Αναστασίου: «Βγάλαμε ψυχή μέχρι το τελευταίο λεπτό»

Ο προπονητής του Ατρομήτου στάθηκε στην καλή οργάνωση της ομάδας του και στα ψυχικά αποθέματα των παικτών του

Αναστασίου: «Βγάλαμε ψυχή μέχρι το τελευταίο λεπτό»


Ο Γιάννης Αναστασίου είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που πήρε ο Ατρόμητος μέσα στη Σλοβακία.

Ο Ελληνας τεχνικός στάθηκε στην σωστή οργάνωση της ομάδας του μέσα στο γήπεδο και την αυτοπεποίθηση των παικτών του.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Τα παιχνίδια αυτά την περίοδο δεν είναι εύκολα, παίζαμε με πιο έτοιμη ομάδα κι αυτό φάνηκε, αλλά ανταποκριθήκαμε σωστά. Είχε τον έλεγχο, αλλά ήμασταν καλύτεροι σημειώσαμε δύο γκολ, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και κάποιο ακόμα, κρατάμε τη νίκη και την εικόνα που είχαμε και όλη μας η προσοχή τώρα είναι στο επόμενο παιχνίδι».

Για το ποιο ήταν το κλειδί της νίκης: «Η οργάνωσή μας. Ήμασταν καλά οργανωμένοι και αποτελεσματικοί στις επιθέσεις, βάλαμε ένα γκολ είχαμε ένα δοκάρι και πολλές ευκαιρίες, δεν ήταν όλοι έτοιμοι αλλά βγάλαμε αντίδραση κι αυτό ήταν το πιο σημαντικό».

Για το αν ανησύχησε σε κάποιο σημείο: «Από το 60' έως το 70' που χάναμε εύκολα την μπάλα, εκείνο το δεκάλεπτο δεν βγάλαμε την ηρεμία που θέλαμε και δείξαμε κάποια κομμάτια κόπωσης. Ήταν κάπως αναμενόμενο, όμως επανήλθαμε και στο τέλος αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαμε να έχουμε σημειώσει κάποιο ακόμα γκολ».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο ενόψει της ρεβάνς: «Πάντα είναι σημαντικό να κερδίζεις ευρωπαϊκά παιχνίδια και ειδικά εκτός έδρας και θέλω να πω πως όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι έχουμε δει στο παρελθόν να έρχονται ανατροπές, γι' αυτό πρέπει να πούμε ότι έχουμε να πούμε την επόμενη Πέμπτη.

Να έχουμε πάρει το αποτέλεσμα και να μπορούμε να πούμε το κάτι παραπάνω. Θέλουμε τους οπαδούς κοντά μας να μας στηρίξουν και όλοι μαζί να κάνουμε το επόμενο βήμα, γιατί αυτοί είναι η δύναμη της ομάδας».

Για το πόσο περήφανος είναι για τους ποδοσφαιριστές του: «Τονίσαμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια. Δεν μπορείς να είσαι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, μιλήσαμε με όλους ξεχωριστά και μαζί και τονίσαμε την σημασία του αγώνα.

Βγάλανε ψυχή μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι μια σημαντική νίκη, αλλά το τελικό βήμα να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα, και την επόμενη Πέμπτη θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».