Γιατί αρέσει στον Ολυμπιακό ο Μουνιέ και τι τους προβληματίζει

Ο Αφρικανός πλασαρίστηκε στις πρώτες θέσεις της μεταγραφικής λίστας των Πειραιωτών, όμως υπάρχουν και θέματα που αναζητούν λύση.

Γιατί αρέσει στον Ολυμπιακό ο Μουνιέ και τι τους προβληματίζει

Έντονη είναι η κινητικότητα στον Ολυμπιακό τις τελευταίες ώρες, αφού πλέον και ο χρόνος πιέζει προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές που έχει μεγάλη ανάγκη η ομάδα του Πειραιά. Στις 24 του μήνα οι «ερυθρόλευκοι» φεύγουν για την Πολωνία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους και ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να έχει εκεί τον φορ και τον στόπερ.

Για τον Μάρκους Μπεργκ έχει δοθεί μεγάλη «μάχη» από τους «ερυθρόλευκους», αλλά το θέμα μοιάζει να έχει υποχωρήσει. Το όνομα που έχει έρθει πιο ψηλά στη λίστα είναι αυτό του Στιβ Μουνιέ. Ο Αφρικανός επιθετικός έχει προταθεί εδώ και αρκετό καιρό στον Ολυμπιακό.

Το όνομα του πάντα ήταν στη λίστα, αλλά με τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν να είναι αρκετές. Ο Στιβ Μουνιέ είναι παίκτης που έχει τα χαρακτηριστικά τα οποία θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς από τον βασικό του επιθετικό. Από την άλλη είναι μία περίπτωση που έχει αρκετές ζόρικες παραμέτρους.

Το πρώτο έχει να κάνει με τις προθέσεις της Χάντερσφιλντ, η οποία μπορεί να υποβιβάστηκε από την Premier League, αλλά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της τι θα κάνει με τον παίκτη και αν θα τον κρατήσει για να επιστρέψει στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Στην Αγγλία λέγεται πως δεν θα κρατήσει έναν παίκτη με το συμβόλαιο του Μουνιέ, ενώ και ο ίδιος θα «ψαχτεί» για κάτι καλύτερο.

Το άλλο θέμα είναι το συμβόλαιο του, αφού οι αποδοχές του είναι μεγάλες, αλλά στον Ολυμπιακό θεωρούν πως μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο και να βρουν τη λύση. Επιπλέον ένα ζήτημα που απασχολεί τους Πειραιώτες είναι οι υποχρεώσεις του ποδοσφαιριστή στο Κόπα Άφρικα με το Μπενίν.

Θεωρητικά η Εθνική του ομάδα δεν έχει ελπίδες να περάσει τον όμιλο, αφού βρίσκεται μαζί με Καμερούν, Γκάνα και Γουινέα. Ακόμα κι έτσι, όμως, το τελευταίο ματς θα το παίξει στις 2 Ιουλίου, είκοσι μέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι θέμα το πότε θα μπει στην ομάδα, πότε θα προσαρμοστεί και αν θα είναι σε θέση να βοηθήσει. Θυμόμαστε πως ο Πέδρο Μαρτίνς πέρσι καθυστερούσε να βάλει στην ενδεκάδα παίκτες που είχαν έρθει τελευταία στιγμή της μεταγραφικής περιόδου.

Όλα αυτά είναι στο μυαλό των ανθρώπων του Ολυμπιακού, που από την άλλη έχουν ξεχωρίσει τον Στιβ Μουνιέ και πιστεύουν πως όλα τα παραπάνω μπορούν να ξεπεραστούν. Το όνομα του «παίζει» για τους Πειραιώτες, πλασαρίστηκε και στις πρώτες θέσεις της λίστας, αλλά στο ραντάρ υπάρχουν κι άλλοι. Στο λιμάνι θεωρούν πως ο παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του Ιντέγε, είναι θηρίο, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και μπορεί να κινηθεί κι εκτός περιοχής.Κρατήστε πως ο παίκτης ξέρει για τον Ολυμπιακό και δεν είναι αρνητικός.