Ίδιος Ολυμπιακός, αλλά με άλλη σκέψη

Οι Ρώσοι που τον ζορίζουν και η διαφορά με το καλοκαίρι που είχε τον Χάσι και μπήκε στους ομίλους.

Ίδιος Ολυμπιακός, αλλά με άλλη σκέψη

Από το φινάλε της περασμένης σεζόν όλος ο κόσμος επέμενε πως δεν θα πρέπει να φύγει κανένας ποδοσφαιριστής. Και πράγματι μέχρι τώρα κι ενώ οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προκριματικών ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει βασικό του στέλεχος. Δεν έχει χάσει με μεταγραφή κάποιον βασικό του ποδοσφαιριστή, διότι έχει χάσει με τραυματισμό τον Φορτούνη. Το θέμα είναι πως έχει μείνει η ίδια ομάδα έχοντας κάνει κάποιες σημαντικές προσθήκες όπως ο Βαλμπουενά και ο Σεμέδο και έτσι πορεύεται στην προσπάθεια να μπει στους ομίλους του Champions League. Αν και τα πρόσωπα είναι ίδια ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι.

Δεν είναι ότι έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά πολύ περισσότερο έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης του. Τουλάχιστον αυτό δείχνει μέχρι τώρα η ομάδα του Πειραιά. Σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον Πέδρο Μαρτίνς. Για τον Πορτογάλο τεχνικό ήταν πολύ καλό μάθημα η περσινή σεζόν. Είδε την ομάδα του να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, να παράγει φάσεις, αλλά στο τέλος να μένει χωρίς τίτλο. Πλέον και αυτός σκέφτεται διαφορετικά. Χωρίς να έχει χαλάσει την εικόνα της ομάδας του και παίζοντας εξίσου όμορφο ποδόσφαιρο έχει αντιληφθεί πως θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να παίρνει το αποτέλεσμα.

Έχουμε δει μέχρι τώρα έναν Ολυμπιακό, ο οποίος είναι πιο ώριμος και στοχεύει πρώτα απ’ όλα στο αποτέλεσμα. Δεν έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα το θέαμα, αλλά δεν θέλει να χάσει την ουσία. Αυτό που δεν είχε πέρσι δηλαδή, το έχει βγάλει μέχρι τώρα στα παιχνίδια που έχει παίξει για τα προκριματικά του Champions League. Δείχνει πως ο Πέδρο Μαρτίνς αντιμετωπίζει αλλιώς τα πράγματα και δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα του Πειραιά βρίσκει πιο εύκολα γκολ από στατικές φάσεις. Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πως και μετά τον τραυματισμό του Φορτούνη και με τον Ελ Αραμπί να μπαίνει σιγά-σιγά στην ομάδα εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να εκμεταλλευτεί τη δύναμη των στατικών φάσεων. Έχει στη διάθεση τον Βαλμπουενά, ο οποίος έχει εξαιρετικά χτυπήματα στα στημένα και ο Μαρτίνς έχει πάρει ήδη δύο προκρίσεις με αυτόν τον τρόπο. Πάντως το ίδιο κυνικός ο Ολυμπιακός θα είναι και στο πρωτάθλημα. Πέρσι μέχρι ενός σημείο ήταν επιπόλαιος, αλλά φαίνεται ότι το πήρε για τα καλά το μάθημα του.

Και επειδή αύριο η ομάδα του Πειραιά έχει μπροστά της το πρώτο ματς με την Κράσνονταρ θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως ο Ολυμπιακός τα βρίσκει σκούρα με ομάδες από την Ρωσία και την Ουκρανία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα ο αποκλεισμός του, τον περασμένο Φεβρουάριο από την Ντιναμό Κιέβου, η οποία μάλιστα δεν είχε και παιχνίδια στα πόδια της. Τώρα ναι μεν θα παίξει μέσα στο κατακαλόκαιρο με τους Ρώσους, αλλά να θυμάστε πως έχουν παίξει έξι παιχνίδια στο πρωτάθλημα τους και είναι αήττητοι. Το σημαντικό, όμως, για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν έχει κάνει αυτοσκοπό της σεζόν την πρόκριση στους ομίλους. Τη θέλει και μάλιστα πολύ και ειδικά εδώ που έφτασε, αλλά δεν επικρατεί ο παροξυσμός που επικρατούσε τότε επί Χάσι και στο τέλος η ομάδα μπήκε στους ομίλους, αλλά τα έκανε μαντάρα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.