ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Η ανανέωση έφερε την άνοδο!

Το εγχείρημα της διοίκησης να στηριχθεί σε παίκτες των ακαδημιών έφερε θαυμαστά αποτελέσματα και το Καματερό μέσα σε δύο χρόνια ανέβηκε στην Α’ κατηγορία.

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Η ανανέωση έφερε την άνοδο!

Το καλοκαίρι του 2017 ο ΠΑΟ Καματερού τερμάτισε στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο δεύτερο όμιλο της Α’ κατηγορίας και οδηγήθηκε σε αγώνα μπαράζ με τον ΑΟ Περιστερίου ο οποίος κι αυτός κατετάγη στην 15η θέση του πρώτου ομίλου της Α’ κατηγορίας. Την συγκεκριμένη σεζόν η ομάδα με τον Γιώργο Αλεξόπουλο στο «τιμόνι» του συλλόγου, στα πέντε τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος ήθελε έναν πόντο για να μείνει στην κατηγορία, αλλά γνώρισε ισάριθμες ήττες και στο μπαράζ που έγινε στο γήπεδο της Αργυρούπολης, γνώρισε την ήττα από τους Περιστεριώτες (2-0 στην παράταση) και υποβιβάστηκε. Τότε η σημερινή διοίκηση προχώρησε σε γενικό «λίφτινγκ» της ομάδας, καθώς αποχώρησαν από το ρόστερ του συλλόγου δεκατέσσερις συνολικά ποδοσφαιριστές. Στη θέση τους προήχθησαν παίκτες από τις ακαδημίες του ΠΑΟ Καματερού, ενώ έγιναν και 3-4 μεταγραφές έμπειρων ποδοσφαιριστών.

Η σεζόν 2017 -18 ξεκίνησε καλά για το συγκρότημα της Δυτικής Όχθης, αλλά στα μέσα του δεύτερου γύρου η ομάδα … έμεινε από παίκτες (τραυματισμοί και απουσίες λόγω σπουδών), με αποτέλεσμα να τερματίσει στην έκτη θέση του πρώτου ομίλου της Β’ κατηγορίας, συγκεντρώνοντας 50 βαθμούς. Ότι λοιπόν δεν κατάφερε την πρώτη χρονιά στη Β’ Αθηνών, το πέτυχε την δεύτερη και συγκεκριμένα την περίοδο 2018 19. Οι «νερατζούρι» με … κεκτημένη ταχύτητα πέτυχαν 24 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες και έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού στον τρίτο όμιλο της Β’ κατηγορίας, συγκεντρώνοντας 74 βαθμούς (τέρματα 83-28). Ο επιθετικός της ομάδας, Δημήτρης Κολοκοτρώνης σημείωσε 18 τέρματα, ενώ ο Ντόναλντ Πετανάι πέτυχε 15 τέρματα.

Την φετινή σεζόν ο «κακός δαίμονας» για την ομάδα αποδείχτηκε η Αγία Ελεούσα, καθώς νίκησε τόσο στην Αγία Βαρβάρα (5-3), όσο και στο Καματερό (1-4).

Παπαδημητρίου: Να μην είμαστε περαστικοί

Για την άνοδο της ομάδας, ο γενικός αρχηγός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, δήλωσε: «Εμένα με φώναξαν μετά από 25 χρόνια να βοηθήσω τη νέα προσπάθεια που ξεκινούσε η ομάδα. Έτσι την προπέρσινη σεζόν κάναμε γενικό ξεκαθάρισμα στο ρόστερ του συλλόγου και στηριχθήκαμε σε γηγενείς ποδοσφαιριστές, κάνοντας και 2-3 μεταγραφές. Στα μέσα του δεύτερου γύρου μείναμε από υλικό με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να ανέβουμε στην Α’ Κατηγορία. Όμως ότι δεν έγινε την προπέρσινη σεζόν, έγινε την χρονιά που έληξε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο μας, γιατί παρά την πίκρα του υποβιβασμού δεν εγκατέλειψε την ομάδα, συνέχισε να στηρίζει τους παίκτες και είναι χαρακτηριστικό ότι πότε δεν είχαμε παθητικό από τις εισπράξεις εισιτηρίων στο γήπεδό μας. Επίσης έχουμε την τύχη να βρίσκεται στον πάγκο του συλλόγου ο Νίκος Κουνάδης, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο σύλλογο και είναι από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου του Καματερού στην Α’ κατηγορία. Θα τον έχουμε μαζί μας και την καινούργια σεζόν και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον βασικό κορμό και παράλληλα να κάνουμε 3-4 ποιοτικές μεταγραφές. Στην επιστροφή μας στην μεγάλη κατηγορία της Αθήνας θέλουμε να μην είμαστε περαστικοί, να έχουμε καλή πορεία και ότι ήθελε προκύψει».

