Άρης: Ένας υπέροχος σχεδιασμός αλλοιώνεται εύκολα από τα απροόπτα

Σε έναν μεταγραφικό σχεδιασμό, όσο καλά κι αν αυτός ολοκληρωθεί, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα, ιδίως βραχυπρόθεσμα, διότι πάντα υπάρχει το απρόοπτο. Ο Άρης το βιώνει αυτό σε μεγάλο βαθμό.

Άρης: Ένας υπέροχος σχεδιασμός αλλοιώνεται εύκολα από τα απροόπτα

Η φιλοσοφία του Σάββα Παντελίδη και του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, την οποία εμπράκτως στήριξε και στηρίζει ο Θόδωρος Καρυπίδης για τον νέο Άρη ήταν να παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο μια νέα ιδέα, η οποία βασίζεται στην αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3.

Οι κίτρινοι βάσει αυτού του δεδομένου ξεκίνησαν να “χτίζουν” το νέο ρόστερ τους. Πέρα από την διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους του κορμού της περσινής ομάδας - παρέμειναν 16 παίκτες - ο Άρης απέκτησε τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, έναν σύγχρονο φουλ μπακ, τον Λέριν Ντουάρτε, έναν επιθετικό μέσο από την ολλανδική σχολή (αυτή που εφάρμοσε πρώτη του 4-3-3), τον Μπράουν Ιντέγε που δεν χρειάζεται συστάσεις, κυνηγάει περίπτωση φουλ μπακ πιο ποιοτικού από τον Κόρχουτ για το αριστερό άκρο της άμυνας και δεν έχει σταματήσει να θέλει τον Ματέο Γκαρσία για άλλη μια σεζόν.

Σαν ιδέες, σαν επιλογές με βάση το μπάτζετ, φαντάζουν σε πρώτη φάση απολύτως λογικές οι κινήσεις αυτές, όμως κάπου εδώ ξεκινούν τα απρόοπτα που περιπλέκουν την κατάσταση.

Η πώληση του Μανώλη Σιώπη στην Αλάνιασπορ πήγε χρονικά πίσω το “χτίσιμο” της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης επί της ουσίας θα βγάλει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του με τον βασικό αμυντικό μέσο του (Λούκας Σάσα) να κάνει μόλις 1-2 προπονήσεις, από την Τετάρτη και μετά.

Βγάζει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας χωρίς δύο κανονικά εξτρέμ. Ο Γιάννης Φετφατζίδης πήγε πριν λίγες μέρες στην Ολλανδία και θέλει χρόνο για να βρεθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ μια μέρα μετά την δική του άφιξη τραυματίστηκε ο Ντάνιελ Λάρσον και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή ο Μπρούνο Γκάμα παραμένει στην Πορτογαλία και ολοκληρώνει την αποθεραπεία του πριν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Δεν υπολογίζεται για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Ιντέγε με την ποιότητα που διαθέτει προσπαθεί να επανέλθει στην αγωνιστική δράση όσο πιο συνεπώς μπορεί, αλλά ο ένας χρόνος απραξίας φαίνεται. Το γνώριζαν αυτό φυσικά, αλλά ο Νιγηριανός είναι στοίχημα που αξίζει να παιχθεί.

Ο Σούντγκρεν μέχρι σήμερα “κοπανιέται” σε 90λεπτα με την ΑΙΚ, γιατί αυτή εξαρχής ήταν η συμφωνία. Οι κίτρινοι ελπίζουν (και… προσεύχονται) να μην αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά ματς της ΑΙΚ με την Αραράτ, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ με την ΑΕΛ Λεμεσού. Προς το παρόν είναι εκτός ομάδας.
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ενώ η ΠΑΕ διαχειρίζεται άριστα την υπόθεση Γκαρσία στις διαπραγματεύσεις με την Λας Πάλμας, αλλά έπεσε σε φάση που η ισπανική ομάδα αλλιώς τα υπολόγιζε κι αλλιώς της ήρθαν για τον Αργεντινό, τότε μπορεί να αντιληφθεί πως τα απρόοπτα μαζεύτηκαν πολλά και αλλοιώνουν την ποιότητα της προετοιμασίας.

Ο Παντελίδης προσπαθεί να δώσει ομοιογένεια στο σύνολό του, κυρίως να βάλει τους νέους παίκτες στη φιλοσοφία του, αλλά την ίδια στιγμή δίχως να έχει ο ίδιος ευθύνη και δίχως να έχει ευθύνη ούτε η διοίκηση, καλείται να έχει έτοιμη για δύο δύσκολους αγώνες την ομάδα του σε σχεδόν δύο εβδομάδες. Τα απρόοπτα του βάζουν εμπόδια…