Σουντανί - Μπενζιά: Τρέλες στις Σεϋχέλλες! (vid)

Η συνύπαρξη του Χιλάλ Σουντανί με τον υποψήφιο για τον Ολυμπιακό Γιασίν Μπενζιά στην Εθνική Αλγερίας.

Σουντανί - Μπενζιά: Τρέλες στις Σεϋχέλλες! (vid)

Ο Γιασίν Μπενζιά είναι μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση του Κώστα Φορτούνη, με τον 25χρονο Αλγερινό (με γαλλική υπηκοότητα) επιθετικό χαφ να έχει γνωστό στην ελληνική ομάδα όχι μόνο τον Ματιέ Βαλμπουενά με τον οποίο αγωνίστηκαν μαζί πέρυσι στην Φενέρμπαχτσε, αλλά και τον Χιλάλ Σουντανί.

Ο Μπενζιά είχε κληθεί σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γαλλίας στο ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά στη συνέχεια και επειδή δεν είχε ελπίδες να πάει στη μεγάλη Εθνική των τρικολόρ, αποφάσισε να αγωνιστεί με τα χρώματα της πατρίδας του, της Αλγερίας. Από το 2016, σε ηλικία 22 ετών δηλαδή.

Και σε μία από τις συμμετοχές του, τον Ιούνιο του 2016, είχε κάνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με συμπαίκτη τον Σουντανί για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα, με την Αλγερία να επικρατεί με 2-0 στις εξωτικές Σεϋχέλλες. Ο Μπενζιά είχε βάλει το πρώτο γκολ της Αλγερίας και ο Σουντανί το δεύτερο! Σε εκείνο το ματς ο Μπενζιά είχε αγωνιστεί σε θέση φορ και ο Σουντανί στα άκρα της επίθεσης.

Το σίγουρο είναι ότι με τόσους γνώριμους στον Ολυμπιακό, ο Μπενζιά δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα προσαρμογής εφόσον τελικά οι ερυθρόλευκοι τα βρουν με την Λιλ και τον παίκτη και γίνει αυτή η προσθήκη στο ρόστερ των Πειραιωτών.