Η μετωπική της ΑΕΚ με την... Πορτογαλία!

Ο ερχομός του Μιγκέλ Καρντόσο έχει οδηγήσει την ΑΕΚ σε ιδιαίτερα «θερμές» σχέσεις με την πορτογαλική ποδοσφαιρική αγορά.

Η μετωπική της ΑΕΚ με την... Πορτογαλία!

Την οδό που εμπιστεύεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός επέλεξαν να ακολουθήσουν φέτος τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ, σε ό,τι έχει να κάνει με το προπονητικό τους «τιμόνι». Οι διοικήσεις και των δύο «δικεφάλων» εμπιστεύθηκαν την τεχνική ηγεσία σε κόουτς από την Πορτογαλία, γεγονός που τουλάχιστον στην περίπτωση της ΑΕΚ είχε σημαντική επίπτωση και στις μεταγραφικές… συνήθειες του συλλόγου ενόψει του καινούργιου πρωταθλήματος.

Όπως συμβαίνει εύλογα σε τέτοιες περιπτώσεις, ο εκάστοτε προπονητής έχει ιδιαίτερη προτίμηση σε συμπατριώτες του και είναι λογικό να εμπιστεύεται παίκτες από τη χώρα του. Είτε επειδή έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν μαζί τους και τους γνωρίζει προσωπικά, είτε διότι όπως και να ’χει ξέρει πολύ καλύτερα την ποδοσφαιρική πραγματικότητα της χώρας του.

Αυτό έχει συμβεί αυτό το καλοκαίρι και στην ΑΕΚ, με την ομάδα να έχει ήδη προχωρήσει στην απόκτηση τριών Πορτογάλων και να στοχεύει σε ακόμη έναν. Ήδη στο «κιτρινόμαυρο» δυναμικό έχουν προστεθεί οι μέσοι Ζεράλδες και Σιμάο, όπως και ο δεξιός μπακ Παουλίνιο, ενώ στο μεταγραφικό… στόχαστρο της «Ένωσης» βρίσκεται και ο επίσης Πορτογάλος Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός.

Ο Καρντόσο έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο δύο ή τριών ακόμη μεταγραφών, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν αποκτηθεί όντως ο Ολιβέιρα, η ΑΕΚ είναι πιθανό να κινηθεί για την απόκτηση και πέμπτου ποδοσφαιριστή από τη χώρα της Ιβηρικής. Αν αυτό θα γίνει πραγματικότητα ή όχι θα το δούμε στο επόμενο δίμηνο, δεδομένου ότι ο 47χρονος Πορτογάλος έχει δηλώσει ότι το ρόστερ θα είναι πλήρες στις 31 Αυγούστου. Κοντός ψαλμός...