Όταν ο Σεμέδο «τα έβαζε» με Μέσι, Ρονάλντο, Μπενζεμά και Μπέιλ (vids)

Το μεγάλο ματς του Σεμέδο κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Μέσι, οι κόντρες του με τον Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και οι… ελληνικές εμπειρίες του. Ξεχωριστές στιγμές για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Όταν ο Σεμέδο «τα έβαζε» με Μέσι, Ρονάλντο, Μπενζεμά και Μπέιλ (vids)

Ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του, αλλά και από τα πιο άτυχα, είχε ο Ρούμπεν Σεμέδο τον Δεκέμβριο του 2017, όταν έπαιξε ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια του με την Βιγιαρεάλ. Αντίπαλος για το ισπανικό πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Χαβιέρ Καγιέχα ήταν τεχνικός της Βιγιαρεάλ και επέλεξε να βάλει σε εκείνο το παιχνίδι τον Σεμέδο στη θέση του αμυντικού μέσου!

Στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι στον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του (Ράκιτιτς, Παουλίνιο και οι δύο Σουάρες μπροστά), ο Σεμέδο έκανε καταπληκτικό ματς και στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια. Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48΄, ο Σεμέδο δέχτηκε ένα χτύπημα και αποχώρησε τραυματίας, αλλάζοντας όλο το πλάνο του προπονητή του και δίνοντας την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να φτάσει τελικά στη νίκη με γκολ που σημείωσαν προς το τέλος του ματς ο Λουίς Σουάρες και ο Μέσι. Εναντίον των Καταλανών αγωνίστηκε και φέτος με τη φανέλα της Ουέσακ στο Καμπ Νόου, στη συντριβή της ομάδας του με 8-2. Μόνο που ο Σεμέδο μπήκε αλλαγή όταν ήδη είχαν μπει τα πρώτα έξι γκολ…

Η ματσάρα στο Μπερναμπέου

Τρομερό ματς είχε κάνει το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού και στο Μπερναμπέου, στο ματς Ρεάλ-Σπόρτινγκ για το Τσάμπιονς Λιγκ! Η πορτογαλική ομάδα με τον ίδιο σέντερ μπακ μαζί με τον Κοάτες, είχε προηγηθεί με γκολ του Μπρούνο Σέζαρ στο 48΄και κρατούσε το προβάδισμα έως το 89΄! Τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 90΄ο Μοράτα με κεφαλιά έκανε το 2-1! Στο ματς της Πορτογαλίας η Ρεάλ νίκησε πάλι 2-1, ξανά με γκολ στο τέλος, αυτή τη φορά από τον Μπενζεμά. Συμπαίκτης του Σεμέδο εκείνη την περίοδο ήταν και ο πρώην ερυθρόλευκος Τζόελ Κάμπελ.

Η Σπόρτινγκ με τον Σεμέδο βασικό σε εκείνη τη σεζόν (2016-17) στο Τσάμπιονς Λιγκ σε όλα τα ματς του ομίλου είχε πάρει την τρίτη θέση πίσω από Ρεάλ και Ντόρτμουντ και πάνω από Λέγκια. Στο Γιουρόπα αποκλείστηκε από την Λεβερκούζεν με τον Σεμέδο να αποβάλλεται στο 0-1 του πρώτου ματς στη Λισαβόνα με δύο κίτρινες.

Με Μήτρογλου και Τσιμίκα!

Ο μοναδικός τίτλος στην έως τώρα καριέρα του Σεμέδο είναι το Σούπερ Καπ της Πορτογαλίας τον Αύγουστο του 2015. Ο νεαρός τότε στόπερ είχε αγωνιστεί ως αλλαγή για την Σπόρτινγκ στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα μπαίνοντας στο 85΄στη θέση του Ρουίζ. Λίγο νωρίτερα είχε μπει στο γήπεδο ο Κώστας Μήτρογλου (στη θέση του Ανδρέα Σάμαρη) ώστε να βοηθήσει την Μπενφίκα να φτάσει στην ισοφάριση καθώς η ομάδα του Σεμέδο είχε προηγηθεί από το 53΄με τον Γκουτιέρες. Τελικά το 1-0 για την Σπόρτινγκ παρέμεινε και ο Σεμέδο κράτησε όσο έπαιξε την πίεση των Λουζιτανών και του διεθνή πρώην ερυθρόλευκου στράικερ.

Εναντίον της Εθνικής Ελλάδος

Ο Σεμέδο έχει αγωνιστεί και εναντίον της Εθνικής Ελλάδας! Σε ματς για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε επίπεδο Ελπίδων. Το ματς είχε γίνει στην Πορτογαλία τον Σεπτέμβριο του 2016 και ο Σεμέδο είχε αντίπαλο σέντερ φορ τον Νίκο Ιωαννίδη που ανήκε τότε στον Ολυμπιακό.

Αριστερό μπακ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Κώστας Τσιμίκας, ενώ έπαιζε μπροστά και ο Τάσος Δώνης. Με Μανθάτη, Βούρο και Σιώπη να είναι επίσης σε εκείνη την 11άδα με ερυθρόλευκο παρελθόν, ενώ γκολκίπερ ήταν ο νυν της ανδρών Βασίλης Μπάρκας. Και προπονητής ο Αντώνης Νικοπολίδης. Η Πορτογαλία είχε νικήσει με 1-0.