«Αποκαταστάθηκε μία ποδοσφαιρική ανορθογραφία»

Ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Γιάννης Πέτρου, είπε πως αποκαταστάθηκε μία ποδοσφαιρική ανορθογραφία που έγινε με τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β’ Αθηνών και πρόσθεσε: «Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον τρίτο όμιλο της Β’ κατηγορίας Αθηνών και την άνοδο του Καματερού στην Α’ κατηγορία, αποκαταστήσαμε μία ποδοσφαιρική – βαθμολογική ανορθογραφία, που έγινε με τον υποβιβασμό της ομάδας πριν από δύο χρόνια. Ο άμεσος στόχος επιτεύχθηκε όμως το όραμά μας για τη δημιουργία μας ομάδας σύγχρονης ποδοσφαιρικής σχολής είναι ακόμα στην αρχή και σε εξέλιξη. Με τον παραπάνω όρο, αποτυπώνουμε μία φιλοσοφία που θα διαπερνά σε όλα τα επίπεδα την ομάδα (ΔΣ., προπονητές, ποδοσφαιριστές, γονείς και φιλάθλους) και θα φέρνει, συγκρατεί και εξελίσσει μέσα από αυτήν, αυτούς που πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο και έχουν τη διάθεση να εργαστούν πολύ και έντιμα. Τα πλαίσια της συνεργασίας και συνύπαρξης όλων, διέπονται από κανόνες, σεβασμό και συνεχή αξιολόγηση, ώστε αύριο να έχουμε δημιουργήσει καλύτερους και ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές, προπονητές, φιλάθλους, γονείς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα συνεχίσουν αυτό τον δρόμο.

Την διετία που πέρασε τέθηκαν οι βάσεις και αυτό ήταν το σημαντικότερο. Από σήμερα ο ΠΑΟ Καματερού θα αποτελεί για τον κάθε ποδοσφαιριστή ή προπονητή όσο μικρό ή μεγάλο ηλικιακό ή ποιοτικά την … ποδοσφαιρική Ιθάκη για να εξελιχθεί και να κάνει το παραπάνω βήμα. Οι εγκαταστάσεις της ομάδας, τρία γήπεδα, καταξιωμένοι προπονητές και γυμναστές που εργάζονται πάνω σε ενιαία αγωνιστική φιλοσοφία και προσαρμοσμένο ηλικιακό πλάνο οι πολύπλευρες παροχές με φυσιοθεραπευτές, ιατρικές καλύψεις, τα κίνητρα επίτευξης στόχων μαζί με την διοικητική σταθερότητα και φερεγγυότητα που την διακρίνουν, δικαιολογούν γιατί ο κάθε ταλαντούχος και συνετός ποδοσφαιριστής βλέπει στην ομάδα μας, τον απόλυτο προορισμό, είτε για ένα σταθμό που θα τον εξελίξει, είτε για μία … οικογένεια που θα εκπληρώσει τις ανάγκες του για πραγματικό ποδόσφαιρο. Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η δημιουργία μίας ομάδας που θα πρωταγωνιστεί παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και θα αντλεί ποδοσφαιριστές είτε από την ακαδημία είτε από τις διπλανές γειτονιές και θα τους εξελίσσει είναι ο επόμενος και απόλυτα εφικτός στόχος της επόμενης διετίας».

«Επαναφέραμε την ομάδα στην κανονικότητα»

Ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιστροφής του Καματερού στην Α’ κατηγορία Αθηνών ήταν αναμφίβολα ο τεχνικός του συλλόγου, Νίκος Κουνάδης. Ο έμπειρος κόουτς κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, τόνισε τα εξής: «Η ομάδα είχε θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα από την προπέρσινη σεζόν, αλλά στην πορεία μείναμε από παίκτες με αποτέλεσμα να το όραμα της ανόδου να μην γίνει πραγματικότητα. Έτσι βάλαμε ένα πλάνο τριετίας για να επαναφέρουμε την ομάδα στην κανονικότητα που είναι η Α’ Αθηνών. Φέτος λοιπόν με γηνενείς ποδοσφαιριστές και 3-4 μεταγραφές καταφέραμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου της Β’ κατηγορίας. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι ποδοσφαιριστές , τα εύσημα ανήκουν σ’ αυτούς, γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Η διοίκηση όλη την χρονιά ήταν στο πλευρό μας και έδινε λύσεις σε όλα τα προβλήματα, ενώ σημαντική ήταν και η συμπαράσταση από τους υπέροχους φιλάθλους μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου Αντώνη Βασλαματζή, τον γυμναστή Διονύση Παππά και τον γυμναστή τερματοφυλάκων, Βασίλη Παπαδόπουλο. Έχουμε συμφωνήσει με την διοίκηση να παραμείνω στην ομάδα και ήδη καταστρώνουμε τα πλάνα μας για τη νέα σεζόν. Βασικό μας μέλημα είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός και να γίνουν 3-4 διορθωτικές κινήσεις».

