Η παγκόσμια λίστα που βγάζει 9ο τον Ολυμπιακό και 22ο τον ΠΑΟΚ!

Μεγάλη η διαφορά ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αναφορικά με την επιθετική και αμυντική αποτελεσματικότητα τους τη νέα σεζόν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα fivethirtyeight.com

Η παγκόσμια λίστα που βγάζει 9ο τον Ολυμπιακό και 22ο τον ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας του fivethirtyeight.com, μιας ιστοσελίδας που συντάσσει ποδοσφαιρικές λίστες σε παγκόσμια κλίμακα για τη δυναμική των ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να βρεθεί πάνω από κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όπως Άγιαξ, Τότεναμ, Γιουβέντους και Ίντερ.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης και Άγιαξ.

Η επόμενη ελληνική που συναντάται στη λίστα είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος φιγουράρει στην 22η θέση.

Η συγκεκριμένη παγκόσμια κατάταξη αποτελεί πρόβλεψη για την επόμενη σεζόν όσον αφορά στην επιθετική και αμυντική αποτελεσματικότητα, δηλαδή στο πόσα γκολ θα σκοράρει μία ομάδα και στα πόσα πρόκειται να δεχθεί.

Οι δύο αυτοί τομείς υπολογίζονται από μία μέση βαθμολογία και εν συνεχεία συμψηφίζονται για να βγάλουν την τελική βαθμολογία της κάθε ομάδας.