Χοσέ Λουίς Μπράουν: Απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών (vid)

Ο θρυλικός Λουίς Μπράουν έφυγε από την ζωή σε ηλικία 62 ετών, ενώ πάλευε για αρκετά χρόνια με την νόσο Αλτσχάιμερ.

Χοσέ Λουίς Μπράουν: Απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών (vid)

Ο Χοσέ Λουίς Μπράουν, ή αλλιώς «Τάτα» όπως συνήθιζαν να τον φωνάζουν απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών, μετά από χρόνια μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του το πέρασε με την φανέλα της Εστουντιάντες, καθώς μετρούσε περισσότερες από 300 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Παρά τον τραυματισμό του στο γόνατο, στο τέλος της σεζόν 1985-86, κλήθηκε κανονικά στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μεξικό, ως αναπληρωματικός Ντάνιελ Πασαρέλα.

Ο Μπράουν παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει την θέση του, καθώς ο Πασαρέλα δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο Μουντιάλ, στήριξε την «αλμπισελέστε» και την οδήγησε φυσικά στην κατάκτηση του τίτλου.

Συγκεκριμένα, ο αποθανών «Τάτα» ήταν εκείνος που σκόραρε το πρώτο γκολ για την Αργεντινή στον τελικό του «Azteca Stadium» με αντίπαλο την Δυτική Γερμανία (3-2). Παρά την εξάρθρωση ώμου που υπέστη σε σύγκρουση με τον Νόρμπερτ Έντερ, εκείνος αρνήθηκε να γίνει αλλαγή οδηγώντας έτσι την εθνική ομάδα της Αργεντινής στην κατάκτηση του δευτέρου Παγκοσμίου Κυπέλλου.