Ολυμπιακός: Μαρινάκης και... Τοροσίδης!

Η σημασία της ομιλίας του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ για τα ματς με την Πλζεν, το «ό,τι κι αν γίνει» για τον τίτλο και ο ρόλος Τοροσίδη σε μια λίστα με λίγους στόπερ.

Ολυμπιακός: Μαρινάκης και... Τοροσίδης!

Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη μπορεί να πει κανείς ότι είχε συμβολική σημασία καθώς η ομάδα μπαίνει σε λίγες μέρες στην επίσημη σεζόν, αλλά ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θέλησε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή της ομάδας για έναν λόγο που σε κάποια στιγμή τους εξήγησε πολύ απλά. Διότι... πολύ απλά τα ματς με την Πλζεν όντως είναι τα πιο καθοριστικά για την φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, καθώς με πρόκριση οι όμιλοι του Champions League πλησιάζουν και εκείνοι του Europa League εξασφαλίζονται. Είναι πράγματι κομβικό για τον Ολυμπιακό να αποκλείσει τους Τσέχους κι ο Μαρινάκης θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι υπεροψίες και τέτοια απαγορεύονται. Ειδικά από τη στιγμή που ο αντίπαλος έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και καλύτερο ρυθμό αφού παίζει ήδη στο πρωτάθλημά του.

Ξεχωριστή σημασία όσον αφορά στα λόγια του για τον στόχο του τίτλου είχε εκείνο το «ό,τι κι αν γίνει». Είναι προφανές ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πιστεύει ότι η ομάδα που έχει φέτος ο Ολυμπιακός, με τον ίδιο προπονητή και με τις προσθήκες που έγιναν, μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ακόμη κι αν συναντήσει τα γνωστά εμπόδια της τελευταίας διετίας που έβαλαν φρένο στην προσπάθειά της. Γι΄αυτό είπε στους παίκτες ότι είναι οι καλύτεροι και έχουν υποχρέωση προς τον εαυτό τους και τον κόσμο να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Ό,τι κι αν γίνει!

Τώρα, για τις επιλογές του Μαρτίνς στην λίστα για τα ματς με την Πλζεν είναι σίγουρα ένα ρίσκο το ότι η ομάδα πάει με τρεις καθαρούς στόπερ, τον Σεμέδο, τον Αβραάμ και τον Μπα. Για διάφορους λόγους έμειναν έξω οι άλλοι τρεις. Ο Σισέ, ο Μεριά και ο Μάρκοβιτς. Ο Πορτογάλος έχει μια εξτρά λύση για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά και χρειαστεί τη συμβολή ενός τέταρτου παίκτη για το κέντρο της άμυνας στη διάρκεια των δύο αναμετρήσεων. Ο Βασίλης Τοροσίδης έχει παίξει τη θέση και έχει την ικανότητα και την εμπειρία να ανταποκριθεί σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Γι΄αυτό και ο Πορτογάλος προτίμησε να κρατήσει εντός λίστας παίκτες σε άλλες γραμμές, παρά να επιλέξει παίκτες που δεν είχε καθόλου ή σχεδόν καθόλου στην προετοιμασία του μόνο και μόνο για «ποσοτικούς» λόγους..

Για το ότι πήρε τον Ελ Αραμπί που είναι νέος στην ομάδα αντί του Σολδάνο στην επίθεση, η εικόνα του Αργεντινού στις πολλές ευκαιρίες που πήρε δίνει την απάντηση. Πέραν της όποια δεδομένης αξίας του Μαροκινού που έχει έρθει για Νο 1 σέντερ φορ...