Ντενίζ Μπαϊκαρά: «Είναι ταλέντο ο Οζτζάν που θέλει ο Ολυμπιακός»

Ο Ντενίζ Μπαϊκαρά μιλάει στο «ΦΩΣ» για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Μπασακσεχίρ, τον Μεχμέτ Οζτζάν (διορθώνει το όνομά του), για τον οποίο μίλησε ο Κριστιάν Καρεμπέ και τον Μπενζιά.

Ντενίζ Μπαϊκαρά: «Είναι ταλέντο ο Οζτζάν που θέλει ο Ολυμπιακός»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Ντενίζ Μπαϊκαρά είναι Τούρκος ποδοσφαιριστής που ζει από παιδί στην Ελλάδα. Τον είχα βγάλει άλλη μια φορά, όταν πήρε ο Ολυμπιακός τον Βαλμπουενά, διότι ο Μπαϊκαρά είναι οπαδός της Φενέρμπαχτσε και είχε μιλήσει με πολύ θερμά λόγια για τον Γάλλο, που τον είχε στην αγαπημένη ομάδα του για δύο χρόνια.

Τώρα τον ξαναπήρα να μου πει για Ολυμπιακό και Μπασάκσεχιρ, αλλά και για τον νεαρό Τούρκο παίκτη για τον οποίο μίλησε ο Καρεμπέ, τον Οζτζάν (διορθώνει το όνομά του με τη σωστή προφορά στα τούρκικα), καθώς και για τον Μπενζιά. Πραγματικά έχει ενδιαφέρον. Όποτε έχω μιλήσει με Τούρκους ή Έλληνες μουσουλμάνους από τη Θράκη, μου έχουν δώσει ακριβείς πληροφορίες.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 10/8/2019

Είχες δίκαιο για τον Βαλμπουενά.

Παικταράς είναι. Θα τον δείτε πιο καλό στη συνέχεια. Εγώ όπως σου είχα πει τις προάλλες, τον έβλεπα μέχρι και στις προπονήσεις από το κανάλι της Φενέρμπαχτσε.

Πώς το είδες το ματς του Ολυμπιακού;

Η Μπασάκσεχιρ έχει καλούς παίκτες αλλά ο Ολυμπιακός δεν τους άφησε να παίξουνε. Η εμπειρία παίζει ρόλο. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε. Η Μπασάκ είναι άπειρη στην Ευρώπη και στα μεγάλα ματς. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα.

Είναι πιο αδύναμη από πέρσι η Μπασάκ;

Ναι. Έχει προβλήματα. Άλλαξε τον προπονητή που είχε πολλά χρόνια, άλλαξε παίκτες και τακτική.

Έπαιξε ρόλο στο οικονομικό το ότι έχασε τις εκλογές στην Πόλη ο Ερντογάν;

Μάλλον. (γελάει). Μπορεί.

Ποιος σου άρεσε πιο πολύ από τον Ολυμπιακό;

Ο Σεμέδο και ο Σα, στην άμυνα δεν πέρναγε τίποτα. Μου αρέσει ο Ολυμπιακός στα ματς που τον έχω δει μέσα στο καλοκαίρι. Για τη συγκεκριμένη εποχή παίζει ομαδικά, παίζει έξυπνα, με σωστή τακτική. Παρά την απώλεια του Φορτούνη.

Μεγάλη απώλεια;

Πολύ μεγάλη. Όμως ο Ολυμπιακός παίζει ομαδικά. Πάντως αν είχε τον Φορτούνη θα βλέπαμε άλλο Ολυμπιακό.

Ο Καχβετσί αποβλήθηκε και ο Τεκντεμίρ τραυματίστηκε. Μουσουλμάνος ποδοσφαιράνθρωπος από τη Θράκη που τον ξέρεις, ο Χακάν, μου είχε πει πριν το ματς ότι αυτοί οι δύο είναι δύναμη για το κέντρο της Μπασάκ, παίζουν και στην Εθνική Τουρκίας.