«Περνούσαμε σαν … τρένο από όλες τις έδρες»

Ο εν των συνεργατών του Νίκου Κουνάδη και προπονητής στην Κ 18 του συλλόγου, Αντώνης Βασλαματζής δήλωσε: «Η χρονιά ήταν δύσκολη αλλά εμείς με την απόδοσή μας την κάναμε να δείξει εύκολη υπόθεση. Εγώ εκτός από συνεργάτης του Νίκου Κουνάδη ανέλαβα και την Κ 18 του συλλόγου ώστε να βγάλουμε κάποια ταλέντα για την πρώτη ομάδα. Στην αρχή πίστεψα ότι θα υπάρξει ανταγωνισμός, αλλά μετά την 8η, 9η αγωνιστική ανεβάσαμε στροφές και η ομάδα περνούσε σαν … τρένο από όλες τις αντίπαλες έδρες. Θέλω να επισημάνω ότι αναγκάστηκα να κάνω και χρέη πρώτου προπονητή στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Λυκόβρυση, λόγω απουσίας του Νίκου Κουνάδη και καταφέραμε να κερδίσουμε με 0-2. Αυτό ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα μου. Για την επόμενη μέρα θα κάνουμε προσπάθεια να μείνουν οι παίκτες που οδήγησαν την ομάδα στην Α’ κατηγορία και παράλληλα να αποκτηθούν 3-4 έμπειροι ποδοσφαιριστές και να προωθηθούν και 2-3 νεαροί από τις ακαδημίες του συλλόγου. Στόχος του Καματερού είναι να έχει καλή πορεία στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας».

«Αυξάνονται οι υποχρεώσεις»

Ο Ντόναλντ Πετανάι πέτυχε 15 γκολ και συνέβαλε κι αυτός στην άνοδο του Καματερού στη μεγαλύτερη κατηγορία. Ο επιθετικός της ομάδας υπογράμμισε ότι η πρωτιά δεν ήταν εύκολη υπόθεση και πρόσθεσε: «Εγώ εντάχθηκα πέρσι το καλοκαίρι στο ρόστερ του Καματερού προερχόμενος από την Ελπίδα Αγίων Αναργύρων. Από την αρχή είχαμε θέσει ως στόχο την άνοδο της ομάδας στην Α’ κατηγορία και το καταφέραμε με πανηγυρικό τρόπο. Το πρωτάθλημα στον όμιλό μας δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί υπήρχαν πολλοί αξιόλογοι αντίπαλοι. Καταφέραμε μέσα από δουλειά, πειθαρχία και οικογενειακό κλίμα να κόψουμε πρώτοι το νήμα του τερματισμού στον όμιλο της Β’ κατηγορίας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο του Καματερού που μας συμπαραστάθηκε όλη την χρονιά. Τώρα η ομάδα ανέβηκε στην Α’ κατηγορία και φυσικά η νέα κατηγορία έχει περισσότερες υποχρεώσεις»

«Στην Ανθούπολη κρίθηκε ο τίτλος»

Ο ποδοσφαιριστής Ηλίας Παναγιωτόπουλος είπε: «Η ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο στον τρίτο όμιλο της Β’ κατηγορίας και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στο τεχνικό επιτελείο, στη διοίκηση και στον υπέροχο κόσμο μας. Η πρωτιά δεν ήταν εύκολη υπόθεση και δουλέψαμε μεθοδικά για να πετύχουμε τον στόχο μας. Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Ανθούπολης με 3-2 κρίθηκε ουσιαστικά ο τίτλος στον όμιλό μας. Στο συγκεκριμένο ματς μπήκαμε ψυχωμένα και είπαμε μεταξύ μας ότι πρέπει να πάρουμε αυτό το παιχνίδι και τα καταφέραμε. Τώρα απολαμβάνουμε αυτή την επιτυχία μας. Το Καματερό μπορεί να έχει καλή παρουσία και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας αρκεί να παραμείνει το περσινό ρόστερ και να γίνουν και ορισμένες μεταγραφές έμπειρων ποδοσφαιριστών»