Γκνιεβίνο: Το ησυχαστήριο του Ολυμπιακού (vids)

Ποιο είναι το χωριό που φιλοξενεί την αποστολή του Ολυμπιακού από τη Δευτέρα κι έως τις 3 Ιουλίου.

Γκνιεβίνο: Το ησυχαστήριο του Ολυμπιακού (vids)

Ένα χωριό περίπου μία ώρα από το Γκντανσκ επέλεξε ο Ολυμπιακός για να είναι η βάση του έως τις 3 Ιουλίου όταν και θα φύγει για τη Βαρσοβία. Η κοινότητα που ανήκει το Γκνιεβίνο αποτελείται από δώδεκα χωριά. Συνολικά όλα αυτά τα χωριά αριθμούν κοντά στους 7.500 κατοίκους. Βρίσκεται κοντά στη Βαλτική θάλασσα και το σκηνικό θυμίζει πολλές τις Σκανδιναβικές χώρες.

Σχεδόν δεν νυχτώνει ποτέ ή για να είμαστε σωστοί στις 3 τα ξημερώματα χαράζει δίνοντας μία αίσθηση σαν να είναι 6.30 το πρωί στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ήσυχο μέρος, το οποίο εκτός από ένα παρατηρητήριο που υπάρχει το σημαντικότερο που διαθέτει είναι το ξενοδοχείο και αθλητικό κέντρο στο οποίο έχει καταλύσει ο Ολυμπιακός.

Απέχει κάτι παραπάνω από μία ώρα από το Γκντανσκ και είναι ένα ησυχαστήριο το οποίο επιλέγει ελάχιστος κόσμος για να περάσει κάποιες ημέρες ξεκούρασης. Επίσης από το 2012 λειτουργεί στο χωριό και ελικοδρόμιο, ενώ το μέρος είχε ζήσει μεγάλες στιγμές στο Γιούρο του 2012 όταν το είχε επιλέξει και η Εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Το πιο ιδιαίτερο σημείο του χωριού είναι αυτό στο οποίο ένας πελαργός έχει κάνει τη φωλιά του πάνω σε μία κολόνα.

Δείτε βίντεο από το πιο κεντρικό σημείο του Γκνιεβίνο...