Οι διασυνδέσεις του Ολυμπιακού και οι ευκαιρίες στις μεταγραφές

Πως ο Ολυμπιακός βρίσκει «λαβράκια» και η πίεση του Μαρτίνς για ενίσχυση στην γραμμή κρούσης.

Οι διασυνδέσεις του Ολυμπιακού και οι ευκαιρίες στις μεταγραφές

Η μεταγραφή του Ρούμπεν Σεμέδο φαίνεται πως έχει μπει στην τελική ευθεία με τον ποδοσφαιριστή να τα έχει βρει με τους Πειραιώτες, οι οποίοι φαίνεται πως απέσπασαν και το «ναι» της Βιγιαρεάλ. Ο Πορτογάλος κεντρικός στόπερ μπορεί να είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση περισσότερο λόγω του χαρακτήρα του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής. Και σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε κάποια πράγματα για να δούμε πως ο Ολυμπιακός καταφέρνει για δεύτερο σερί καλοκαίρι να εκμεταλλευτεί κάποιους χειρισμούς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Κατά πολλούς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καθυστερήσει την ενίσχυση τους. Ίσως και να είναι έτσι, όμως, η πραγματικότητα είναι πως στις μεταγραφές δεν μπορούν να σου έρθουν τα πράγματα όπως τα θες και πάντα θα προκύπτουν εμπόδια που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να τα ξεπεράσεις. Η αγορά στο ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ και για να μπορέσει ένας σύλλογος να κάνει τις δουλειές που θέλει χρειάζεται και τις κατάλληλες άκρες. Ο Ολυμπιακός δείχνει πως έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο και υπάρχουν κάποια στοιχεία και από το φετινό καλοκαίρι που το αποδεικνύουν. Πρώτα απ’ όλα επειδή πολλοί το ξεχνάμε έχει αγοράσει τον Ζοσέ Σα.

Πρόκειται για μεταγραφή που έγινε από την Πόρτο και ο βαθμός δυσκολίας της ήταν μεγάλος. Δεν είναι εύκολο να πάρεις παίκτη από την Πόρτο και ειδικά ελληνικός σύλλογος και με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο μας. Από ‘κει και πέρα για να ακουμπήσεις παίκτη από το πάνω ράφι χρειάζεσαι τις σωστές διασυνδέσεις εκτός από το χρήμα. Για παράδειγμα ο Ντανιέλ Ποντένσε που ήρθε πέρσι στον Ολυμπιακό ήταν ξεκάθαρα προϊόν των διασυνδέσεων της διοίκησης, δηλαδή του Ζόρζε Μέντες.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τις άσχημες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη Σπόρτινγκ με το «ντου» των οπαδών και πήραν έναν παίκτη με ρήτρα 60 εκατ. ευρώ χωρίς να πληρώσουν τίποτα στους Πορτογάλους. Με τον Σεμέδο κάτι παρόμοιο πάει να γίνει. Τον Πορτογάλο τον είχαν βάλει στο… μάτι ομάδες όπως η Πόρτο και η Μπενφίκα, αλλά η Σπόρτινγκ όταν τον πούλησε στη Βιγιαρεάλ έβαλε ρήτρα αποδέσμευσης. Συγκεκριμένα τα «λιοντάρια» έβαλαν μία ρήτρα ύψους 20 εκατ. ευρώ αν ο παίκτης πάει σε ανταγωνιστικές ομάδες της Πορτογαλίας. Ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς γνώριζαν αυτή την λεπτομέρεια και γι’ αυτό έχουν ασχοληθεί τόσο καιρό με τον παίκτη.

Αν όντως τελειώσει θετικά το θέμα, όπως φαίνεται πως θα γίνει, τότε οι Πειραιώτες θα έχουν κλείσει ένα σημαντικό κενό στην άμυνα τους. Το μεγάλο άγχος του Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο παραμένει η επίθεση. Εκεί πιέζει να γίνει μία καλή μεταγραφή, αφού ο Σολδάνο παραμένει αρκετά πίσω και με πρόβλημα στην προσαρμογή. Ο Πορτογάλος πιέζει πολύ για έναν φορ που θα έχει το εύκολο γκολ. Τον θέλει στην Πολωνία για να δουλέψει μαζί του και να τον προσαρμόσει στα πλάνα του. Και εκεί ο Ολυμπιακός ψάχνει την καλύτερη δυνατή περίπτωση και τον πήγε αρκετά πίσω το θέμα του Μπεργκ.

Κλείνοντας να γράψουμε δύο λόγια για την αλλαγή που έγινε στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συγκεκριμένα στην πρόσληψη του Νίκου Γαβαλά στο πόστο του διευθυντή επικοινωνίας. Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο μέγεθος, με εκατομμύρια οπαδούς στην Ελλάδα και γενικότερα στον κόσμο. Αυτό το τεράστιο μέγεθος με τους πολλούς τίτλους έχει ανάγκη το ήθος του Γαβαλά και φυσικά τον σεβασμό προς τον αντίπαλο του και όχι μόνο.