Τάσος Παπάζογλου: «Αν γύρναγα τον χρόνο πίσω πάλι στον Ολυμπιακό θα πήγαινα»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Serres Sport News, ο Τάσος Παπάζογλου δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν μετάνιωσε που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό. 

Τάσος Παπάζογλου: «Αν γύρναγα τον χρόνο πίσω πάλι στον Ολυμπιακό θα πήγαινα»

Όταν συναντήσαμε πριν μια δεκαετία περίπου, τον Τάσο Παπάζογλου, το Serres Sport News, ήταν ακόμη περιοδικό σε έντυπη μορφή και ο ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού, νεαρός που ξεκινούσε την καριέρα του! Συγκατοικούσε σε ένα λιτό διαμέρισμα με τον κολλητό του Γιώργο Γεωργιάδη, και η συνέντευξη μας τότε, έγινε σε ένα σαλόνι, που τα χειριστήρια του playstation ήταν η απαραίτητη διακόσμηση.

Επίσημο: Στη Ζίρα ο Παπάζογλου

Πλέον το ‘SSN’ έγινε διαδικτυακή εφημερίδα, και ο Παπάζογλου, έφτασε τα 30, με πορεία ζηλευτή, παίζοντας στον Ολυμπιακό και άλλες σπουδαίες ομάδες της χώρας μας, κατέκτησε τίτλους και ευρωπαϊκές εμπειρίες, και το νέο του διαμέρισμα θα είναι στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν παρέα με την εκλεκτή της καρδιάς του.

Τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια, μας τα εξιστορεί σε μια ωραία κουβέντα, που δεν δίστασε να απαντήσει σε ότι κι αν τον ρωτήσαμε και τον ευχαριστούμε θερμά! Πήρε και έδωσε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και έχει ακόμα μέλλον μπροστά του… σέβεται τις επιλογές του και δηλώνει Πανσερραϊκός! Φίλε, καλή επιτυχία στη νέα σου ομάδα, Ζίρα.

Πως είναι η ζωή σου μακριά από τις Σέρρες και τον Πανσερραϊκό τα τελευταία 10 χρόνια περίπου;

«Η ζωή μου έχει αλλάξει προς το καλύτερο και είναι λογικό αυτό. Στις Σέρρες ήρθα νεαρό παιδί στα 17 μου και τώρα είμαι στα 30, οπότε καταλαβαίνεις, μπορείς να πεις ότι πέρασε και μια ολόκληρη ζωή. Σκέφτομαι τις στιγμές, στις Σέρρες και μου λείπουν οι παρέες, οι φίλοι μου –έχω όμως κρατήσει επαφή ακόμα-. Να σου πω την αλήθεια, έχω να έρθω 3 χρόνια. Είμαι πιο δεμένος με τον Γιώργο Γεωργιάδη που μέναμε και μαζί. Ήταν και είναι ο καλύτερος μου φίλος. Σχετικά με το ποδόσφαιρο είμαι ευχαριστημένος με όσα έχω καταφέρει δόξα τον θεό. Σκέψου ότι ήμουν και άτυχος είχα σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Όμως δεν είμαι αχάριστος, ξέρω να εκτιμάω και θεωρώ ότι πάω καλά».

Ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδηγούν να αγωνιστείς στα 30 σου έκτος συνόρων για 2η φορά; Τι δεν βρήκες στην Ελλάδα ή τι ψάχνεις έξω;

«Αυτό το βήμα το έψαχνα εδώ και 3 χρόνια. Δεν με ενδιέφερε, εάν ήταν μακριά η όχι, ήθελα απλώς να αγωνιστώ έκτος Ελλάδας. Το “30” για μένα είναι μόνο ένας αριθμός, το θέμα είναι να το λέει η καρδιά σου… και η δική μου το λέει! Πραγματικά με κούρασε πολύ όλο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, κάθε χρόνο είναι και χειρότερα, χωρίς να θέλω να επεκταθώ, τα ζούμε και τα μαθαίνουν όλοι καθημερινά. Επίσης, ήθελα να αλλάξω παραστάσεις, να δω και να ζήσω αλλά πράγματα. Μου ήρθε λοιπόν η ευκαιρία και να που είμαι τώρα στο Μπακού!»

Αν γύριζες τον χρόνο πίσω θα άλλαζες κάτι από την θητεία σου στον Ολυμπιακό;

«Δεν θα άλλαζα τίποτα απολύτως! Ήταν 3 φανταστικά χρόνια με κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων, με Ευρωπαϊκές συμμετοχές στο Champions League και το Europa League, ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές! Ήμουν και τυχερός βέβαια, έπεσα σε χρονιές με τρομερούς ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης. Πάντως και τώρα να γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω, πάλι στον Ολυμπιακό θα πήγαινα στο δηλώνω, αυτά που έζησα στον Ολυμπιακό, δεν πιστεύω ότι θα τα ζούσα σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα!»

Είσαι παίκτης με παραστάσεις υψηλού επιπέδου, ποια είναι η γνώμη σου για το Ελληνικό πρωτάθλημα και για ποιους λόγους δεν είναι ελκυστικό, αν και έχουν γίνει βήματα προόδου (Τρίπολη-Ατρόμητος); Εσύ μάλιστα, έχεις περάσει από συλλόγους που εξελίχτηκαν (Ξάνθη, Παναιτωλικός, ΟΦΗ).

