Γιάγκο Ιμπαγάσα: Παιδί του μπαμπά του...

Ο γιος του Αριέλ Ιμπαγάσα Γιάγκο, αγωνίζεται στην ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού  και με τις εμφανίσεις του, ιδιαίτερα στη νίκη 4-1 επί της Μπαρτσελόνα έχει αφήσει εξαιρετικά δείγματα γραφής μέχρι στιγμής. Ποιος είναι ο Γιάγκο...

Γιάγκο Ιμπαγάσα: Παιδί του μπαμπά του...

Ο Γιάγκο Ιμπαγάσα γιος του παλαίμαχου άσου του Ολυμπιακού Αριέλ Ιμπαγάσα «βγάζει πραγματικά μάτια» με τις εμφανίσεις του με τις μικρές ομάδες του «Θρύλου» θυμίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τον πατέρα του.

Ο Ολυμπιακός διέλυσε 4-1 την Μπαρτσελόνα (vid)

Γεννημένος το 2003, βρέθηκε στις ακαδημίες του Πανιωνίου, εκεί όπου βρισκόταν και ο «Κάνιο». Μόλις λοιπόν ο πατέρας ανέλαβε πόστο στις ακαδημίες τον Πειραιωτών, πήρε το μικρό μαζί του.

Συγκεκριμένα, στη σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στον Άλιμο. Αφού λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» τον παρακολούθησαν στενά, αποφάσισαν ότι είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα και τον ενέταξαν στο τμήμα κάτω των 15 ετών και στο πρωτάθλημα της Superleague Κ15 τον Σεπτέμβριο του 2017.

Μάλιστα, σε ένα τουρνουά της Αττικής που οι «ερυθρόλευκοι» συμμετείχαν το διήμερο 24/25 Φεβρουαρίου του 2018, ο μικρός έβγαλε μάτια και μας «συστήθηκε» στην ουσία, σκοράροντας χατ τρικ, δείχνοντας από νωρίς τα ηγετικά του χαρακτηριστικά.

Από τότε έχει κάνει τεράστια βήματα καθώς, ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας, τόσο στο πρωτάθλημα της Κ15, όσο και σε αυτό της Κ16.

Στα χαρακτηριστικά μοιάζει με τον πατέρα του. Ξέρει πολύ μπάλα και είναι κυρίως οργανωτής στην ομάδα. Πασάρει και μοιράζει ασίστ όπως ο μεγάλος Ιμπαγάσα. Οχταροδεκάρι στην ουσία, με μεγάλη ευχέρεια όμως και στο σκοράρισμα.

Φέτος, με την Κ17 θέλει να δείξει έτοιμος ίσως και για την ανδρών, του χρόνου. Διαπιστευτήριά του είδε πολύς κόσμος, μέσα από τη φιλική τεσσάρα στη σπουδαία Μπαρτσελόνα και πλέον το μέλλον του πιτσιρικά διαγράφεται λαμπρό.

Να θυμίσουμε ότι στην ομάδα που βρίσκεται ο μικρός Ιμπαγάσα, προπονητής είναι ο Δημήτρης Μαυρογενίδης.