡΤ, έχει να κάνει όμως και με τον ανταγωνισμό. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνισμός και αν υπάρχει αθέμιτη ενίσχυση μίας ομάδας διεκδικήτριας του τίτλου, υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

Η ζωή λοιπόν τα έφερε έτσι και δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός που διαμαρτυρόταν για τα 8 εκ. ευρώ που είχε συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ. Τόσο ήταν το ποσό, αυτό διέρρεε, αυτό γραφόταν στα ρεπορτάζ και δεν είχε διαψευστεί. Ειχε ανακοινωθεί το ντιλ.
Όταν ναυάγησε όμως (δεν θέλω να μπλέκω με πολιτικά), ο ΠΑΟΚ βγήκε στην ελεύθερη αγορά και έπαθε σοκ! Τα ρεπορτάζ που έχουν άριστη πληροφόρηση απ' τη διοίκηση του ΠΑΟΚ αυτό λένε. Ότι έπαθε σοκ που δεν βρήκε ούτε καν 5 εκ. ευρώ από τη NOVA, δεν τα βρήκε από κανένα κανάλι συνδρομητικό ή ελεύθερο, και για αυτό αναγκάστηκε να πάει στο PAOKTV με 5 ευρώ να πληρώσει όποιος θέλει να δει ματς.

Εδώ γεννούνται σοβαρά ερωτήματα. Η διαφορά στα λεφτά που θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ από την ΕΡΤ με τα λεφτά που του πρότεινε η ελεύθερη αγορά είναι παραπάνω από 3 εκ. ευρώ! Είναι 40%!

Ποιος και με ποιο δικαίωμα έδωσε 40% παραπάνω προσφορά στον ΠΑΟΚ ενώ λίγες μέρες μετά η ελεύθερη αγορά έδειξε στην πράξη ότι η συμφωνία αυτή ήταν παράλογη. Μιλάμε για χρήματα δικά μας που τα δίνουμε στην ΕΡΤ.

Με 3 εκ. ευρώ που ήταν η διαφορά φέρνεις 3 παικταράδες. Και μπορείς επίσης να γλιτώσεις από το Financial Fair Play, κάτι που αποτελεί πονοκέφαλο για τον Σαββίδη ο οποίος βάζει πολλά λεφτά στον ΠΑΟΚ (κανείς δεν το αμφισβητεί), χρειάζεται λοιπόν να εμφανίζει μεγάλα έσοδα για να μπορεί να μεγαλώνει το μπάτζετ.

Πάμε τώρα στον κ. Γκαγκάτση, τον υιό. Στην τοποθέτησή του είπε ορισμένες αλήθειες, αλλά μισές αλήθειες. Ακολουθώντας το σκεπτικό του από την ανάποδη, εκτίθεται ο ΠΑΟΚ. Είπε ο Γκαγκάτσης για να υποστηρίξει την εμπορικότητα του ΠΑΟΚ ότι είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα την τελευταία 3ετία με τους περισσότερους τίτλους και ότι έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ. Αν είναι το μεγαλύτερο δεν το γνωρίζω, αλλά ας το δεχτούμε. Ταυτόχρονα οι πηγές του ΠΑΟΚ διέρρεαν οργή γιατί ο Παναθηναϊκός πήρε 5,2 εκ. ευρώ από τη NOVA, ενώ ο ΠΑΟΚ ούτε καν 5 εκ.

Να συγκρίνουμε μεγέθη;

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίρνει πολλά λεφτά επειδή τα τελευταία χρόνια πήρε 3 Κύπελλα και 1 πρωτάθλημα, τι πρέπει να παίρνει ο Ολυμπιακός που έχει πάρει απείρως περισσότερα πρωταθλήματα και Κύπελλα από τον ΠΑΟΚ; Και δεν μιλάμε μόνο για παλιά, μιλάμε για πάντα. Μέχρι και πριν 2 χρόνια ο Ολυμπιακός είχε πάρει 19 πρωταθλήματα στα τελευταία 21 χρόνια! Μιλάμε για τους παππούδες μας, τους μπαμπάδες μας, τη δική μας τη γενιά, και για τα παιδιά μας!
Αν εξαιρέσουμε τα παιδιά μας, το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού -και ας είναι ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια αδύναμος. Πολύ περισσότεροι οι τίτλοι του Παναθηναϊκού από του ΠΑΟΚ, δεν χωράει η παραμικρή σύγκριση.

Πολλαπλάσιοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού από αυτούς του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ κόσμο, αλλά είναι περιφερειακή δύναμη όπως συνηθίζουμε να λέμε στα γεωπολιτικά.

Ο ΠΑΟΚ έχει κόσμο στη Μακεδονία. Δεν έχει καθόλου κόσμο στη Αττική, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στα νησιά του Αιγαίου, στα νησιά του Ιονίου, στην Κρήτη και έχει ελάχιστους οπαδούς σε Ήπειρο και Θεσσαλία. Έχει λίγους οπαδούς στη Θράκη. Αυτά είναι τα δεδομένα και γνωρίζω τα οπαδικά.

Από πότε ξιπάστηκε ο ΠΑΟΚ να νομίζει ότι είναι μεγαλύτερο εμπορικό μέγεθος από τον Παναθηναϊκό και ισοδύναμο εμπορικό μέγεθος με τον Ολυμπιακό;

Αν ήταν να πάρει ο ΠΑΟΚ 8 εκ. ευρώ, ο Ολυμπιακός πόσα έπρεπε να πάρει; Έχει τετραπλάσιο κόσμο από τον ΠΑΟΚ, έχει 15πλάσιους τίτλους, έχει και ο Ολυμπιακός παικταράδες, με τι μέτρο να μετρηθούν και να ζυγιστούν οι δύο σύλλογοι και να βγει ο Ολυμπιακός ελλιπής;

Για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ τον κόσμο του Ολυμπιακού πρέπει να περάσουν πολλές γενιές και να πάρει περισσότερα πρωταθλήματα από τον Ολυμπιακό. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει ούτε στα επόμενα 40 χρόνια ακόμα κι αν... λείπει ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα! Διότι ο Ολυμπιακός έχει 44 και ο ΠΑΟΚ 3.

Η αλαζονεία που επιδεικνύει ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό δεν ενοχλεί μόνο τους Ολυμπιακούς, αλλά και τους Αρειανούς, τους ΑΕΚτσήδες, τους Παναθηναϊκούς. Και δεν είναι έξυπνη τακτική. Έξυπνη τακτική δεν είναι να δημιουργείς παντού εχθρούς. Το έκανε και ο Ολυμπιακός αυτό και το πλήρωσε.