«Βήματα προς το καλύτερο ναι έχουν γίνει, ειδικά στις ομάδες που ανέφερες, απλά θα πρέπει ν αλλάξουν και πάρα πολλά άλλα, για να ξανάρθουν καλοί παίχτες στην Ελλάδα. Αλλάζεις επίπεδο, αν προσελκύσεις καλύτερους ποδοσφαιριστές, πρέπει να τους δώσεις κίνητρο όμως, και για να γίνει αυτό, χρειάζεται σταθερότητα στους συλλόγους και ανοδική πορεία Ευρώπης. Αν δεν έχεις Ευρωπαϊκό όραμα και στόχο την ευρωπαϊκή καταξίωση, έστω και με την παρουσία στους ομίλους, δύσκολα θα έρχονται οι καλοί παίχτες. Επίσης θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία μας, στις ακαδημίες. Δεν υφίσταται ποδοσφαιριστής στο εξωτερικό 21,22,23 ετών και να θεωρείται ακόμα ταλέντο! Έξω στα 16 τους, πωλούνται 15 εκατομμύρια. Σε αυτό το κομμάτι πάσχουμε πολύ ως Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ποια είναι η άποψη σου για τον Πανσερραϊκό, από την ήμερα που έφυγες, αν θέλεις να σχολιάσεις κάτι για τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων, που οδήγησαν την ομάδα στο χείλος του γκρεμού πέρυσι… και πως σου φαίνεται η νέα υγιής προσπάθεια των Καζια-Κατσαβακη;

«Στενοχωριέμαι που βλέπω την ομάδα μου, να είναι τόσο χαμηλά, αλήθεια! Δυστυχώς η απώλεια του συγχωρεμένου Πέτρου Θεοδωρίδη, κόστισε πάρα πολύ στην ομάδα μας. Είχαμε ένα άνθρωπο Κύριο σε όλα του, μέσα στην ομάδα και ο κόσμος τον έβριζε και τον κατηγορούσε… ελπίζω τώρα να κατάλαβαν όλοι αυτοί το λάθος που έκαναν, γι’ αυτόν τον άνθρωπο! Δεν θέλω να μιλήσω για τα λάθη, τα είδαμε όλοι. Η ομάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού κ όλοι αδιαφορούσαν! Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι κύριοι Καζίας και Κατασαβάκης, που μπήκαν μπροστά και ξεκίνησαν αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από άλλους… χρόνια τώρα! Τον Τάσο Καζία, τον γνωρίζω χρόνια και είναι πάρα πολύ καλός μου φίλος! Είναι ο λόγος που μαζί με τον Σάκη Αναστασιάδη, τότε το 2009, με κράτησαν στον Πανσερραϊκό, ενώ ο κ. Παπακώστας δεν με ήθελε και με έδιωχνε από την ομάδα. Τότε έμεινα και έπαιζα με τους μικρούς στην β’ ομάδα. Δεν ξέρω αν θα είχα αυτή την καριέρα που έκανα, αν δεν ήταν αυτοί οι 2 άνθρωποι. Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω και τον σπουδαίο Γιώργο Τσιφούτη, που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω Α΄ Εθνική, όταν ήταν βοηθός προπονητή του Ούγκο Μπρός, του χρωστάω πολλά».

Θεωρείς ότι είναι σημαντικότερο να δαπανηθεί χρόνος και χρήματα στις υποδομές του Πανσερραϊκου ή στους παίκτες; Ποιο μοντέλο έχει διάρκεια και θα βοηθήσει περισσότερο, κατά την άποψη και την εμπειρία σου;

«Χρειάζεται σταθερά και σίγουρα βήματα στην αρχή! Το καλύτερο θα ήταν να υπάρξει χημεία από καλούς μικρούς Σερραίους ποδοσφαιριστές και κάποιους έμπειρους, που έχουν στόχους όμως, έτσι ώστε να δουλέψουν και να είναι έτοιμοι, όταν η ομάδα με το κάλο, επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Και θα επιστρέψει το πιστεύω! Ο Πανσερραϊκός είναι μεγάλη ομάδα και η θέση του είναι στην πρώτη Εθνική. Υπάρχει κόσμος διψασμένος που τόσα χρόνια, τρώει την μια «σφαλιάρα» πίσω από την άλλη. Εγώ το έζησα στο μπαράζ με τον ΟΦΗ, δεν χωρούσαν να κάτσουν στις κερκίδες και 2 ώρες πριν, το γήπεδο ήταν γεμάτο…Εκεί πρέπει να ξαναγυρίσουμε την ομάδα ΜΑΣ!»

Τι σε ώθησε στην κίνηση αυτή με την αγορά και προσφορά των εισιτήριων διαρκείας προς τους φίλους του Πανσερραϊκού; Βλέπεις τον εαυτό σου να κλείνει την καριέρα του στα «λιοντάρια»;

«Είναι η ομάδα μου, η ομάδα που με ανέδειξε και μου έδωσε την δυνατότητα να ζήσω πράγματα που μπορεί να μην τα ζούσα ποτέ! Είναι το ελάχιστο αυτό που μπορώ να κάνω για τον Πανσερραϊκό μας…Είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για κλείσιμο καριέρας, διότι νιώθω νέος! Κάποια στιγμή όμως θα επιστρέψω».

Πηγή: Serres Sport News.gr