Έτσι είναι. Απώλεια για τη ρεβάνς σημαντική. Αυτοί οι δύο παίκτες όχι μόνο είναι στην Εθνική Τουρκίας στο κέντρο, αλλά παίζουν πολλά χρόνια στην Μπασάκσεχιρ, είναι η ραχοκοκαλιά της ομάδας. Η ομοιογένεια ήταν η δύναμη αυτής της ομάδας. Με την αλλαγή προπονητή, τακτικής, παικτών- δεν θα έχει τώρα και αυτούς τους δύο στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη- είναι στα κάτω της αυτή η ομάδα.

Τι βλέπεις για τη ρεβάνς;

Ενενήντα τοις εκατό θα περάσει ο Ολυμπιακός! Βέβαια θέλει προσοχή γιατί ποδόσφαιρο είναι, όλα γίνονται, αν βάλει ένα γκολ η Μπασάκσεχιρ ο Ολυμπιακός θα έχει άγχος. Όμως στο Καραϊσκάκη μέσα που με τον κόσμο του Ολυμπιακού γίνεται καυτή έδρα, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός αν παίξει δυνατά θα περάσει.

Αυτοί δεν έχουν κόσμο καθόλου ε;

Εκατό-διακόσιους οπαδούς έχουν. Και όταν πάνε πιο πολλοί στο γήπεδο, είναι οπαδοί της Φενέρ, της Γαλατά και της Μπεσίκτας! Δεν είδες με τον Ολυμπιακό; Ευρωπαϊκό ματς, τόσο καλός καιρός, και όμως το μικρό τους γήπεδο ήταν μισοάδειο.

Πες μου τώρα για τον Μεχμέτ Οζκάν για τον οποίο μίλησε ο Καρεμπέ.

Το όνομά του είναι Οζτζάν.

Προφανώς το c το προφέρουν εδώ ως κάπα. Τι παίκτης είναι;

Έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα πέρσι, γεμάτο πρωτάθλημα με πάνω από 30 συμμετοχές, αν και νέος στην ηλικία. Παίζει και στην Εθνική Ελπίδων, είναι αμυντικό χαφ. Ταλέντο έχει. Το πώς θα εξελιχτεί ένα ταλέντο, δεν το ξέρεις. Τον θέλουν τούρκικες ομάδες, ξέρω ότι τον θέλει συγκεκριμένα η Γαλατά.

Η Γαλατά έχει λεφτά;

Έχει, ναι. Ήθελε τον Φαλκάο αλλά είναι απίστευτα πολλά τα λεφτά του. Η Γαλατά έχει πρώτο στόχο να πάρει καλό σέντερ φορ και μετά να πάρει αμυντικό χαφ.

Η ομάδα του Μεχμέτ Οζτζάν, η Εσκίσεχιρσπορ, είναι μικρή ομάδα;

Είναι στη 2η κατηγορία και έχουν πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Δεν ξέρω αν θα κρατηθεί στη 2η κατηγορία και δεν θα πέσει ακόμα πιο κάτω. Χρωστάει πολλά λεφτά.

Πες μου και για τον Μπενζιά της Φενέρμπαχτσε που τον ήθελε ο Ολυμπιακός.

Λόγω του ότι ήταν στην Φενέρμπαχτσε, τον ξέρω καλά.

Στο β' γύρο δεν έπαιξε καθόλου.

Ναι, αλλά να σου πω κάτι; Στις αρχές που τον είδα σε 3-4 ματς μού άρεσε πολύ αυτός ο παίκτης. Μετά την πήρε την κάτω βόλτα την Φενέρ και κόντεψε να υποβιβαστεί. Δεν τον έβαζαν- κακώς για εμένα- επειδή ήταν δανεικός. Είχαν έρθει 20 νέοι παίκτες, νέος προπονητής, νέος πρόεδρος, έγινε μεγάλο μπέρδεμα στην Φενέρμπαχτσε. Τον Μπενζιά τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη.

Κλασικό δεκάρι;

Δεκάρι αλλά βγαίνει και λίγο πλάγια.

Σε ευχαριστώ, είσαι πολύ καλό παιδί.

Και να ξέρεις δεν μιλάω εύκολα, δεν σηκώνω τηλέφωνα.